Grinch Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Poznają się przez internet, synchronizują zegarki, po czym umawiają się na kilka minut na mieście,by w tłoku zrobić coś głupiego. Świat ogarnęła moda na flash mob. Pierwszy flash mob ("błyskawiczny tłum") odbył się w Nowym Jorku. Teraz szaleństwo opanowuje Europę i znienacka pojawia się w każdym większym mieście. Na czym polega zabawa? Kilkadziesiąt, a nieraz kilkaset nieznanych sobie wcześniej osób umawia się przez Internet, by stworzyć na ulicy lub w sklepie...sztuczny tłum.Wszyscy przybywają na mieście w ściśle określonym czasie, po czym wykonują coś dziwnego, np. wyma<span style="color:red;">[ciach!]</span>ą rękami lub skaczą, wprawiając w konsternację ludzi obserwujących widowisko. Po chwili sięrozchodzą. W Nowym Jorku przed wypchanym dinozaurem, stosującym w ekskluzywnym sklepie, nagle pojawiło się 300 osób, które zaczęły wydawać okrzyki przerażenia. Po minucie wszyscy się rozeszli, a ochrona nawet nie zdążyła zareagować. W Londynie w sklepie meblowym wszyscy wyjęli telefony komórkowe i zaczęli głośno zachwalać przez nie wystawiony w sklepie towar. Po co robi się flash mob? Właściwie po nic. Socjologowie twierdzą,że potrzeba wynika prawdopodobnie z tęsknoty za nawiązywaniem spontanicznych więzi. Ale uczestnicy flash mobs mówią, że nie mają żadnego celu poza dobrą zabawą. Pierwszy polski flash mob. odbył się 17 października o 17.00 pod warszawską Rotundą. Może by tak po zebraniu większej liczby ludzi,urządzić coś podobnego w Gdyni? Spotkajmy sie 15. XII o g.16 na skrzyżowaniu Świętojańskiej i 10 Lutego i niech kazdy dokladnie o g.16 zacznie skakac.podaj dalej... Ktoś idzie ? :D :D 8) Ja sie moze wybiore :P zobacze ile ludiz bedzie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 W Poznaniu to sie staje coraz bardziej popularne , wiem ze duzo ludzi bylo w browarze , a wczoraj (przedwczoraj?) flashmob byl na dworcu PKP - Jak przyjechal pociag z WAwy wsyzscy zaczeli klaskac ;) Mysle ze tez niedlugo jak bedize cieplej przylacze sie do tej zabawy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 hehe ja dostalem to samo o Katach... IMHO to niewypali! :) wybije 16 a wszyscy beda sie tylko rozgladac, zeby nie bycpierwszym i nie zrobic z siebie glupka... Ale tym ludziom juz sie nudzi!! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 ja napewno ide. PS. Właśnie chciałem podobny topick złorzyć : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 U nas zrobiono "nalot" na jedno z C.H., widok dosyc zabawny :) Ale tekst przy skakaniu troche goopi ["jestem malym klebuszkiem" :lol: ] Teraz wszyscy w mediach sie podniecaja ze ludzie wariuja 8) IMHO trzeba byc odwaznym i niezle zorganizowanym. Pozdrowionka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 A jak pojawi się kul, czil i trendi hasło "golmy moszny", to sprzedaż depilatorów i innych narzędzi tortur podskoczy o 500% :> To naprawdę takie fajne? Ależczemu, skądidea, że tak zapveczę? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 http://flashmob.killer.radom.net/akcje.htm a tutaj film z berlina http://www.cultfactory.com/flash-mob/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 U mnie na wsi będzie w piątek robiony . A tak namawiają do akcji ...22 listopada prawie 200 osob przez ponad 2 minuty przekrzykiwalo sie nawzajem. Czemu by nie zrobić tego w naszej Czętochowie? . Uwaga! Pierszy flash mob - Czestochowa czas: 12 grudnia tj. piątek godz. 17.00, miejsce: centrum –koło Megasamu. Rowno z wybiciem godziny 17.00 wszyscy obracamy się w stronę Jasnej Góry i wołamy UFO! wskazując palcem na Spodek. P-O-D-A-J D-A-L-E-J hehe raz się żyje - na pewno będe w tym uczestniczył :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 - update ok .. wiec nic nie zmieniam :roll: Takie akcje (z tego co slyszalem) byly juz przeprowadzane w trojmiescie. Ja jestem za . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Powiem Ci ze ten text krazy na GG, wiec juz lepiej nie zmieniac miejsca spotkania bo nikt nie przyjdzie :D ps. to nie moj termin nie ja to wymyslilem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 ja dostałem takie cus na GG "Czemu by nie zrobic tego w naszych Tychach? . Uwaga! Pierszy flash mob - Tychy! czas: 19 grudnia tj. piatek godz. 17.30, miejsce: Azet, dokładnie przed głównym wejściem.... Rowno z wybiciem godziny 17.30 wszyscy wyciągamy flagi, jakiekolwiek - zaczynamy nimi machać i skakać na prawej nodze... P-O-D-A-J D-A-L-E-J dobrej zabawy " Czyli mozna wnioskowac ze ten text dosyc slawny i czesto uaktualniany ;-) Wybiera sie ktoś ??? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 U mnie na wsi będzie w piątek robiony . A tak namawiają do akcji ...22 listopada prawie 200 osob przez ponad 2 minuty przekrzykiwalo sie nawzajem. Czemu by nie zrobić tego w naszej Czętochowie? . Uwaga! Pierszy flash mob - Czestochowa hehe raz się żyje - na pewno będe w tym uczestniczył :P buahahhaha ktos niezle przerobil ten text - tyle tylko ze na jasnej gorze nie ma spodka :lol: ja dostalem cos takiego i to chyba jest oryginal tego co ty wkleiles :lol: (...) 22 listopada prawie 200 osob przez ponad 2 minuty przekrzykiwalo sie nawzajem. Czemu by nie zrobić tego w naszych Katowicach? . Uwaga! Pierszy flash mob - Katowice! no chyba ze macie tam jakis spodek o ktorym nie wiem i tez bedziecie krzyczec UFO heheh ? :D:P wam proponuje okrzyk: DZIZASSSSS !!!!! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 wam proponuje okrzyk: DZIZASSSSS !!!!!:D:D:D hehe dobre ... ale by się emerytki obużyły i jeszcze była by z tego afera. no chyba ze macie tam jakis spodekHehe no włąśnie nie mamy ma Megasamie jest cos do jakiejś Planety podobne ale do UFO??? Wam to pasuje to UFO<lol> :evil: Swoją drogą to ja nie wiem czy ta osoba która póściła ten text w obieg o cz-wie nie mogła wymyśleć czegoś bardzoej orginalnego ???czegoś co by pasowało do danej sytuacji..a nie skopiowali wasz pomysł i teraz sobie chyba namalują to UFO eeeh...tak to jest jak za takie rzeczy biorą się debile z zerową kreatywnością...pewnie nie wypali cały Flash mob :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf_ Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 ja byłem świadkiem takiego flashmoba live. stoje sobie na przystanku, a tu jakiś gościu z magnetofonem z zapusczonym boney m idzie,a za nim mały tłumek bujający sie w rytm muzyk. i tak sobie tańczą na przystanku. akcja była pod pocztą głowną w krakowie. była też akcja w empiku z jakimś warzywem ;D - gość wyciąga do góry warzywo i tłum ludzi z wyciągniętymi rękami podąrza za nim i tym warzywem krakowie mieliśmy jeszcze przepychanie wieży ratuszowej ( jadni pchają, drudzy ciągną)i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 znowu kopiujemy pomysly innych, po co powtarzac cos co juz zostalo zrobione?! to bylo dobre gdy pokazali to amerykanie, totalne zaskoczenie, wtedy naprawde nikt nie wiedzial o co chodzi, poza ta grupka ludzi! W Polsce to beznadziejna sprawa, smieszna tylko dla ogladajacych i troche zalosna, bo oni nie roba tak naprawde nic nowego!! nuda... PS. jak latwo jest manipulowac ludzmi, napiszesz im sie wiadomosc i juz glupole przychodza :) Poza tym wydawalo mi sie ze flash mob polega na tym, ze o miejscu spotkana i czasie dowiadujesz sie w ostatniej chwili, a tu tydzien przed wiadomo co gdzie i kiedy, dla mnie to jest :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 jak dla mnie to jest bez sensu. ludzie maja za duzo czasu wolnego.. a moze dlatego ze ciagle mi brakuje czasu. w kazdym badz razie zamiast takiego bezsensownego lazenia mogli by zrobic cos co by przynioslo jakis pozytek innym ludziom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P0Z Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 U mnie na wsi będzie w piątek robiony . A tak namawiają do akcji ...22 listopada prawie 200 osob przez ponad 2 minuty przekrzykiwalo sie nawzajem. Czemu by nie zrobić tego w naszej Czętochowie? . Uwaga! Pierszy flash mob - Czestochowa czas: 12 grudnia tj. piątek godz. 17.00, miejsce: centrum –koło Megasamu. Rowno z wybiciem godziny 17.00 wszyscy obracamy się w stronę Jasnej Góry i wołamy UFO! wskazując palcem na Spodek. P-O-D-A-J D-A-L-E-J hehe raz się żyje - na pewno będe w tym uczestniczył :P Nom. Faktycznie spodku u nas nie ma... mozemy krzyczec "Jezus, Maria!" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Raz bylem swiadkiem takiego flash moba. Bylo to na dyskotece w ostatki przyszlo 300 osob i przez 6 h dziwne ruchy na parkiecie wykonywali. Zabarykadowali tez przejscie do baru. Nic fajnego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Bedę! :twisted: Mamy skakać ta? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Czemu by nie zrobic tego w naszym Gdańsku? Uwaga! Pierszy flash mob Gdansk! czas: 13 grudnia tj. sobota godz. 16.00, miejsce: nowe centrum handlowe MADISON. Rowno z wybiciem godziny 16.00 gimnastykujemy sie." Top jest na Gdansk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 MicJes - musze ci zmartwic. O ile dobzre slyszalem ostatnio byl flashmob w "krewetce" ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Jak tam był ktoś w gdyni? Ja przez te kroki przyjechałem na miejsce o 16:02 i zobaczyłem tłum ludzi jush niestety się rozchodzących.. http://www.fotopress.friko.pl/arch48.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=Fishman= Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Kurde!!!! Zapomnialem o tym..... ;-( Jesli ktoś z was tam był niech zrelacjonuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Ja wiem tyle że kicha bo była tv [tvg] i radio zet bodajże. fajny site http://www.fmob.prv.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Hehe ja bylem w gdyni, sporo ludu bylo :) tv regionalna gdansk byla i radio zet. Hehe mialo byc anonimowo i zeby nikt nic nie wiedzial ale widze ze cala prasa doskonale poinformowana :/ Ludzie skakali hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SWEGO Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 JA bylem bylo bylo zajebiaszczo :D ludzi tez bylo sporo ogolnie gruba beczka jak wszyscy skakali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Heheh bylem bylem, mila atmosferka no i duzo przedewszystkim ludziska sie zebralo :o :] tylko szkoda ze tak zimno bylo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 "Sztuka odchamia moda omamia kolejna kalkomania tego co gdzie indziej modne życie skromne i godne wybieram..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 "Sztuka odchamia moda omamia kolejna kalkomania tego co gdzie indziej modne życie skromne i godne wybieram..." Brawo... Debila robić z siebie nie zamierzam... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...