Skocz do zawartości
Yeti

Kazaa Lite K++ odchodzi?

Rekomendowane odpowiedzi

Patrzcie jakiego newsa znalazłem na winxp.com.pl

"Firma Sharman Networks - właściciel praw do aplikacji KaZaA Media Desktop - postanowiła ostatecznie rozwiązać problem programu Kazaa Lite K++. W krótkim czasie zamknięto niemal wszystkie witryny, w których były dostępne kopie narzędzia. Warto wspomnieć, że "zdelegalizowana" aplikacja umożliwiała pobieranie plików z tej samej sieci P2P, co KMD, jednak pozbawiono ją wszelkich podejrzanych dodatków, określanych mianem ad- i spyware'u. Co ciekawe, podstawą prawną akcji była ustawa DMCA, chroniąca prawa autorskie i często wykorzystywana do zwalczania wymiany plików, m.in. za pomocą programu KaZaA. Inną ciekawostką (choć nie niespodzianką) jest bezproblemowy dostęp do plików Lite'a w konkurencyjnych sieciach P2P, takich jak eDonkey.

"

Czy to prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjeli ze strony autorow tylko :)

napewno bedzie mozna to sciagnac z innych miejsc.

Przeciez kazdy prawie ma instalke juz na dysku.

A tak latwo od strony serwerow tego nie zablokuja .

Chyba ze poprzez gruntowna zmiane protkolu .

A fakt ze emule jest lepszy.

Ale do wiekszcyh pilkow

Przy pojedynczych Mp3 nadal kazza jest najlepsza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A fakt ze emule  jest lepszy.

Ale do wiekszcyh pilkow

raczej najgorsza, teraz bardzo duzo plikow jet uszkodzonych... w programie SoulSeek jest owiele wiecej mp3 o wyboru, przy wyszukiwaniu widac dlugosc kolejki, no i wiekrzosc mp3 jest w bitrate powyzej 128,a na kazie same syfy w slabej jakosci zako sie trafia cos w leprzych :).

zeby nie byc goloslowny to od 2 dni nie moglem sciagnac koncertu robbiego williamsa przez kaze polowa mp3 uszkodzona 1 fake i wsyuztko w bitrate 128, a w soulseek 10 godzin i caly koncercik z okladkami od cd :) w bitrate 320 :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mimo wszystko że kaza to shit to i tak pozostaje najlebszym p2p dla modemów ja muszę korzystać z kazy bo poprostu modem mnie na nią skazuje i tylwe więc dla mnie kazaa rox z jednego powodu... tylkoz niej mogę siągać pliki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A fakt ze emule  jest lepszy.

Ale do wiekszcyh pilkow

raczej najgorsza, teraz bardzo duzo plikow jet uszkodzonych... w programie SoulSeek jest owiele wiecej mp3 o wyboru, przy wyszukiwaniu widac dlugosc kolejki, no i wiekrzosc mp3 jest w bitrate powyzej 128,a na kazie same syfy w slabej jakosci zako sie trafia cos w leprzych :).

zeby nie byc goloslowny to od 2 dni nie moglem sciagnac koncertu robbiego williamsa przez kaze polowa mp3 uszkodzona 1 fake i wsyuztko w bitrate 128, a w soulseek 10 godzin i caly koncercik z okladkami od cd :) w bitrate 320 :).

Jak sie nie umie zaznaczyc odpowiedniej funkcji no to sie nie dziwie ze wyszukuje same syfy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A fakt ze emule  jest lepszy.

Ale do wiekszcyh pilkow

Jak sie nie umie zaznaczyc odpowiedniej funkcji no to sie nie dziwie ze wyszukuje same syfy....

wiem ze chodzi o dodatkowe opcje szukania i bitrate pwoyzej jakiegos tam, ale wtedy drastycznie spada ilosc wynikow, czesto wogle nie ma....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam się ciesze, że nie będzie Kazzy - powód prosty jest dużo więcej lepszych p2p, (osiołek, DC, BT), na kazzie od dłuższego czasu są same syfy, może i z 3 lata temu to był spoko program, ale teraz to kaszana. Na BT czy tez DC nigdy mi się nie zdarzyło zassać fake, a na kazzie wszystko praktycznie co ściągnołem to zupełnie co innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech wlasnie sobie przypomnialem o audiogalaxy. To byl cudowny program - malo fake'ow, malo pamieci i mozna bylo znalezc nawet najbardziej rzadkie kawalki bo wyszukiwanie bylo poprostu genialne ech ;P

Oj tak...tyle dobrej muzyki z tamtąd mam...i te discussion bordy...ech, szkoda :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech... Ludzie przeciez Kazaa nie jest do sciagania mp3. Kazdy program sluzy do czego innego. Kazaa do programow, seriali telewizyjnych, teledyskow i innnych filmikow, do muzy np Slsk, DC++, do filmow gier IRC, eDonkey. Tak wiec nie mowcie ze Kazaa (mowie o Kazaa lite) jest do niczego, czasem sie mi przydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi na Neo+ chodzila idealnie. Jak bylo kilka zrodel to do 64K.

Czasami do czegos sie przydawala (glownie do teledyskow oraz pojedynczych mp3), nie gadajcie ze taki shit. Napewno 1000x lepsza od KMD.

Ale od czego sa pozostale P2P?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi