Robertosgd Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 MSI Geforce4 Ti4200 128Mb VIVO/DVI AGP 8x, Leadtek WinFast GF4 Ti4200 128MB VIVO porownanie tych dwuch kart bardzo mnie interesuje, ale niechodzi mi tu o informacje ze stronek itd, chcialem sie was zapytac ktora z tych kart wg waszych doswiadczen jest lepsza do podkrecania, z ktorej da sie wiecej wyciagnac ktora z nich jest lepsza jakosciowo? no i nareszcie czy 128 da cos wogole w grach? czy moze lepiej kupic tansza wersje 64, dziekuej za odp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 mialem msi 64 mb i krecila sie 300/600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 mam winfasta i kreci sie 325/625 mysle ze rdzen by poszedl do 330 ale zasika nie domaga :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 mam winfasta i kreci sie 325/625 mysle ze rdzen by poszedl do 330 ale zasika nie domaga :( Tez mam winfast i kręci sie 297/600 Jak ty to wykręciłeś :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiDVB Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 u mnie Msi TI 4200 4x 64 DDr 300/600 pamieci radiatorki i dwustronny zalman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 mam winfasta i kreci sie 325/625 mysle ze rdzen by poszedl do 330 ale zasika nie domaga :( Tez mam winfast i kręci sie 297/600 Jak ty to wykręciłeś :?: Hmm zwyczajnie :) Na defaultowym chlodzeniu, pamieci 4ns samsunga. Jakoś się udało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Ja swojego ledwo na 275/550 puszczam i juz zielone kropki sie pokazuja :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 ja hynix 3.3 tez na defaultowym ale twoj wynik grinch budzi respekt:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 MSI 280/560 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 jeśli chcesz kupić to weź pod uwage jeszcze karte gainwarda ja ze standardowych 250/513 doszedłem do 300 wiecej nie próbowałem :) / 630 Pozdrawiam ps. chodzi oczywiscie o gainwarda 4200 z pamięciami 3,3ns :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 MSI - 280/620 MHz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 ja hynix 3.3 tez na defaultowym ale twoj wynik grinch budzi respekt:DJaki tam respekt :D ... Lepiej zobacz dokladnie jaka karte ma Grinch 8) Nie jest to karta VIVO ze 128mb pamieci = slabo sie kreca. Mam identyczna karte jak Grinch. Dotychczas stabilne maksimum to 615/650. Kiedy plyta glowna wroci z serwisu zamontuje na mojego GF'a zmodyfikowane chlodzenie i bede probowal gonic POWER BY AMD a raczej jego osiagi, ktore uzyskal na swoim MSI (cos kolo 340/690). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 FULL STABLE 300/630 PÓŁ STABLE 310/645 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 shorty2001 na defaultowym chlodzeniu czy cos modowales ? :) Piszcie czy cos kombinowaliscie przy nich czy nic nie dotykaliscie :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 shorty2001 na defaultowym chlodzeniu czy cos modowales ? :)Default'owe, mod'owane bedzie dopiero jak mobo wroci z serwisu :wink: ... Na GPU bedzie Spire Falcon Rock II a na pamieci zaloze odpowiednie radiatorki. Czy u Ciebie default'owy radiator styka sie calkowicie z GPU? U mnie wyfrezowane jest na nim takie zaglebienie, ktore powoduje, iz nie przylega on idealnie do GPU :x ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Hmm musze jeszcze pokombinowac nad swoja grafika. Fakt faktem ze testowalem jej mozliwosci w lato, i w starej budzie... Jesli u ciebie poszlo tak wysoko no to zobacymy jak bedzie u mnie (oczywiscie chodzi mi o pamieci) Chlodzenie to: Radiator dotyka z obu stron pamieci i to na calych ich powierzchniach. GPU styka sie tylko z jednej strony z radiatorem. Jest on bardzo rowniutki i nie ma zadnego wglebienia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Hmm musze jeszcze pokombinowac nad swoja grafika. Fakt faktem ze testowalem jej mozliwosci w lato, i w starej budzie... Jesli u ciebie poszlo tak wysoko no to zobacymy jak bedzie u mnie (oczywiscie chodzi mi o pamieci) Chlodzenie to: Radiator dotyka z obu stron pamieci i to na calych ich powierzchniach. GPU styka sie tylko z jednej strony z radiatorem. Jest on bardzo rowniutki i nie ma zadnego wglebienia :) Jakbym widzial swoja grafe :) P.S U mnie wymian spręzynek na silnijesze - dociołem z długopisów, dała ok 20MHz na pamiątkach , jeśli jeszce tego nei zrobiłęś to polecam!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 no to co ja mam powiedzieć mi chodzi tylko 342/695 niestety zasilacz kupiłem dopiero dziś wiec nie podam jeszcze nowych wyników ale jak wszysko zrobie bede bił 17k :D ja z całyłym szacunkiem dla wszyskich kolegów wyżej ale wole swoje 64mb msi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 jakei masz tam pamiatki ? ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 samsung 4ns teraz zapodałem na to revolteki cu i dały sporo w stabilnowci i licze ze 700 na nih pociągne jakiś vmodzik zapodam na nie niedługo to pewnie sie ciekawie pozmienia w ich taktowaniu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 hehe to ladnie czekamy na dalsze info ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 ja hynix 3.3 tez na defaultowym ale twoj wynik grinch budzi respekt:DJaki tam respekt :D ... Lepiej zobacz dokladnie jaka karte ma Grinch 8) Nie jest to karta VIVO ze 128mb pamieci = slabo sie kreca. Mam identyczna karte jak Grinch. Dotychczas stabilne maksimum to 615/650. Kiedy plyta glowna wroci z serwisu zamontuje na mojego GF'a zmodyfikowane chlodzenie i bede probowal gonic POWER BY AMD a raczej jego osiagi, ktore uzyskal na swoim MSI (cos kolo 340/690). hehe gdybys sie szybciej odezwal pewnie bym sie twoim wynikiem podniecal :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...