AndyN Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Nieśmiało zastanawiam się na zmianą mojej Belinei CRT na monitor LCD Myślę nad 17'' LCD ze złączem DVI, gdyż takie wyjście ma moja karta grafiki Moje pytanie brzmi: czy złącze DVI dużo daje jeśli chodzi o jakość wyświetlanego obrazu w porównaniu z wyjściem analogowym? Czy jest sens ograniczać się do monitorów z DVI? Monitor będzie wykorzystywany do prac biurowych i do gier, także tych z dynamiczną grafiką 3D (wyścigi, symulacje) Jakie modele możecie polecić? Tak do 2000 brutto (może trochę więcej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 :D ja niewiem jak ruznica bo nigdy nie widziałem (chyba), piszę tylko bo widzę że ten topik powoli na dół idzie to go troszke podniose :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Ja widzialem roznice i twierdze, ze nie ma sie za bardzo co przejmowac. Byle by karta byla jako taka. Testowalem zwykly jedno i drugie wyjscie na smiem twierdzic wysokiej klasy LCD (Compaq TFT8020). Co zas do monitora, to trzeba po prostu jakas firmowke znalezc w dobrej cenie i juz. parametry pracy sa teraz naprawde zblizone w przypadku wszystkich monitorow, jak sie czlowiek dobrze zorientuje. W tym momencie pozostaje porownanie obrazu i ceny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Oglądałem obraz na NEC-u przez DVI i D-SUB i szczerze mówiąc różnicy nie zauważyłem. Podobnego zresztą zdania była sprzedawca w sklepie . Dlatego odpuściłem sobie DVI i wziąłem MAG-a z podpisu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Różnica jest znikowa i nieadekwatna do różnicy cenowej ( czasem nawet i 300zł) wiec nie zastanawiaj się i pieniądze które przeznaczyłbyś na dodaktowe wejscei przeznacz na monitor z lepszymi paramatrami np NEC 1701- mam i sobie baaaaaardzo chwale http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5629 mocno podrożał w komputroniku ( ja kupiłem za 2095 we Wrocławiu w POPlandzie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...