Skocz do zawartości
AndyN

Złącze DVI w LCD - czy dużo daje

Rekomendowane odpowiedzi

Nieśmiało zastanawiam się na zmianą mojej Belinei CRT na monitor LCD

Myślę nad 17'' LCD ze złączem DVI, gdyż takie wyjście ma moja karta grafiki

Moje pytanie brzmi: czy złącze DVI dużo daje jeśli chodzi o jakość wyświetlanego obrazu w porównaniu z wyjściem analogowym?

Czy jest sens ograniczać się do monitorów z DVI?

Monitor będzie wykorzystywany do prac biurowych i do gier, także tych z dynamiczną grafiką 3D (wyścigi, symulacje)

Jakie modele możecie polecić? Tak do 2000 brutto (może trochę więcej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widzialem roznice i twierdze, ze nie ma sie za bardzo co przejmowac. Byle by karta byla jako taka. Testowalem zwykly jedno i drugie wyjscie na smiem twierdzic wysokiej klasy LCD (Compaq TFT8020).

Co zas do monitora, to trzeba po prostu jakas firmowke znalezc w dobrej cenie i juz. parametry pracy sa teraz naprawde zblizone w przypadku wszystkich monitorow, jak sie czlowiek dobrze zorientuje. W tym momencie pozostaje porownanie obrazu i ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem obraz na NEC-u przez DVI i D-SUB i szczerze mówiąc różnicy nie zauważyłem. Podobnego zresztą zdania była sprzedawca w sklepie . Dlatego odpuściłem sobie DVI i wziąłem MAG-a z podpisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica jest znikowa i nieadekwatna do różnicy cenowej ( czasem nawet i 300zł) wiec nie zastanawiaj się i pieniądze które przeznaczyłbyś na dodaktowe wejscei przeznacz na monitor z lepszymi paramatrami np

NEC 1701- mam i sobie baaaaaardzo chwale http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5629

mocno podrożał w komputroniku ( ja kupiłem za 2095 we Wrocławiu w POPlandzie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...