Skocz do zawartości
Grinch

Flash mob - Trójmiasto :)

Rekomendowane odpowiedzi

Poznają się przez internet, synchronizują zegarki, po czym umawiają się na kilka minut na mieście,by w tłoku zrobić coś głupiego. Świat ogarnęła moda na flash mob. Pierwszy flash mob ("błyskawiczny tłum") odbył się w Nowym Jorku. Teraz szaleństwo opanowuje Europę i znienacka pojawia się w każdym większym mieście. Na czym polega zabawa? Kilkadziesiąt, a nieraz kilkaset nieznanych sobie wcześniej osób umawia się przez Internet, by stworzyć na ulicy lub w sklepie...sztuczny tłum.Wszyscy przybywają na mieście w ściśle określonym czasie, po czym wykonują coś dziwnego, np. wyma<span style="color:red;">[ciach!]</span>ą rękami lub skaczą, wprawiając w konsternację ludzi obserwujących widowisko. Po chwili

sięrozchodzą. W Nowym Jorku przed wypchanym dinozaurem, stosującym w ekskluzywnym sklepie, nagle pojawiło się 300 osób, które zaczęły wydawać okrzyki przerażenia. Po minucie wszyscy się rozeszli, a ochrona nawet nie zdążyła zareagować. W Londynie w sklepie meblowym wszyscy wyjęli telefony komórkowe i zaczęli głośno zachwalać przez nie wystawiony w sklepie towar. Po co robi się flash mob? Właściwie po nic. Socjologowie twierdzą,że potrzeba wynika prawdopodobnie z tęsknoty za nawiązywaniem spontanicznych więzi. Ale uczestnicy flash mobs mówią, że nie mają żadnego celu poza dobrą zabawą. Pierwszy polski flash mob. odbył się 17 października o 17.00 pod warszawską Rotundą. Może by tak po zebraniu większej liczby ludzi,urządzić coś podobnego w Gdyni? Spotkajmy sie 15. XII o g.16 na skrzyżowaniu Świętojańskiej i 10 Lutego i niech kazdy dokladnie o g.16 zacznie skakac.podaj dalej...

Ktoś idzie ? :D :D 8) Ja sie moze wybiore :P zobacze ile ludiz bedzie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Poznaniu to sie staje coraz bardziej popularne , wiem ze duzo ludzi bylo w browarze , a wczoraj (przedwczoraj?) flashmob byl na dworcu PKP - Jak przyjechal pociag z WAwy wsyzscy zaczeli klaskac ;) Mysle ze tez niedlugo jak bedize cieplej przylacze sie do tej zabawy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas zrobiono "nalot" na jedno z C.H., widok dosyc zabawny :)

Ale tekst przy skakaniu troche goopi ["jestem malym klebuszkiem" :lol: ]

Teraz wszyscy w mediach sie podniecaja ze ludzie wariuja 8)

IMHO trzeba byc odwaznym i niezle zorganizowanym.

Pozdrowionka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na wsi będzie w piątek robiony . A tak namawiają do akcji

...22 listopada prawie 200 osob przez ponad 2 minuty przekrzykiwalo sie nawzajem. Czemu by nie zrobić tego w naszej Czętochowie? . Uwaga! Pierszy flash mob - Czestochowa  czas: 12 grudnia tj. piątek godz. 17.00, miejsce: centrum –koło Megasamu.  Rowno z wybiciem godziny 17.00 wszyscy obracamy się w stronę Jasnej Góry i wołamy UFO! wskazując palcem na Spodek. P-O-D-A-J  D-A-L-E-J

hehe raz się żyje - na pewno będe w tym uczestniczył :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dostałem takie cus na GG

"Czemu by nie zrobic tego w naszych Tychach? . Uwaga! Pierszy flash mob - Tychy! czas: 19 grudnia tj. piatek godz. 17.30, miejsce: Azet, dokładnie przed głównym wejściem.... Rowno z wybiciem godziny 17.30 wszyscy wyciągamy flagi, jakiekolwiek - zaczynamy nimi machać i skakać na prawej nodze... P-O-D-A-J D-A-L-E-J

dobrej zabawy "

Czyli mozna wnioskowac ze ten text dosyc slawny i czesto uaktualniany ;-)

Wybiera sie ktoś ??? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...22 listopada prawie 200 osob przez ponad 2 minuty przekrzykiwalo sie nawzajem. Czemu by nie zrobić tego w naszej Czętochowie? . Uwaga! Pierszy flash mob - Czestochowa

buahahhaha ktos niezle przerobil ten text - tyle tylko ze na jasnej gorze nie ma spodka :lol:

ja dostalem cos takiego i to chyba jest oryginal tego co ty wkleiles :lol:

(...) 22 listopada prawie 200 osob przez ponad 2 minuty przekrzykiwalo sie nawzajem. Czemu by nie zrobić tego w naszych Katowicach? . Uwaga! Pierszy flash mob - Katowice!

no chyba ze macie tam jakis spodek o ktorym nie wiem i tez bedziecie krzyczec UFO heheh ? :D:P

wam proponuje okrzyk: DZIZASSSSS !!!!! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wam proponuje okrzyk: DZIZASSSSS !!!!!

:D:D:D hehe dobre ... ale by się emerytki obużyły i jeszcze była by z tego afera.

no chyba ze macie tam jakis spodek

Hehe no włąśnie nie mamy ma Megasamie jest cos do jakiejś Planety podobne ale do UFO??? Wam to pasuje to UFO<lol>

:evil: Swoją drogą to ja nie wiem czy ta osoba która póściła ten text w obieg o cz-wie nie mogła wymyśleć czegoś bardzoej orginalnego ???czegoś co by pasowało do danej sytuacji..a nie skopiowali wasz pomysł i teraz sobie chyba namalują to UFO eeeh...tak to jest jak za takie rzeczy biorą się debile z zerową kreatywnością...pewnie nie wypali cały Flash mob :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja byłem świadkiem takiego flashmoba live. stoje sobie na przystanku, a tu jakiś gościu z magnetofonem z zapusczonym boney m idzie,a za nim mały tłumek bujający sie w rytm muzyk. i tak sobie tańczą na przystanku. akcja była pod pocztą głowną w krakowie.

była też akcja w empiku z jakimś warzywem ;D - gość wyciąga do góry warzywo i tłum ludzi z wyciągniętymi rękami podąrza za nim i tym warzywem

krakowie mieliśmy jeszcze przepychanie wieży ratuszowej ( jadni pchają, drudzy ciągną)i

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znowu kopiujemy pomysly innych, po co powtarzac cos co juz zostalo zrobione?! to bylo dobre gdy pokazali to amerykanie, totalne zaskoczenie, wtedy naprawde nikt nie wiedzial o co chodzi, poza ta grupka ludzi! W Polsce to beznadziejna sprawa, smieszna tylko dla ogladajacych i troche zalosna, bo oni nie roba tak naprawde nic nowego!! nuda...

PS. jak latwo jest manipulowac ludzmi, napiszesz im sie wiadomosc i juz glupole przychodza :)

Poza tym wydawalo mi sie ze flash mob polega na tym, ze o miejscu spotkana i czasie dowiadujesz sie w ostatniej chwili, a tu tydzien przed wiadomo co gdzie i kiedy, dla mnie to jest :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to jest bez sensu. ludzie maja za duzo czasu wolnego.. a moze dlatego ze ciagle mi brakuje czasu. w kazdym badz razie zamiast takiego bezsensownego lazenia mogli by zrobic cos co by przynioslo jakis pozytek innym ludziom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...22 listopada prawie 200 osob przez ponad 2 minuty przekrzykiwalo sie nawzajem. Czemu by nie zrobić tego w naszej Czętochowie? . Uwaga! Pierszy flash mob - Czestochowa  czas: 12 grudnia tj. piątek godz. 17.00, miejsce: centrum –koło Megasamu.  Rowno z wybiciem godziny 17.00 wszyscy obracamy się w stronę Jasnej Góry i wołamy UFO! wskazując palcem na Spodek. P-O-D-A-J  D-A-L-E-J

Nom. Faktycznie spodku u nas nie ma... mozemy krzyczec "Jezus, Maria!" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi