KGB Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 nie mowiac o tym ze ile nie widzialem spalonych zasilek to bezpiecznik w plytce był cały zawsze :)) nie ma co wypasbezpiecznik jest na wejsciu z sieci i chroni przed spieciem nie ma nic wspolnego z praca zasilacza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Patrzcie na oznaczenia codegena a w zimie będziecie w samych gaciach latali. Mój Codegen 300W ma wyższe wg opisu parametry niz ten wyżej 400W , i komu tu wieżyć ??? Codegena trzeba przetestowac , dodam że config jak niżej z codegenem 300W i napiecia są OK w normach ! taa jest takie powiedzenie: "z gowna bicza nie ukrecisz" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Patrzcie na oznaczenia codegena a w zimie będziecie w samych gaciach latali. Mój Codegen 300W ma wyższe wg opisu parametry niz ten wyżej 400W , i komu tu wieżyć ??? Codegena trzeba przetestowac , dodam że config jak niżej z codegenem 300W i napiecia są OK w normach ! taa jest takie powiedzenie: "z gowna bicza nie ukrecisz" To prawda ale niewarto opierać sie na tabliczkach znamionowych zasilaczy typu codegen, modecom czy no-name. Najpierw testujemy pózniej wyciągamy wnioski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 nie mowiac o tym ze ile nie widzialem spalonych zasilek to bezpiecznik w plytce był cały zawsze :)) nie ma co wypasbezpiecznik jest na wejsciu z sieci i chroni przed spieciem nie ma nic wspolnego z praca zasilacza Jak tranzystor kluczujacy sie zwiera to bezpiecznik mowie wielkie buuuum w luku elektrycznym i tyle z tego jest. Wiec jednak ma on jakies zastosowanie w pracy zasilacza. P.S. Juz wiem dlaczego zasilki maja stalowe obudowy - zeby odlamki bezpiecznika cie nie zabily ;) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Dzisiaj tą zasiłkę kupił mój kumpel na razie trzyma na niej 1700+ plomino k7s5a i gf3 wiec nie ma obciazenia ale szykuje sie do podmiany bebechow, wtedy bedzie wytestowana i w miare mozliwosci ja opisze obecnie napiecia: 3,3v -> 3,28 5v ->5,05 12v ->12,61 troche wysokie 12 ale to pomiar z plyty realnie jest pewno mniej na moim enlighcie k7s5a pokazuje podobne wartosci... Pozdrawiam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Witam, mam pytanie, aby nie zakładać odzielnego tematu. Mam komputer taki jaki w podpisie (tylko teraz mam Rive TNT 2 PRO a procapuszczony jest 11x194 1,7V) i mój Fortron 300 W trzyma napięcia następująco (wyniki z Speed Fana): Vcore: 1,71 +3.3V: 3,26 +5V: 4,78 +12V: 11,67 Czy mam ten zasilacz reklamowac u Haszyda :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 jackul -> zasilacz spelnia norme atx, napiecia biedne, nie wiem jak mierzone, jesli z plyty to bym sie za bardzo nie przejmowal.... byc moze ten zasilacz da sie podregulowac tal jak ten 245W Fortona pewno ktos zaraz podpowie Pozdrawiam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Witam, mam pytanie, aby nie zakładać odzielnego tematu. Mam komputer taki jaki w podpisie (tylko teraz mam Rive TNT 2 PRO a procapuszczony jest 11x194 1,7V) i mój Fortron 300 W trzyma napięcia następująco (wyniki z Speed Fana): Vcore: 1,71 +3.3V: 3,26 +5V: 4,78 +12V: 11,67 Czy mam ten zasilacz reklamowac u Haszyda :?: Zareklamuj a on Ci powie, że moc zasilaczy powinno się dobierać do wymogów producenta płyty. Twoja wymaga 300 W i tyle masz, ale żaden producent nie weźmie na siebie gwarancji, że zasilacz wytrzyma podkręcanie. Gdyby nie trzymał napięć na ustawieniach nominalnych możesz reklamować, ale podkręcasz na własne ryzyko i odpowiedzialność! Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 S<span style="color:red;">[ciach!]</span>lił mi się mój zmodowany zasilacz - na linii 3,3 spada do 2,9V i komp zawisa. Ale do rzeczy. Mam możliwość qpić zasilacz o którym tu mowa, tzn Codeshit 350W z duużym... wentylatorem i tak sie zastanawiam, bo tanio (125zika) wychodzi: czemu ni? 8) Wobec powyższego :roll: czy jest ktoś na tymże forum kto mógłby mi powiedzieć jak zachowuje się ten zasilacz w stresie na kręconym sprzęciolu? Dziękuje za odpowiedzi (spokojnie, nie wszyscy naraz :? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 S<span style="color:red;">[ciach!]</span>lił mi się mój zmodowany zasilacz - na linii 3,3 spada do 2,9V i komp zawisa. Ale do rzeczy. Mam możliwość qpić zasilacz o którym tu mowa, tzn Codeshit 350W z duużym... wentylatorem i tak sie zastanawiam, bo tanio (125zika) wychodzi: czemu ni? 8) Wobec powyższego :roll: czy jest ktoś na tymże forum kto mógłby mi powiedzieć jak zachowuje się ten zasilacz w stresie na kręconym sprzęciolu? Dziękuje za odpowiedzi (spokojnie, nie wszyscy naraz :? ) mysle ze szkoda kasy na ten shit a to dlaczego: max moc za 3,3 i 5 to tylko!!! 130W jak dlamnie to ten codegen 400 160w to zamalo szkoda kasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...