Skocz do zawartości
L.Viadro

EIZO 17" FlexScan F56 - warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Moge kupić ten monitor za 300zł i teraz chciałem zapytac czy warto?

Chciałem go kupić młodszemu bratu na gwiazdke bo mu sie spierniczył jego obecny monitor. Monitor miał by być głównie do gier. Czy to jest dobry monitor? Czy ma ostry obraz? (jego poprzedni monitor to po porstu nie dało sie siedziec dłużej niż 30minut)

Więc pytam: czy ten monitor spełni wymagania 17latka grającego w gry komputerowe?

Z góry dziękuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze dane techniczne:

CRT Size 45 cm (17 inch) class, 90° deflection Invar Shadow Mask

CRT Phosphor Pitch 0.26 mm (Dot)

CRT Surface Treatment Super ErgoCoat®

Scanning Frequency H: 27 - 86 kHz, V: 50 - 160 Hz

Input Signals RGB Analog

Input Terminal D-Sub 15-pin and BNC × 5 (switchable)

Active Display Size 319 mm (H) × 239 mm (V) / 12.6" (H) × 9.4" (V)

Viewable Image Size Diagonal: 398 mm / 15.7"

Recommended Resolution 1024 dots × 768 lines @ 100 Hz ,1280 dots × 1024 lines @ 80 Hz

Screen Control ScreenManager®, ScreenManager Pro, One Touch Auto Adjustment Function (Auto-Sizing)

Power Management System VESA DPMS, NUTEK

Power Consumption 100 watts

Power Save Mode 1 Less than 10 watts

Power Save Mode 2 (Off) Less than 5 watts

Plug & Play DDC 1/2B

Dimensions 410 mm (W) × 413 mm (H) × 439 mm (D)

16.1" (W) × 16.3" (H) × 17.3" (D)

Net Weight 19.5 kg / 43.0 lbs

Safety Standards TÜV Rheinland/GS, CE, and CB

Ergonomic/Environmental Standards TÜV Rheinland/Ergonomics (including ISO 9241-3, ISO 9241-8 and MPR-II), EPA ENERGY STAR® Program, TCO'95

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ten moniek i jest extra tylku troche ciezki wiec uwazaj zeby brat sobie na glowe nie zwalil :) a tak serio moj mam production date chyba 1993 a swieci jak nowka :) 1024x768 przy 100 hz

ma bajery takie jak automatyczne dostosowywanie geometrii i centrowanie obrazu, wyjscie bnc i zwykle z mozliwoscia przelaczania miedzy jednym a drugim z panelu czolowego, port ktorym mozna go podlaczyc z kompem i sterowac obrazem z os

ogolnie monitor super no i eizo - to mowi samo za siebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

S.Youth: 1993 to na pewno nie, raczej 1998

Sam się kiedyś do takiego przymierzałem. Fajniutki monitor bardzo dobrej firmy. Tylko, że kupując używany nie znasz jego przebiegu, no chyba, że leżak.

Jak masz do niego dostęp to potraktuj go Nokia Monitor test. Poza tym ustaw sobie jasność i kontrast tak jak ci pasują i zobacz czy zostało jeszcze trochę, dla późniejszego podkręcenia - taki prymitywny sprawdzian na ile jest wyświecony.

IMHO monitor wart swej ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...