e!Gr00bY Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Cześć. Mam już tego wymażonego Radeona 8500. Więc tak: 1. Jakie stery dla niego pod Win ME 2. Mam duuuuży problem z filmami na TV-Out'cie tj. nie ma filmu. Na monitorze widać, widać również normalnie pulpit na tv, a jak włącze film to mam na tv pustke w miejscu filmu. Jak wezmę na fullscrena to nic niemam. Co z tym zrobic? 3. Ja bardzo można pokręcic mojego radka? (pełna wersja Built by Ati) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadhu Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 A Mozna wiedziec ile za niego dales?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Hmm, z dziforsem nie byloby takich klopotow. Ale mysle, ze to wina sterow. Wejdz na stronke ATI i sciagnij kilka sztuk i poinstaluj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Do Sadhu - Jako iż jestem utalentowanym człowiekiem nic za niego nie dałem (nie licząc GF2MX200) :-)))) Kaeres - dzięki za odpowiedź :-P A co do instalowania steruf i ich sciągania to powiem jedno. Mam modem :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Na ile krecisz tego P4 i ile masz 3dmarkow w 2001se ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadhu Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Gr00bY Mazur"]Do Sadhu - Jako iż jestem utalentowanym człowiekiem nic za niego nie dałem (nie licząc GF2MX200) :-))))Qrcze ja teraz sie przymierzam do przesiadki z mojego wysluzonego voodoosa...musze sie nuczyc takich mind tricks co ty :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 co do podkrecania to odrazu zmieniaj biosa na 300/300:)) i potem sie baw dalej:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furmek Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Ad 2. w zakladce displays/ekrany tam gdzie wlaczasz swoje TV out.. sa dwa guziczki przy kazdym z wyswietlaczy.. i w przypadku takich odtwazaczy jak V player itd. obraz jest wyswietlany tylko na glownym wyswietlaczu.. czyli trzeba przelaczyc.. jesli nie chce ci sie tego robic to zainstaluj hydra vision i tam juz bedziesz mogl to ustawic jak tylko bedziesz chcaial.. co do sterow.. najnowsze bety z Rage3D przynajmniej ja tych urzywam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Trzeba bios zmienic zeby o/c karte ? Nie można jakims tweakiem ? W sprawach Ati jestem swieży tzn. mam kartę od paru godzin. Furmek - to znaczy mam zainstalowene Hydravision i kurde. Mam dwa obrazy jednoczesnie. Jeden na monitorze a drugi na TV. Tylko jak mam zrobić zeby na raz było widać film na monitorze i na TV? Po kolei łopatologicznie. Bo Radeon jest jeszcze dla mnie zagadką..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 zle mnie zrozumiales poprostu lepiej dac biosa na 300/300 bo bedziesz mial na stale:)(gdzies slyszalem ze mniejsze timingi sa przy podkrecaniu biosem i mozna lepsze wyniki uzyskac) a co do tweakow to najnowsza wersja power stripa albo Rage3D Tweak ktorego ja uzywam osobiscie:). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furmek Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 qurcze ja nie mam hydra.. nie potrzebne mi.. ale moze pomoge.. jak mam zrobić zeby na raz było widać film na monitorze i na TV? Po kolei łopatologicznieno wiec.. prawym na pulpicie -> wlasciwosci -> ustawienia -> displays/ekrany i tam, przy monitoze i przy TV masz po 2 ikonki, przy obu jedna jest wcisnieta, przy obu rozne, jedna z nich to (no wlasnei to zalezy jakie stery i jak ustawione) jedno to napewno pulpit podstawowy, a drugie z tego co piszesz to prawdopodobnie kopia ( a nie rozszezony) no i zamieniasz zeby na TV byl podstawowy a na monitorku.. wedle uznania (tzn.. TV w zaleznosci od rozdzialki wyswietla wszystko albo obcina boki, wiec jesli bedziesz mial 2 podstawowe i na monitorku wiecej niz 1024/768 to ci na TV obetnie boki filmu) to wtedy robisz na moniaku kopie a na TV podstawowy.. i bedzie OK.. mam nadzieje ze jasno wytlumaczylem.., swego czasu na frazirze byl fajny artykulik.. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 to mi sie podoba lopatologia rulez:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Piratez smiej się smiej. Nie rozumiesz sedna problemu. Jak włączyć TV-OUT'a to ja wiem bez problemu.... Tylko czemu kufa nie filmu na TV ? Jest okienko np. VPlayera a w nim zamiast filmiku ktory jest na monitorze w tym samym oknie jest ciemno! To mnie dziwi na maxa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Mi na power stripie wszystko siada kręcę go tylko na Rage3d Tweak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Bez pomocy Furmek'a nie doszedłbym do ładu. Poprostu nie zrozumiałem, że nie mogę mieć monitora w 1024*768*32@85hz i TV 800*600*50hz i jednocześnie odtwarzać film jednoczesnie na jednym i drugim :-(( Tak więc - Na ile smigają wasze Radki? Mój przy 305/305 artefakci sie w 3DMark2001. BTW - Super te demko Nature i inne z pixel shaderkim..... Piratez - masz jakiegoś linka go biosa i flasherka? [/img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 hmmmmm nie mam wiem tylko ze znalazlem je na forum www.rage3d.com . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 HEHE,no to moze kompresory-dekompresory zainstaluj:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adenix Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 hmm, to moze ja sie dolacze w tym watku z pytaniem: jak doprowadzic do sytuacji by na tv lecial sobie film na overlayu a na desktopie mozna bylo jednoczesnie normalnie pracowac ? czy cos takiego jest w ogole mozliwe ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furmek Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 mozliwe .. na poczatku sie w to bawilem.. robisz dwa pulpity, standart i rozszezony (nie klonowanie) i przy urzyciu HydraVision dajesz playerowi "nakaz" dzialania na pulpicie rozszezonym (TV) a sam sie bawisz na monitorku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adenix Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 oo, dzieki, sprobuje w ten sposob. Raz udalo mi sie zrobic tak ze zmaksymalizowaniu playera ( chyba bestplayer) na tv byl obraz dopasowany do monitora, po nasicnieciu escape film lecial dalej na tv a ja moglem na desktopie robic inne rzeczy. Myslisz ze to tak podziala ? I wielkie dzieki za szybka odpowiedz. Ta sprawa nie daje mi spokoju od 2 dni ;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adenix Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 uhh, odpowaidam samemu sobie, ale trudno ;) znalazlem ciekawy watek na rage3d, mzoe kogos to zainteresuje. sam jeszcze tego nie sprawdzalem. tu jest link: http://www.rage3d.com/board/showthread.php...ghlight=overlay nie czytalem regulaminu forum :( mozna linki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Kolejne pytanko - na ile kręcicie swoje Radeony? Ja zastosowałem wiatrak chłodzący dla radka (takie bydle 80*80) i narazie testy w 3DMarku 2001 pusciłem go na 315/302. Zobacze co dalej. Aha - przy tym chłodzeniu nie mam artefaktów przy ww. taktowaniu. Fajnie zamontowany mam wiatrak więc jak skołuje dziś albo jutro cyfrowke do dam znac. BTW - Jak wkleic zdjęcie ? Mozna wkleic na forum zdjęcie z dysku czy tylko z i-netu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zdjecie pod Twoja xywka mozna z kompa ale takie na posta to raczej tylko z netu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Tyle to wiem........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Gr00bY Mazur"]Tyle to wiem........No o to wlasnie tez pytales :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 :-) BTW - nie wiecie gdzie mozna dostac radiotorki na pamieci ? Potrzebuje schłodzić swojego radka, a nie chce robic takich własnej roboty z radiatora od celerona (do dziś z takimi radiatorkami działa moja stara rivatnt2 :-) Na 4max.com.pl narazie nie mają. Chodzi mi o podobne do tych z 4max'a za 5zł sztuka........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Postanowiłem wywietrzyć swój pokój. Efekty? Temp. w obudowie 19C a na procku w spoczynku 20C. Pusciłem Radeona na 315/304 i przeszedł całego 3DMarka 2001 :-) http://service.madonion.com/compare?2k1=3281569 Efekty jak widać pozytywne. W trakcie trwania testu zamknąłem okno i jak się test skończył to miałem temp. 22C/27C. Jaki wniosek? Warto czasem przewietrzyć pokój....... :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Łapcie - ładnie chłodzi :-) Puszczam teraz swojego 320/310............ I jeszcze dzis zapodam nowe wyniki na nowych sterach. Może będe miał na tym trupie 9000...... A weekend atak na giełde, może załatwie jakieś MOBO O/C friendly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...