Pigmej .- Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Cze... Mam taki problem W Windowsie (XP) mam plik BOOT.ini [boot loader]timeout=30default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetectTeraz .. Chce uruchomić drugą opcję , kopiując te samą linie od Windowsa .. Chce żeby również uruchamiał się system windows ale żeby odrazu po uruchomieniu otworzyla się jakaś aplikacja. Co mam wpisać :?: :) Czekam na odpowiedzi .. Z góry dzieki ! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCr Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 dodac skrot aplikacji do autostartu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigmej .- Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Nie rozumiesz ... Sa 2 opcje ! Windows i to co ja chce . Jezeli bym dodał to do autostartu to by sie uruchamialo w tym i w tym :) a ja chce zeby opcji nr. 1 nie uruchamiala sie aplikacja a w 2 tak 1 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 O co ci chodzi? Ten plik pozwala na uruchamianie samego systemu i nie ma wpływu na zadne uruchamiane programy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigmej .- Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 A co ma wpływ ? Kiedyś zainstalowalem program ktory na tej zasadzie dzialal ; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 O co ci chodzi? Ten plik pozwala na uruchamianie samego systemu i nie ma wpływu na zadne uruchamiane programy. właśnie ma, ale też nie pamiętam, co się tam wpisywało. Np. jak dasz dodatkową linie: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /kernel=nazwa.exe To pojawi się boot manager, i przy wybraniu drugiej opcji windows zamiast oryginalnego ntoskrnl.exe załaduje inny plik; dobra metoda na zmianę loga startowego (ntoskrnl zastąpiony edytowanym) I właśnie był jakiś parametr, po którym windows uruchamiał wskazaną aplikację, jak sam się już uruchomił postrzelaj, np. run ścieżkanazwa.exe albo run= A jak Ci się przypomni, to daj znać, też mi sie przyda. A teraz siąde, i poszukam w googlu, może coś znajdę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Przełącznik /kernel to znam ale o takim który by pozwalał na uruchomienie jakiegos programu to nigdy nie słyszałem. Tutaj jest troche opisane http://support.microsoft.com/default.aspx?...b;en-us;Q170756 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 http://www.sysinternals.com/ntw2k/info/bootini.shtml Tutaj też jest trochę, ale tego akurat nie ma...a ja na 99% jestem pewien, że taki przełącznik był... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigmej .- Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Też jestem pewien :) A można zrobić tak żeby uruchamiał się przed explorer.exe ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zrobić na pewno można - ale nie wiem, czy akurat w ten sposób :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigmej .- Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Kernel nie dziala !! Run tesh nie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Chyba wiem, co chcesz uruchomic - albo wlasne logowanie, lub wlasny menager okien (zamiast explorer.exe). Jesli tak, to wlasnego logowania w 2k/XP nie rzucisz bo to nie ten exe. Jesli zas wlasny menager okien - np Total Commander albo cos, to mozesz sobie napisac w dowolnym jezyku male menu (program) ktorym bedzie mozna wybrac menagera - pojawi sie np menu z opcjami: Explorer, Total Commander. I teraz sa 2 sposoby: 1. Takim program musisz zastapic oryginalny explorer.exe, ktorego nazwe musisz zmienic na inna. Musisz wtedy wylaczyc ochrone plikow systemowych. 2. Mozna przestawic zmienna systemowa shell (zgaduje - taka byla w 98) i wtedy uruchamiac jako shell nasze menu, w ktorym dopiero bedzie wybierac sie nakladke. W 2K/XP jest to o tyle wygodne, ze jesli uruchomisz najpierw inny program a potem explorer.exe to i tak zaladuje sie pulpit i menu. W 98 po wylaczeniu explorer.exe i wlaczeniu ponownym, nie mozna sie bylo dostac na pulpit - ladowal sie jako okienko katalogu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigmej .- Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Hehehe !! :) Ani to ani to :P Chce po prostu w tamtej opcji uruchomic aplkacje ; Pozniej wpakuje to do Instalatora InstallShield to trudno by podmienic te pliki !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...