Skocz do zawartości
Robertosgd

porownanie dwuch 4200, ktora wiecej wykreciliscie@@@?

Rekomendowane odpowiedzi

MSI Geforce4 Ti4200 128Mb VIVO/DVI AGP 8x, Leadtek WinFast GF4 Ti4200 128MB VIVO porownanie tych dwuch kart bardzo mnie interesuje, ale niechodzi mi tu o informacje ze stronek itd, chcialem sie was zapytac ktora z tych kart wg waszych doswiadczen jest lepsza do podkrecania, z ktorej da sie wiecej wyciagnac ktora z nich jest lepsza jakosciowo? no i nareszcie czy 128 da cos wogole w grach? czy moze lepiej kupic tansza wersje 64, dziekuej za odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam winfasta i kreci sie 325/625 mysle ze rdzen by poszedl do 330 ale zasika nie domaga :(

Tez mam winfast i kręci sie 297/600

Jak ty to wykręciłeś :?:

Hmm zwyczajnie :) Na defaultowym chlodzeniu, pamieci 4ns samsunga.

Jakoś się udało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chcesz kupić to weź pod uwage jeszcze karte gainwarda ja ze standardowych 250/513 doszedłem do 300 wiecej nie próbowałem :) / 630

Pozdrawiam

ps. chodzi oczywiscie o gainwarda 4200 z pamięciami 3,3ns :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja hynix 3.3 tez na defaultowym ale twoj wynik grinch budzi respekt:D

Jaki tam respekt :D ... Lepiej zobacz dokladnie jaka karte ma Grinch 8)

Nie jest to karta VIVO ze 128mb pamieci = slabo sie kreca. Mam identyczna

karte jak Grinch. Dotychczas stabilne maksimum to 615/650. Kiedy plyta glowna

wroci z serwisu zamontuje na mojego GF'a zmodyfikowane chlodzenie i bede probowal

gonic POWER BY AMD a raczej jego osiagi, ktore uzyskal na swoim MSI (cos kolo 340/690).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

shorty2001 na defaultowym chlodzeniu czy cos modowales ? :)

Default'owe, mod'owane bedzie dopiero jak mobo wroci z serwisu :wink: ...

Na GPU bedzie Spire Falcon Rock II a na pamieci zaloze odpowiednie radiatorki.

Czy u Ciebie default'owy radiator styka sie calkowicie z GPU? U mnie wyfrezowane

jest na nim takie zaglebienie, ktore powoduje, iz nie przylega on idealnie do GPU :x ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm musze jeszcze pokombinowac nad swoja grafika. Fakt faktem ze testowalem jej mozliwosci w lato, i w starej budzie...

Jesli u ciebie poszlo tak wysoko no to zobacymy jak bedzie u mnie (oczywiscie chodzi mi o pamieci)

Chlodzenie to:

Dołączona grafika

Radiator dotyka z obu stron pamieci i to na calych ich powierzchniach. GPU styka sie tylko z jednej strony z radiatorem. Jest on bardzo rowniutki i nie ma zadnego wglebienia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm musze jeszcze pokombinowac nad swoja grafika. Fakt faktem ze testowalem jej mozliwosci w lato, i w starej budzie...

Jesli u ciebie poszlo tak wysoko no to zobacymy jak bedzie u mnie (oczywiscie chodzi mi o pamieci)

Chlodzenie to: 

Dołączona grafika

Radiator dotyka z obu stron pamieci i to na calych ich powierzchniach. GPU styka sie tylko z jednej strony z radiatorem. Jest on bardzo rowniutki i nie ma zadnego wglebienia :)

Jakbym widzial swoja grafe :)

P.S U mnie wymian spręzynek na silnijesze - dociołem z długopisów, dała ok 20MHz na pamiątkach , jeśli jeszce tego nei zrobiłęś to polecam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja hynix 3.3 tez na defaultowym ale twoj wynik grinch budzi respekt:D

Jaki tam respekt :D ... Lepiej zobacz dokladnie jaka karte ma Grinch 8)

Nie jest to karta VIVO ze 128mb pamieci = slabo sie kreca. Mam identyczna

karte jak Grinch. Dotychczas stabilne maksimum to 615/650. Kiedy plyta glowna

wroci z serwisu zamontuje na mojego GF'a zmodyfikowane chlodzenie i bede probowal

gonic POWER BY AMD a raczej jego osiagi, ktore uzyskal na swoim MSI (cos kolo 340/690).

hehe gdybys sie szybciej odezwal pewnie bym sie twoim wynikiem podniecal :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...