fuqmen Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Witam! Jak widać jestem nowym użytkownikiem tego forum jak i Neostrady - więc proszę o odpowiedz, a nie o słowo SZUKAJ. Mam Neostrade od tygodnia ( promocja za 1zl) Średni transfer jak na obrazku... I pierwsze pytanie: Czemu taki slaby? Przecież Neostrada powinna śmigać minimum 300kb/s a tu tak sie wlecze... I drugie: Mam taki problem - Włączam ten program który mnie łączy do netu i przez pierwsze 5 min. wszystko jest OK strony się ładnie otwieraja, wszystko pięknie, wspaniale. Ale np. po tych 5min. wszystko pada: Nie można otworzyć żadnych stron - ciągle napis: Nie można znaleźć serwera, nie mogę odbierać poczty itd. Żeby sprawdzić już tą pocztę lub poserfować to muszę się rozłaczyc i znowu polączyć... Dlaczego tak się dzieje? Musze ściągnąć jakąś łatkę, patch, program? To niezależy chyba od transferu bo na początku wszystko chodzi... PROSZĘ O POMOC!!![/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Neostrada nie ma minimum, tylko maksimum :!: U ciebie jest ono dostępne - masz pasmo 640 kb/s. A chwilowy transfer zależy od bardzo wielu czynników np. obciążenia łaczy czy serwera, z którym się łączysz. W sumie to i tak się ciesz. U kumpla od dwóch tygodni grzebią, trzy modemy wymienił i dalej ma pasmo 192kb/s zamiast 640kb/s. A spece z tepsy dalej grzebią w centrali i nie wiedzą o co chodzi. Lada chwila mu się promocyjny miesiąc skończy i raczej im podziękuje. Problem nr 2. Jak masz windowsa XP to podziękuj temu programowi. Zostaw tylko sterowniki do modemu a w kreatorze połączeń sieciowych utwórz sobie połączenie szerokopasmowe (tak się chyba nazywa) i nie będziesz się musiał meczyć z tym dupianym Wanadoo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Coz moge powiedziec.... :lol: :D Transfer jak juz to 64 Kb/s ;]]]]] :P Tak jak napisal przedmowca...Rozne rzeczy sie moga dziac, najlepiej zadzwn na infolinie i zglos problem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Ten soft od TePsy moze prowadzić do trwałego uszkodzenia lub kalectwa PC :twisted: Ja też kiedyś miałem cyrki z tym softem ale za namową noose wywaliłem ten cały syf i zrobiłem zwykłe połączenie Dial Up i śmiga pięknie Żyć nie umierać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Kat_666: z łaski swojej zanim się wypowiesz rozpoznawaj małe 'b' z dużym 'B' bo jakbyś nie wiedział mają różne znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Ten soft od TePsy moze prowadzić do trwałego uszkodzenia lub kalectwa PC :twisted: Ja też kiedyś miałem cyrki z tym softem ale za namową noose wywaliłem ten cały syf i zrobiłem zwykłe połączenie Dial Up i śmiga pięknie Żyć nie umierać... ja nie wiem co Wy chcecie od tego softu tepsy...nie lubie tej firmy ale soft jest niezly...przynajmniej u mnie...mam win xp i smiga jak nalezy...moze jestem wyjatkiem?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Sorry :lol: ;) Ehh...te literki :P A ten soft od tepsy i tak jest badziwiem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał351 Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Polecam troche przerobione sterowniki od modemu: setup.ini wiersz z DriverType=WAN na DriverType=LAN oraz [LANATM] VCI=35 VPI=0 ENCAP=1 ORAZ program Cfos zainstalowac najpierw ster do modemu pozniej cFos utworzy on polaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Polecam troche przerobione sterowniki od modemu: setup.ini wiersz z DriverType=WAN na DriverType=LAN oraz [LANATM] VCI=35 VPI=0 ENCAP=1 ORAZ program Cfos zainstalowac najpierw ster do modemu pozniej cFos utworzy on polaczenie Rozumiem, że ta instrukcja jest dla modemów: Saqem F@st 800. :idea: A zna ktoś podobną do: Thomson SpeedTouch 330 - taki poiadam. Sprawdzałem już i okazało się że pliki setup.ini w obydwóch sterownikach róźnią się miedzy sobą. :? Tak ogólnie to mam podobny problem co kolega fuqman. Niestety wersja z wywaleniem programu od TP nie jest możliwa bo chodze na 98se - chyba że ktoś obmyślil już metodę pod ten system - byłbym bardzo wdzięczny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Niestety wersja z wywaleniem programu od TP nie jest możliwa bo chodze na 98se:D:D:D <lol> http://neostrada.info/instalacja.php?insta...a=raspppoewin98 :wink: I love google :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Rozumiem, że ta instrukcja jest dla modemów: Saqem F@st 800. :idea: A zna ktoś podobną do: Thomson SpeedTouch 330 - taki poiadam. Sprawdzałem już i okazało się że pliki setup.ini w obydwóch sterownikach róźnią się miedzy sobą. :? Tak ogólnie to mam podobny problem co kolega fuqman. Niestety wersja z wywaleniem programu od TP nie jest możliwa bo chodze na 98se - chyba że ktoś obmyślil już metodę pod ten system - byłbym bardzo wdzięczny :wink: Metoda jest i została podana przez pana z infolini tepsy, po tym jak zawiodły inne metody zmuszenia modemu do działania :D (win 98SE pl+modem thompson) 1. odinstalować wszystko co ma cos wspolnego z tpsa i wanadoo 2. na cd od tpsa poszukac katalogu z driverami dla modemu thompson (albo alcatel - nie pamiętam, ale to to samo) pod windows 3. zainstalowac je, windows poprosi sobie o plytke instalacyjna i cos sobie dogra 4. w kreatorze połączeń internetowych utworzyć połączenie dial up korzystając z zainstalowanego modemu 5. nr telefonu to o ile dobrze pamietam: * (gwiazdka sztuk jedna) 6. powinno utworzyc się działające połączenie z tepsą Mogłem zapomnieć jakichś szczegółów, bo to chwile temu robiłem i to u kumpla (ja mam neo+ i z nim 0 problemow). Generalnie trudność żadna. Walker3d: twoja metoda też zadziała ale pod warunkiem, że masz zainstalowaną kartę sieciową i modem na RJ45 na nie na USB. Dla modemów USB trzeba najpierw steroniki zainstalować. I coś mi się wydaje, że PPPoE nie zadziała - jak sama nazwa wskazuje jest to połączenie PPP przez łącze ethernet a nie USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Hehe chciałbym zauważyć Felson że mam modem Sagem na USB i windows 98 se i jakoś wszystko działa pięknie. Ciewake czemu hmm....<lol> Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 ok, krytyka przyjęta ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Do modemów sagema : http://www.fumfel.neostrada.pl/progs/SagemVIAcFOS.exe Scrackowane stery i program cfos wraz z polskim opisem.Do modemów Thomson SpeedTouch 330 tez gdzies widziałem opis instalacji.Wiem zę linka z tego forum miałem wiec jak ktoszainteresowany to niech szuka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heavy Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 mi na tepsowym sofcie smiga - mam te 64 kB/s - nieraz nawet bylo 80 kB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 ja tam mam srednio na www.numion.com 400 do 1400 kb.s a place tylko 50 zeta na miesiac (siec blokowa) a co do twojego transwery to spox bo umnie czasami mam srednio 60kb/s :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...