Skocz do zawartości
grosikboss

GeForce FX, GeForce 4 MX potrzebne opinie w sprawie TV-OUT

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chce sobie kupić kartę z rodziny GeForce albo MX albo FX. Ale chciałbym się dowiedzieć jak sprawuje się TV-OUT w tych kartach. Czy obraz wyświetlany na ekranie telewizora jest pełny czy jest ramka tak jak to było w GeForce 2 i 3 8O . Żaden z kolegów nie ma GeForca wszyscy jadą na ATI :evil: ja również, ale chcę zmienić. Na ATI :twisted: jest świetny obraz na ekranie TV a w GeForca nie wiem. Dlatego mam pytanie do posiadaczy tych kart jak sprawuje się TV-OUT interesuje mnie jak działa sam bez dodatkowego oprogramowania jak tv-tool, który poprawia błędy konstruktorów. Oraz jakiego producenta wybrać, bo nie wszystkie karty są takie same.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Radeona VE/7000 TV-OUT na tej karcie jest najlepszy. Karta wygrała w teście TV-OUT w PCWK. Ale za dużo poszaleć się na niej nie da. Dlatego chce wymienić, bo oglądanie filmów już mi się znudziło chciałbym poszarpać też w jakąś gierkę, ale wszystko się tnie, :) nie chciałbym rezygnować z oglądania filmów, dlatego potrzebuje dobry kompromis. Wydajną kartę i TV-OUT na takim standardzie jak teraz mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sąsiad ma gffx5600 i niewiem czy to jest wina karty czy kabla ale obraz skacze :? , znaczy sie takie pasy przechodzą z góry na dół.Moze dlatego że jest firmy MINT :?:

niech sąsiad spróbuje wyjąć antene z telewizora .... i puścić kable inną drogą tzn. ten od tv-outa i antenowy zeby nie były koło siebie czasem anteny są cieniutko ekranowane... i z tąd te zakłócenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam gf4 mx likwidacja ramki w opcjach sterownika, karta podłączona z tv kablem antenowym sat. obraz przyzwoity przy próbach podłączenia innymi kabkami oferowanymi w sklepach występowały przebicia kolorowtch pasów również przy kablu SVHS dłógość kabla 10metrów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sąsiad ma gffx5600 i niewiem czy to jest wina karty czy kabla ale obraz skacze :? , znaczy sie takie pasy przechodzą z góry na dół.Moze dlatego że jest firmy MINT :?:

niech sąsiad spróbuje wyjąć antene z telewizora .... i puścić kable inną drogą tzn. ten od tv-outa i antenowy zeby nie były koło siebie czasem anteny są cieniutko ekranowane... i z tąd te zakłócenia

ale wejście chinch ma on z przodu telewizora, a antene podłacza sie z tyłu :) czyli nie to.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wejście chinch ma on z przodu telewizora, a antene podłacza sie z tyłu :) czyli nie to.....

Nie bardzo Cię rozumiem, przecież wyjścia mogą być nawet z boku, ale są podpięte do tej samej masy. Zakłucenia powstają z "różnicy potencjałów" pomiędzy ziemią kablówki a ziemią sieci elektrycznej (najczęściej zamiast ziemi jest zero).

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...