Esc Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Jestem tu nowy i chcę jakoś zaistniec tworząc jakiś fajny temat. No i chyba cos wymysliłem.Procek+Płyta główna+Pamięć Ram muszą pracowac idealnie ,kazdy by chciał zeby tak było.Wiele ludzi ma swoje pojedyncze typy ale zeby złozyc te trójkę to nie lada problem.Dlatego proponuję konkursik ,podaj te trzy komponenty , z uzasadnieniem , linkami do nich.Proponuję skalę ocen jak którys zestaw wam sie spodoba albo przeciwnie 1-10.Ten konkurs będzie trwac bedzie do 24 grudnia. Nagrody 1.Tytuł Mistrza Wielkiej Trójcy :) 2.Tytuł Wicemistrza Wielkiej Trójcy :) 3.Tytuł II Wicemistrza Wielkiej Trójcy :) Ps.Jesli chodzi o podkrecanie to mozna ale realne liczby Panowie :) Sprzęt do 2000 zyla to max. Startujemy !!! Oto mój typ 1.Athlon 2500+ Barton 2.Asus A7N8X Deluxe 3.Kingston HyperX DDR 2x 256MB PC-400 (KHX3200AK2/512) CL2 Linki: www.kompuronik.pl Cena ok. 1650 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esc Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zapomoniałem w mojej konfiguracji Bartek 2500@3200 Teraz WY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jigga Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 www.kompuronik.pl nie znam takiego sklepu :D hehe:d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esc Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Jigga to bardzo znany sklep ,daj jakies typy :) na ile mój oceniasz ?? 1-10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 mobo soltek frn2l, antek thorton 2000+ (koniecznie z odblokowanym mnożnikiem) i pamiećie Kingston HyperX DDR 2x 256MB PC-400 (KHX3200AK2/512) CL2 = 1189 zł muj to jest zestaw ekonomiczny ale po @ bardzo wydajny, nawed nie mówie o mozliwym odblokowaniu 256 cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 na jakiej podstawie będziesz oceniał ?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Esc chodzi o to ze walnąłes byka w nazwie sklepu :) nie kompuronik tylko Komputronik. PS nie wiem czy ten topc przetrwa ponieważ juz były podobne i jakoś umierały smiercia naturalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Najlepszy procek jaki znam do kręcenia to był Celeron 2.0, a mobo Abit IS7. Po podniesieniu napięcia o 0,1V proc chodził bez żadnych innych zmian (cooler standardowy) na 3,32 GHz. Pamięci to nie wiem bo nigdy nie kręciłem żadnych DDR-ów. Ale może moje 128MB SDRAM PC133 firmy AM1, które po obniżeniu maksymalnie timingów wykręciłem na 153MHz. Chyba nieźle jak na takie dziadostwo. Dalej sie nie dało bo proc nie wyrabiał (obecny Morgan zresztą). :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 o co tu biega ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Cytat o co tu biega ? :Dchyba oto kto złoży za jak najmniej kasy dobry sprzęt :D (wliczone @ ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 hmm no ok, ale trzeba to jakosc udowodnic, czyms porownac.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esc Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 No sorry www.komputronik.pl Więc ktoś podaj konfiguracje a wybieracie komu sie która najbardziej podoba nie mozna na siebie głosowac. 1-10 skala. Moze lepiej jak byscie dawali według schematu 1.Procek 2.Płyta 3.Pamiec RAm Linki Uzasadnienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esc Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Potem ja zlicze głosy oceny srednią i bedzie zwycięzca Jakies pytania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Ja, gdybym dzisiaj składał sprzęt, nie odbiegałby od tego, co mam obecnie: 1. Asus A7N8X deluxe gold (540) 2. AXP 1700+ DLT (250) 3. TwinMOS na M.Tecach 2x256MB 400MHz cl 2,5 (440) Razem 1230PLN a bezproblemowo chodzi na 195*12,5@1,75V mem@defoult (2428MHz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 a wiec sie nie smiac:D moj duronek @ athlonik XP +(codzi spokojnie na fsb 185 z podniesieniem napiecia o 6% czyli 0,1V :lol: ) płytka na nforce 2 jakas plus moje noname DDR 400 CL2 za uwaga 143zł :D ja to mam fuksa wogole nie wiedziałem na jakich timingach beda smigac a tu sie okazuje ze CL2!!!! czyli podliczamy 165zł +350+143zł ja jak narazie wygrywam :twisted: :roll: chyba? nie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esc Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Wawelski masz jakies dowody na to ze masz 2448 stablo ?? Bo jesli tak to otrzymasz ode mnie 9. Smilek najtansze tez ale zeby było dostepne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Cytat Wawelski masz jakies dowody na to ze masz 2448 stablo ?? Bo jesli tak to otrzymasz ode mnie 9. Smilek najtansze tez ale zeby było dostepne :) ostatniego zdania nie rozumiem :lol: o co Ci chodzi z ta dostepnoscia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esc Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Słuchajcie macie bic rekordy ale zeby normalny uzytkownik mógł z tego korzystac KAPUJECIE ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esc Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Smilek to ma byc pomocny Temat dla ludzi poszukujujących wiadomo czego :) Chce zeby wiara mogła sobie zaczerpnąc wiedzy przesd kupnem Procka lub innej omawianej tu czesci Popatrz troche w necie mozesz to udoskonalić polecam www.komputronik.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 no ale przeciez ja jestem normalnym uzytkonwnikiem i jak widac kozystam z tego sprzetu:D nierozumiem jesli dozwolone jest OC to w czym problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esc Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Napisz wg. schematu i bedzie oki napisz gdzie mozna to dostac oki ?? Chodzi mi o nowy sprzet :) sorry troche cie nie zrozumiałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucha18 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 napisz czesci które mozna kupic normalnei w sklepie a nie okazyjnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aster Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 prawda jest taka ze autor tematu wzia was na sposob:D poprostu chce sobie kompa kupic do 2k i nie chcialo mu sie szukac wiec zrobil "konkurs" to co wygra to sobie kupi:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucha18 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 mysle ze nie skoro sam na poczatku topciu złozył zsetaw :D chociarz troche sie pomeczył :) ale moze sie myle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esc Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Aster kupuje kompa ale przyzekam przegladałem to forum 5 h (sam podałem konfiguracje ) i jestem ciekaw czy ktos przedstawi lepsza ,to bedzie pomoc dla mnie i nie tylko dla mnie a ten kto wygra bedzie miał jąkoś satysfakcje. PS.Ja jestem zdecydowany na na moją konfiguracje w 80 % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 eee ja tam zmieniam mobo wlasnie i... :D wybralem Abit NF-7 i ddr 256 333mhz a dlatego takie noname bo mam okazje zamienic moje sdrki na ddr bez oplaty :P plytka chyba dobra nie? w przyszlosci qpuje bartona 2500 wiec O/C sie szykuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 duron1400@12*200 (170), 256mb ocz pc2700 rev3.2(280); epox 8rda+ (410) bardzo fajne i podatne na podkrecanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Cytat Najlepszy procek jaki znam do kręcenia to był Celeron 2.0, a mobo Abit IS7. Po podniesieniu napięcia o 0,1V proc chodził bez żadnych innych zmian (cooler standardowy) na 3,32 GHz. Pamięci to nie wiem bo nigdy nie kręciłem żadnych DDR-ów. Ale może moje 128MB SDRAM PC133 firmy AM1, które po obniżeniu maksymalnie timingów wykręciłem na 153MHz. Chyba nieźle jak na takie dziadostwo. Dalej sie nie dało bo proc nie wyrabiał (obecny Morgan zresztą). :( Fakt ladnie sie kreci ale 3,32 GHz nie czynia jeszcze z celaka potwora wydajnosci, pewnie bedzie tak samo wydajny jak PIV 2.0 -2.2GHz. (choc za mniejsze $$ ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 xp 1700+ dlt3c 0308-0310 - rare abit nf7 - common 256mb winbond bh-6 - rare Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiEdLe Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Moja konfiguracja (vide podpis) tylko bez silent bossta wychodzi calkiem tanio... :twisted: Proc razem z pamiatkami pracuje synchro w dualu na fsb 400 mhz. Za 40 zl mozna kupic cooler ktory schlodzi to co ja mam do ok 50 st w max stressie ;) Tylko trzeba trafic na dobrego proca .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...