Skocz do zawartości
TuneReK

Althon 2400+@2400MHz

Rekomendowane odpowiedzi

Po sobotnich zmaganiach z moim prockiem udalo mi sie go puscic na 2,4 GHz. Mnoznik jest zablokowany na 15, fsb nie jest wysokie - 160MHz. Do stabilnej pracy musialem podniesc napiecie do 1,825V. Chlodzenie - zdjeta obudowa i skierowana na procesore ruska dmuchawa zasysajaca chlodne powietrze z okolic okna :D, temperatura nie przekroczyla 50 stopni po tescie 3D Markiem. Jakie sa wasze dokonania na tym procku (niestety nie znam serii swojego proca).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po sobotnich zmaganiach z moim prockiem udalo mi sie go puscic na 2,4 GHz. Mnoznik jest zablokowany na 15, fsb nie jest wysokie - 160MHz. Do stabilnej pracy musialem podniesc napiecie do 1,825V. Chlodzenie - zdjeta obudowa i skierowana na procesore ruska dmuchawa zasysajaca chlodne powietrze z okolic okna :D, temperatura nie przekroczyla 50 stopni po tescie 3D Markiem. Jakie sa wasze dokonania na tym procku (niestety nie znam serii swojego proca).

2,5GHz stabilnie na WC 2V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! Prosze was o rady sprzet jak w podpisie i... jak dam fsb nad 220 czy podniose mnoznik do 11,5 to mi plyta siada tak ze tylko wgranie biosu ja uruchamia :? Wiec specjalnie kupilem zasilacz enermax 353w bigtowera chieftec i 5 coolerow wczoraj to przerzucilem i teraz mam pytanie... czy myslicie ze po przerzuceniu moge probowac krecic dalej ?

Teraz procek lata na 1,75v nawet jak mu zarzucalem 2v to nie wstawal ...

Prosze mozecie mi jakos poradzic ? z gory dziekuje ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kto woli: 2650 (12,5x212) 1,85 V lub 2552 (11x232) 1,85 V. Oczywiście max. stable. Niestety Asus nie pozwala na wyższy Vcore :cry: , ale sądzę, że i tak to juz by niewiele dało, bo musiałby to być cud by Zalman sobie poradził z czymś wyżej niz jest. Jakieś super WC by się przydało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich

Dla mojego proca temperatura krytyczna to 52 C Jak przekroczy to od razu restart. Chodzi na 2360 Drut mode 13.5 * 175 ( Pamięci 266 :!: ) A jest to Athlon 2000 XP . Moze dałem za cienki drucik i sie nagrzewa zbyt mocno i ..... Sam juz nie wiem dlazego tak jest zmusza mnie to do chodzena na otwarej obudowie z Volcano 7 + puszczonym na medium ( HUK !!!!!!!! ) Jak zamkne obudowe to mimo ze mam dwa wiatraki jeden zasysajacy drugi wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy to i tak dobija predzej czy pózniej do tych 52 . Napięcie to 1.7 max z ?MSI KT4V

Wiem ze akutar przy tylu wymieka bo obserwuje sande w Trakcie burn mode ! Dlaczego tak jest przeciez swobodnie powinien jeszcze chodzic nawet do 56 57 C Poradzcie Coś !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2500MHz na 1,8V chłodzone WC. na 2400MHz śmiga na 1,7V. A podkecalność proca zależy tylko od dobrej seri i szczęścia. AmFe, widocznie to już granica dla tego proca, a przy magistrali 220 to już duży skok o 0,5 to jest 110MHz. Lepiej zjedź na teraz zjedź na magistrali w dół, mnośnik na 11 i dobijaj magistralą w górę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha i przepraszam ze pytam ale da sie u mnie narwac cooler zalman 7000 bez zadnych udziwnien ? Plyta epox8rda+ case chieftec... Bo moj V7+ na med to WYJE i spac sie nie da musze kompa troche na noc odtaktowac zawsze :lol: zebym mogl przerzucic v7+ na low... Przepraszam i dziekuje !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten 2800+ to na rdzeniu barton ? Bo jak Tbred to skąd ty go dorwałeś ?. Jak to barton będzie i dobra seria to może 2300 - 2400 przy odrobinie szczęścia pójdzie ale wówczas dobre chłodzenie wymagane bo troszeczkę bardziej się grzeją bartonki. Nie wiem dokłądnie co do tego zalmana ale powinien wleźć na epoxa. Pamiętaj kup wersję 7000A - Cu z płaskowniczkami na dziury od socketa. Poszukaj tematów z epoxami i zalmanami 7000 bo coś mi się wydaje że trzeba było coś tam piłować ale nie jestem pewien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest Tberd 2,8 moze nawet 3,2 bede mial... a jest stad www.czechcomputer.cz (ja mieszkam w pradze) tam na lewo procesory w menu kliknij next amd i tam sa tam wlasnie kupilem mojego 1,7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wg ciebie oznacza to 3,2? Bo jeśli przelicznik czyli 3200+ to może pójdzie ale przy dość dużym napięciu, na oko 1,9 - 2,0V ale jeśli miałeś na myśli MHz to zapomnij ;) Patrząc trzeźwym okiem to 2400 - 2500 MHz to bedzie dobry wynik dla tego proca. Pamiętaj najlepsze współczyniki oc mają ostatnio procki o najniższym standardowym taktowaniu, czyli popularne 1700+, 2500+ barton, duronki 1400 i 1600MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...