ziombel Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Siemka! Jaki byscie mi polecili cd-rom, jakis do 100 zlotych, i najlepszy z najlepszych :], z gory THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9841 lub http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7540 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 cdrom w tych czasach :?: ihmo bezsens lepiej kupic dvd lub nagryware Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 A kto dzisiaj kupuje CD-ROMy? Lepiej od razu DVD albo spawarkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Jak wyżej, CD-Rom to już historia i nie warto tego kupować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 A kto dzisiaj kupuje CD-ROMy? Lepiej od razu DVD albo spawarkę.co ty wlasnego zdania nie masz tylko przepisujesz to co funfel napisal????? ja <span style="color:red;">[ciach!]</span>le co za baran!!!!!! apropos tematu to za 100zl mozna kupic kontroler SCSI i cdroma 40x co bedzie najlepszym rozwiazaniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 A kto dzisiaj kupuje CD-ROMy? Lepiej od razu DVD albo spawarkę.co ty wlasnego zdania nie masz tylko przepisujesz to co funfel napisal????? ja <span style="color:red;">[ciach!]</span>le co za baran!!!!!! apropos tematu to za 100zl mozna kupic kontroler SCSI i cdroma 40x co bedzie najlepszym rozwiazaniem Przepisuj poprawnie moja ksywe..... najlepsze wyjscie to nagrywarka ihmo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 A kto dzisiaj kupuje CD-ROMy? Lepiej od razu DVD albo spawarkę.co ty wlasnego zdania nie masz tylko przepisujesz to co funfel napisal????? ja <font color="#FF0000">[ciach!]</font> co za baran!!!!!! apropos tematu to za 100zl mozna kupic kontroler SCSI i cdroma 40x co bedzie najlepszym rozwiazaniem Spójrz bałwanie na daty (czasy) wysłania postów a potem grzecznie przeproś: będziesz miał jeden post więcej. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 wiesz zdaje mi sie ze kiedys juz u ciebie widzialem podobne posty... nie wiem jak tobie ale mi na postach nie zalezy...a moze kto to wie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 wiesz zdaje mi sie ze kiedys juz u ciebie widzialem podobne posty... nie wiem jak tobie ale mi na postach nie zalezy...a moze kto to wie :? Dalej bałwanie czekam na przeprosiny. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 dobra nie kłucić sie, to nie chat, co nie zmienia faktu że genghiskhan to czop :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 co ty wlasnego zdania nie masz tylko przepisujesz to co funfel napisal????? ja <font color="#FF0000">[ciach!]</font> co za baran!!!!!! apropos tematu to za 100zl mozna kupic kontroler SCSI i cdroma 40x co bedzie najlepszym rozwiazaniem genghiskhan, ja nie wiem: jak kogoś nie zwyzywasz, to masz zepsuty tydzień, nie? Ile razy zwracano Ci uwagę na takie odzywki? Bana też już za to miałeś, i to nie raz AFAIR? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 co ty wlasnego zdania nie masz tylko przepisujesz to co funfel napisal????? ja <font color="#FF0000">[ciach!]</font> co za baran!!!!!! apropos tematu to za 100zl mozna kupic kontroler SCSI i cdroma 40x co bedzie najlepszym rozwiazaniem genghiskhan, ja nie wiem: jak kogoś nie zwyzywasz, to masz zepsuty tydzień, nie? Ile razy zwracano Ci uwagę na takie odzywki? Bana też już za to miałeś, i to nie raz AFAIR? tak ale zobacz co ten koles napisa, slowo w slowo prawie, i to juz nie 1 raz kiedys tez mu cos chyba pisalem!!!!!!! :evil: ehhhh za slabe widac mam nerwy ale mnie skreca jak widze cos takiego :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Patrze na forum i widze topic jaki cd-rom kupić. Pierwsza myśl która mi sie nasunęła to "kto w tych czasach cd-romy kupuje???". Wchodze w topic a tu widze prawie same moje myśli. :D Ale to prawda. Kupowanie cd-roma to poroniony pomysł. Nie zgrasz nim zabezpieczonych płyt, lipne zgrywanie płyt audio. Lepiej kupić starszy model firmowej nagrywarki niż nowy cd-rom. Takie moje zdanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 co ty wlasnego zdania nie masz tylko przepisujesz to co funfel napisal????? ja <font color="#FF0000">[ciach!]</font> co za baran!!!!!! apropos tematu to za 100zl mozna kupic kontroler SCSI i cdroma 40x co bedzie najlepszym rozwiazaniem genghiskhan, ja nie wiem: jak kogoś nie zwyzywasz, to masz zepsuty tydzień, nie? Ile razy zwracano Ci uwagę na takie odzywki? Bana też już za to miałeś, i to nie raz AFAIR? tak ale zobacz co ten koles napisa, slowo w slowo prawie, i to juz nie 1 raz kiedys tez mu cos chyba pisalem!!!!!!! :evil: ehhhh za slabe widac mam nerwy ale mnie skreca jak widze cos takiego :!: jak ci forum nie pasi to poszukaj na oślej tam był link do fourm zwiazanym z połką nożną.Fajne tam tematy były m.in. o ustawianiu sie pod biedronką :lol: polecam :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 gosc sie pyta jakiego cd to mowie o cd a najlepszy wybor to scsi!!! moze on chce cd a nie dvd!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 tak ale zobacz co ten koles napisa, slowo w slowo prawie, i to juz nie 1 raz kiedys tez mu cos chyba pisalem!!!!!!! :evil: ehhhh za slabe widac mam nerwy ale mnie skreca jak widze cos takiego :!: Ech. Ale przecież oni w tym samym momencie pisali! esem nie widział postu funfla_20 A co do nagrywary zamiast CD-roma. Ja nie do końca potrafiłbym żyć z jednym napędem. A ponieważ najczęściej wykonywanym w komputerze działaniem na napędach optycznych jest odczyt CD-DA albo danych, wolałbym kupić np. taniego CD-roma i combo DVD-CDRW, i zajeżdżać sobie cedeka za kilkadziesiąt zł, niż nagrywarę za 200... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Rozwiązanie dobre, tylko wtedy tracisz DMA. I to jest lipa. Ja dlatego trzymam sie jednego dyska i jednego napenda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Rozwiązanie dobre, tylko wtedy tracisz DMA. I to jest lipa. Ja dlatego trzymam sie jednego dyska i jednego napenda. Że co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziombel Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 kurde ludzie, prosilemo cd-rom, a wy sie klucicie, moze by osobny temat do klutni zalozyc?? :/ a jesli wam to pomoze, to podajcie jaki dvd-rom, ok bo nagrywarke juz mam, nawet dwie, wystarczy luknac w moj opis kompa THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Rozwiązanie dobre, tylko wtedy tracisz DMA. I to jest lipa. Ja dlatego trzymam sie jednego dyska i jednego napenda. Że co? co co??? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 kurde ludzie, prosilemo cd-rom, a wy sie klucicie, moze by osobny temat do klutni zalozyc?? :/ a jesli wam to pomoze, to podajcie jaki dvd-rom, ok bo nagrywarke juz mam, nawet dwie, wystarczy luknac w moj opis kompa THX Zajrzyj na www.cdrinfo.pl Tam jest cała wiedza. Ichniejsze forum też warto poczytać. :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 kurde ludzie, prosilemo cd-rom, a wy sie klucicie, moze by osobny temat do klutni zalozyc?? :/ a jesli wam to pomoze, to podajcie jaki dvd-rom, ok bo nagrywarke juz mam, nawet dwie, wystarczy luknac w moj opis kompa THX sory miszczuniu nie luknołem na podpis.Kupuj wszystko oprucz LG :D Ech. Ale przecież oni w tym samym momencie pisali! esem nie widział postu funfla_20 :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Dr.Stan: Wszystko "co" bo wogóle nie wiem, o co Ci chodzi :) FumFel_20 Sorry za przekręcenie nicka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Dr.Stan: Wszystko "co" bo wogóle nie wiem, o co Ci chodzi :) FumFel_20 Sorry za przekręcenie nicka. :D dogadajmy sie tak że chciałeśnapisać zdrobniale :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Hehe "po co ci cdromek" ?? ja ich wszystkich nie rozumiem. Jak wolicie katować laserki w nagrywarkach prosze bardzo. :P Ja uzywam czesto cd (mam asusa cd-s520) jest spoko teraz coś koło 100 kosztuje nowy a napewno sie sprawdzi. <peace> :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Hehe "po co ci cdromek" ?? ja ich wszystkich nie rozumiem. Jak wolicie katować laserki w nagrywarkach prosze bardzo. :P Ja uzywam czesto cd (mam asusa cd-s520) jest spoko teraz coś koło 100 kosztuje nowy a napewno sie sprawdzi. <peace> :D A kto mówi o katowaniu nagrywarek. Są jeszcze takie urządzenia jak DVD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Hehe "po co ci cdromek" ?? ja ich wszystkich nie rozumiem. Jak wolicie katować laserki w nagrywarkach prosze bardzo. :P Ja uzywam czesto cd (mam asusa cd-s520) jest spoko teraz coś koło 100 kosztuje nowy a napewno sie sprawdzi. <peace> :D A kto mówi o katowaniu nagrywarek. Są jeszcze takie urządzenia jak DVD. No faktycznie ale mnie zagiąles:P ale blac co za roznica czy zakatujesz nagryware czy dvd?? i tak stracisz duzo wiecej niz jakbys skatował zwyklego cd :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Po co katowac DVD ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Hehe "po co ci cdromek" ?? ja ich wszystkich nie rozumiem. Jak wolicie katować laserki w nagrywarkach prosze bardzo. :P Ja uzywam czesto cd (mam asusa cd-s520) jest spoko teraz coś koło 100 kosztuje nowy a napewno sie sprawdzi. <peace> :D A kto mówi o katowaniu nagrywarek. Są jeszcze takie urządzenia jak DVD. No faktycznie ale mnie zagiąles:P ale blac co za roznica czy zakatujesz nagryware czy dvd?? i tak stracisz duzo wiecej niz jakbys skatował zwyklego cd :D Różnica jest zasadnicza: nazywa się korekcja błędów. I to wyjaśnia powiedzenie: jak darmocha - to darmocha. Dla zwykłych celów CD-ROM Ci wystarczy. :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...