Yeti Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Patrzcie jakiego newsa znalazłem na winxp.com.pl "Firma Sharman Networks - właściciel praw do aplikacji KaZaA Media Desktop - postanowiła ostatecznie rozwiązać problem programu Kazaa Lite K++. W krótkim czasie zamknięto niemal wszystkie witryny, w których były dostępne kopie narzędzia. Warto wspomnieć, że "zdelegalizowana" aplikacja umożliwiała pobieranie plików z tej samej sieci P2P, co KMD, jednak pozbawiono ją wszelkich podejrzanych dodatków, określanych mianem ad- i spyware'u. Co ciekawe, podstawą prawną akcji była ustawa DMCA, chroniąca prawa autorskie i często wykorzystywana do zwalczania wymiany plików, m.in. za pomocą programu KaZaA. Inną ciekawostką (choć nie niespodzianką) jest bezproblemowy dostęp do plików Lite'a w konkurencyjnych sieciach P2P, takich jak eDonkey. " Czy to prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 pewnie tak no i co z tego ? i tak byla do ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Byla do ... ale bezobslugowa i czasem sie cos sciagnelo, szkoda :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SentineL Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Nie wiem czy to wina łącza ale ja na kaziee lite ++ miałem [ciach!]iany transfer nie przewyższający 13kb/s. Nie uzywam go od miesiaca i jakos nie zamierzałem do niego wrocic. Lepszy i szybszy jest Soulseek, ewentualnie Emule. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Napster to byl program :) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kazaa sux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 I co z tego, zdjęli teraz, za tydzień znowu będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zdjeli ze strony autorow tylko :) napewno bedzie mozna to sciagnac z innych miejsc. Przeciez kazdy prawie ma instalke juz na dysku. A tak latwo od strony serwerow tego nie zablokuja . Chyba ze poprzez gruntowna zmiane protkolu . A fakt ze emule jest lepszy. Ale do wiekszcyh pilkow Przy pojedynczych Mp3 nadal kazza jest najlepsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zdjeli ze strony autorow tylko :) napewno bedzie mozna to sciagnac z innych miejsc. Przeciez kazdy prawie ma instalke juz na dysku. A tak latwo od strony serwerow tego nie zablokuja . Chyba ze poprzez gruntowna zmiane protkolu . A fakt ze emule jest lepszy. Ale do wiekszcyh pilkow Przy pojedynczych Mp3 nadal kazza jest najlepsza :) raczej najgorsza, teraz bardzo duzo plikow jet uszkodzonych... w programie SoulSeek jest owiele wiecej mp3 o wyboru, przy wyszukiwaniu widac dlugosc kolejki, no i wiekrzosc mp3 jest w bitrate powyzej 128,a na kazie same syfy w slabej jakosci zako sie trafia cos w leprzych :). zeby nie byc goloslowny to od 2 dni nie moglem sciagnac koncertu robbiego williamsa przez kaze polowa mp3 uszkodzona 1 fake i wsyuztko w bitrate 128, a w soulseek 10 godzin i caly koncercik z okladkami od cd :) w bitrate 320 :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 nie wiem po kiego ta kazaa powinni ja zamknac calkowicie , kazaa = shit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 No mimo wszystko że kaza to shit to i tak pozostaje najlebszym p2p dla modemów ja muszę korzystać z kazy bo poprostu modem mnie na nią skazuje i tylwe więc dla mnie kazaa rox z jednego powodu... tylkoz niej mogę siągać pliki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 I co z tego, zdjęli teraz, za tydzień znowu będzie. dokladnie, nie ma sie czym przejmowac. Zreszta jak juz ktos napisal wczesniej Kazaa nie jest taka super tak czy inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zdjeli ze strony autorow tylko :) napewno bedzie mozna to sciagnac z innych miejsc. Przeciez kazdy prawie ma instalke juz na dysku. A tak latwo od strony serwerow tego nie zablokuja . Chyba ze poprzez gruntowna zmiane protkolu . A fakt ze emule jest lepszy. Ale do wiekszcyh pilkow Przy pojedynczych Mp3 nadal kazza jest najlepsza :) raczej najgorsza, teraz bardzo duzo plikow jet uszkodzonych... w programie SoulSeek jest owiele wiecej mp3 o wyboru, przy wyszukiwaniu widac dlugosc kolejki, no i wiekrzosc mp3 jest w bitrate powyzej 128,a na kazie same syfy w slabej jakosci zako sie trafia cos w leprzych :). zeby nie byc goloslowny to od 2 dni nie moglem sciagnac koncertu robbiego williamsa przez kaze polowa mp3 uszkodzona 1 fake i wsyuztko w bitrate 128, a w soulseek 10 godzin i caly koncercik z okladkami od cd :) w bitrate 320 :). Jak sie nie umie zaznaczyc odpowiedniej funkcji no to sie nie dziwie ze wyszukuje same syfy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zip_macieq Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Kaza to guwno ciesze sie ze niebędzie jusz więcej blokować mi transfera :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zdjeli ze strony autorow tylko :) napewno bedzie mozna to sciagnac z innych miejsc. Przeciez kazdy prawie ma instalke juz na dysku. A tak latwo od strony serwerow tego nie zablokuja . Chyba ze poprzez gruntowna zmiane protkolu . A fakt ze emule jest lepszy. Ale do wiekszcyh pilkow Przy pojedynczych Mp3 nadal kazza jest najlepsza :) raczej najgorsza, teraz bardzo duzo plikow jet uszkodzonych... w programie SoulSeek jest owiele wiecej mp3 o wyboru, przy wyszukiwaniu widac dlugosc kolejki, no i wiekrzosc mp3 jest w bitrate powyzej 128,a na kazie same syfy w slabej jakosci zako sie trafia cos w leprzych :). zeby nie byc goloslowny to od 2 dni nie moglem sciagnac koncertu robbiego williamsa przez kaze polowa mp3 uszkodzona 1 fake i wsyuztko w bitrate 128, a w soulseek 10 godzin i caly koncercik z okladkami od cd :) w bitrate 320 :). Jak sie nie umie zaznaczyc odpowiedniej funkcji no to sie nie dziwie ze wyszukuje same syfy.... wiem ze chodzi o dodatkowe opcje szukania i bitrate pwoyzej jakiegos tam, ale wtedy drastycznie spada ilosc wynikow, czesto wogle nie ma.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 kazaa i bitrate > 128 ? 5 plikow znajdzie i tyle. nie nadaje sie do tego. to jest prog dla prostych ludzi i tyle ;) (no offence) sa lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Ja tam się ciesze, że nie będzie Kazzy - powód prosty jest dużo więcej lepszych p2p, (osiołek, DC, BT), na kazzie od dłuższego czasu są same syfy, może i z 3 lata temu to był spoko program, ale teraz to kaszana. Na BT czy tez DC nigdy mi się nie zdarzyło zassać fake, a na kazzie wszystko praktycznie co ściągnołem to zupełnie co innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 ech wlasnie sobie przypomnialem o audiogalaxy. To byl cudowny program - malo fake'ow, malo pamieci i mozna bylo znalezc nawet najbardziej rzadkie kawalki bo wyszukiwanie bylo poprostu genialne ech ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 ech wlasnie sobie przypomnialem o audiogalaxy. To byl cudowny program - malo fake'ow, malo pamieci i mozna bylo znalezc nawet najbardziej rzadkie kawalki bo wyszukiwanie bylo poprostu genialne ech ;P Oj tak...tyle dobrej muzyki z tamtąd mam...i te discussion bordy...ech, szkoda :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoCoTe Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Ech... Ludzie przeciez Kazaa nie jest do sciagania mp3. Kazdy program sluzy do czego innego. Kazaa do programow, seriali telewizyjnych, teledyskow i innnych filmikow, do muzy np Slsk, DC++, do filmow gier IRC, eDonkey. Tak wiec nie mowcie ze Kazaa (mowie o Kazaa lite) jest do niczego, czasem sie mi przydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Kaza to guwno ciesze sie ze niebędzie jusz więcej blokować mi transfera :lol: Niezly z Ciebie LOL :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Jak zlikwidują całkowicie rozwój KaZaA Lite K++ to powstanie: "Underground KaZaA Lite K+++" ;) ;) ;) Więc co się martwicie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Mi na Neo+ chodzila idealnie. Jak bylo kilka zrodel to do 64K. Czasami do czegos sie przydawala (glownie do teledyskow oraz pojedynczych mp3), nie gadajcie ze taki shit. Napewno 1000x lepsza od KMD. Ale od czego sa pozostale P2P? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...