lyzkov Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Karta kosztuje 599 zł. Tylko nie wiem jak się modują karty marki Power Color. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Ja też nie wiem do czego służy, ale ustawiłem na 256 :) A jak ktoś chce modowanego radka to zapraszam na PW... mam jednego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Karta kosztuje 599 zł. Tylko nie wiem jak się modują karty marki Power Color. Mogłbyś mi powiedzieć gdzie można kupić ta kartę :wink: :roll: :?: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Karta kosztuje 599 zł. Tylko nie wiem jak się modują karty marki Power Color. Mogłbyś mi powiedzieć gdzie można kupić ta kartę :wink: :roll: :?: :) Karty te są dostępne w sklepie internetowym www.proline.com.pl 8) (centrala we Wrocławiu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 @luzkov: Gdyby ten Radek miał tak jak pisałeś 256 bit to chyba bym sprzedał mojego Radka i bym kupił tamtego, jednak na stronie ewidętnie pisze : 128 bitową szyną do pamięci Mogę ci teraz powiedzieć że mój kolega ma taką kartę i udało mi się zmodować ją do 9500Pro (karta ma ram w rządku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 @luzkov: Gdyby ten Radek miał tak jak pisałeś 256 bit to chyba bym sprzedał mojego Radka i bym kupił tamtego, jednak na stronie ewidętnie pisze : 128 bitową szyną do pamięci Mogę ci teraz powiedzieć że mój kolega ma taką kartę i udało mi się zmodować ją do 9500Pro (karta ma ram w rządku) Jedyna karta Power colora. Oto opis Radeona 9500: http://www.powercolor.com.tw/page2/product...1&sn=33&temp1=7 :arrow: Tam pisze 256 bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 @luzkov: ProLine jest zazwyczaj znany z zawyżasznia bitów na kartach graficznych (było juz kilka takich przypadków na forum), a nie zaniżania, więc jak piszą 128 bitów to raczej niemożliwe aby karta miała 256. Jednak jak każdy mogę się mylić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 A co myślicie o tym: Fic Radeon 9500 non-pro 128 mb ? Zmoduje sie na 9700 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 LOL , a masz choc zdjecie tej karty, bo tutaj niema jasnowidza. jesli by takowy był to juz by byl milionerem. :lol: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 @luzkov: ProLine jest zazwyczaj znany z zawyżasznia bitów na kartach graficznych (było juz kilka takich przypadków na forum), a nie zaniżania, więc jak piszą 128 bitów to raczej niemożliwe aby karta miała 256. Jednak jak każdy mogę się mylić... Jeżeli to 9500 z 128MB i osławionym PCB, to czemu nie :wink: Chociaż teraz spotkać taką to cud :D A jeżeli pamięć ma "w rządku" (jak pisałeś Jackul) i udało Ci się ją zmodować na 9500Pro - to jest to raczej NIE MOŻLIWE - chyba że wgrałeś bios z 9500Pro - a architektura "późniejszych" 9500 nie pozwala na odblokowanie dodatkowych 4 potoków. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 hej chłopaki mam jedno pytanie mam kupca na mojego Gainwarda PP! Ultra/650 64 MB 3.5 ns Etrontech, na nim mam radiator Zalmana ZM80HP-A (ten złoty, pierwsza wersja z powierchnią 1300cm2) znalazłem kupca i gość może mi dać za niego dokładnie 510 zł, opłaca się? ja pokrywam koszt przesyłki a on koszt przelewu co wy na to? z tym pieniędzy dołoże nieco swojej i kupię RADEONa 9500 w Barwkompie za 533 zł (ten z pamięciami 3.3 ns - http://www.barwkomp.pl/index2.php?idtresc=...kty&tresc=z3&am p;laduj=opis&kodprod=GRATI9564TD), z tego co widzę to jest szansa na zmodowanie karty na RADEONa 9500 Pro. p.s: mam znajomego w Barwkompie i z tego co mi dzisiaj powiedział to od przyszłego roku będzie dostawa radków 9500 z pamięciami 3.3 i 3.0, różnica cenowa 30 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 to w sumie się opłaca, ale Ti4200 jest też niczego sobie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Acha Mam jeszcze pytanie: Czy żaden radek 9500 z szyną 128bit sie nie zmoduje na 9700 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Nie da się modować, bo 9700 na 256 bitów, a raczej z 128 nie da się zrobić 256 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Jeżeli to 9500 z 128MB i osławionym PCB, to czemu nie Chociaż teraz spotkać taką to cud A jeżeli pamięć ma "w rządku" (jak pisałeś Jackul) i udało Ci się ją zmodować na 9500Pro - to jest to raczej NIE MOŻLIWE - chyba że wgrałeś bios z 9500Pro - a architektura "późniejszych" 9500 nie pozwala na odblokowanie dodatkowych 4 potoków. Ja napisałem że mój kolega zmodował tą kartę do 9500Pro. Gadałem z nim przed chwilką i mówił że omegami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkos Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Witam, a ja mam takie pytanko do was :) przymierzam sie do kupna nowej grafiki. Rozważam 2 modele: Radeon 9500 64MB lub GeForce 4 ti 4400 Creativa 128MB. Czytając te wasze posty jestem bardziej skłonny kupić tego Radka i przerobić go na 9500Pro z 8 potokami. I mam takie pytanko. Jak juz zmoduje Radka 9500 na 9500pro i okaże się że ma walnięte te dodatkowe 4 potoki to czy jest taka możliwość aby wrócić do tych pierwotnych 4 prawidłowych potoków ?? (aby system widział wtedy tylko 4x1 zamiast 8x1 potoków) ?? Wiecie chciałbym mieć jak najbardziej sprawną kartę, bez żadnej szachownicy tym bardziej już podczas grania :) Ps. Druga sprawa to czy ten Geforce 4 ti 4400 bedzie dużo słabszy od Radka 9500 lub 9500pro ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Habran Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 No ja bym sie skusil. Ale wątpie ze sie bede krecic :) A jak sie beda to daj znac :P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Witam, a ja mam takie pytanko do was :) przymierzam sie do kupna nowej grafiki. Rozważam 2 modele: Radeon 9500 64MB lub GeForce 4 ti 4400 Creativa 128MB. Czytając te wasze posty jestem bardziej skłonny kupić tego Radka i przerobić go na 9500Pro z 8 potokami. I mam takie pytanko. Jak juz zmoduje Radka 9500 na 9500pro i okaże się że ma walnięte te dodatkowe 4 potoki to czy jest taka możliwość aby wrócić do tych pierwotnych 4 prawidłowych potoków ?? (aby system widział wtedy tylko 4x1 zamiast 8x1 potoków) ?? Wiecie chciałbym mieć jak najbardziej sprawną kartę, bez żadnej szachownicy tym bardziej już podczas grania :) Ps. Druga sprawa to czy ten Geforce 4 ti 4400 bedzie dużo słabszy od Radka 9500 lub 9500pro ?? 1 Radeony zazwyczaj moduje się sterownikami "omegami", jak będą róznego typu artefakty po odblokowaniu dodatkowych 4 potoków, to odinstalowujesz Omegi i będziesz miał 4 sprawne potoko 2 Odp brzmi tak: DirectX 8.1: Radeon 9500 < GeForce 4 TITANIUM Radeon 9500 Pro > GeForce 4 TITANIUM DirectX 9.0: Radeon 9500 > GeForce 4 TITANIUM Radeon 9500 Pro > GeForce 4 TITANIUM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Jeżeli to 9500 z 128MB i osławionym PCB, to czemu nie Chociaż teraz spotkać taką to cud A jeżeli pamięć ma "w rządku" (jak pisałeś Jackul) i udało Ci się ją zmodować na 9500Pro - to jest to raczej NIE MOŻLIWE - chyba że wgrałeś bios z 9500Pro - a architektura "późniejszych" 9500 nie pozwala na odblokowanie dodatkowych 4 potoków. Ja napisałem że mój kolega zmodował tą kartę do 9500Pro. Gadałem z nim przed chwilką i mówił że omegami To musi Cię robić w konia - Radki 9500 z pamiątkami w rzędzie nie dają się w ogóle modować - slim kiedyś napisał cały temat i w nim odpowiadał na pytania jego dotyczące. Pozdrawaim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkos Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Jackul wielkie dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielak Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Podniecony wypowiedziami zadowlonych uzytkownikow 9500@PRO postanowilem zaryzykowac, i niestety spotkala mnie porazka. Po zastosowaniu softomegi pojawiaja sie "mroweczki" . Karta owszem wyglada bardzo fajnie i niczego sobie sie kreci 340 /na dzien dobry zmienilem silikonowego gniota na arktic silver i nadmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e to bezszelestnym papstem. docelowo wc/pamieci wymagaja vmoda bo co by nie przykleic to i tak sie nie kreci /mysle rosadna granica to 300/. Ale, no wlasnie ale. podstawowa zecz dla mnie to jakosc obrazu i tu jestem niestety rozczarowany. Sadzilem ze orginale de ATi to naprawde debescior jakosci. co sie okazuje na 9100 szafirku z wydepilowanymi filtrami obraz jest o duuuuze niebo lepszy, roznica jest naprawde ogromna na duzym monitorze. Mam nadzieje ze jutro /czytaj dzisiej/ uda mi sie ta karte podmienic na sprawne dodatkowe potoki no i jednak filtry trzeba wycinac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Sprawne potoczki to jest realne ... Wiesz oni jakoś wymieniać w sklepach nie chcą tak z entuzjazmem, bo nic z tego nie mają. Ja wymieniłem i główny argument to zielone wzorki przy testach w 3d marku tzn te przed każdym z testów, bo w samych testach jest ok. No i mam 8 potoczków.... BTW wzorki zielone (nie artefakty) są w każdym egzemplarzu 9500 64mb i bardzo łatwo się je usuwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielak Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 to chwalic pana. ja niestety nie mialem tyle szczescia i w dodatku po dzisiejszej wizycie w sklepie kompotronik w wawie jestem jeszcze bardziej zdenerwowany poniwaz nie udalo mi sie wymienic karty. pan sprzedawca tlumaczyl swoja niemoc brakiem pana serwisowca a w dodatku po moim oswiadczeniu ze cos z ta karta jest nie tak zaproponowal mi serwis radka. po chwili zastanowienia zmienilem strategie dzialania i zazadalem zwrotu pieniedzy a jako powod podalem niesatysfakcjonujacy mnie kolor laminatu na co pan sprzedawca znowusz powolujac sie na nieobecnego pana serwisowca poprosil mnie mile do odwiedzenia sklepu w nowym roku. zaluje teraz ze panu sprzedawcy nie powiedzialem ze widze jak strasznie sie meczy w tym sklepie komputerwym bo wiem ze jego prawdziwym skrytym marzeniem jest handel warzywami. c.d.n. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 heheh no niby tak, ale wiesz zasada jest taka, żeby Ci wymienili musisz to zrobić w ciągu 5 dni (zasada rękojmi) jeżeli nie to potem masz jeszcze reklamacje, ale to 21 dni trwa. Pozatym wymiana to i tak wialki fuks. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 heheh no niby tak, ale wiesz zasada jest taka, żeby Ci wymienili musisz to zrobić w ciągu 5 dni (zasada rękojmi) jeżeli nie to potem masz jeszcze reklamacje, ale to 21 dni trwa. Pozatym wymiana to i tak wialki fuks. tomek176-> rękojmi już nie ma - jest teraz odpowiedzialność sprzedawcy za towar. Szerzej wszystko opisane było na "Oślej". Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielak Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 No wiem ze czasu jest niewiele. Wlasciwie to zrobie jeszcze tylko jedno podejscie bo nerwow mi szkoda. Teraz sobie w brode pluje ze nie poczekalem chwile, bo w okolicach piatego stycznia beda te karty u znajomych w sklepie. i pewnie bym mogl swobodnie nimi zaglowac. Tak to jest jak czlowiek w nocy sie takich topikow naczyta i juz by chcial miec. Mam nadzieje ze jak nie uda mi sie wymienic w komputroniku to jakos to zalatwie u znajomych. Pozdrawiam, Szczesliwego NY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Sprawne potoczki to jest realne ... Wiesz oni jakoś wymieniać w sklepach nie chcą tak z entuzjazmem, bo nic z tego nie mają. Ja wymieniłem i główny argument to zielone wzorki przy testach w 3d marku tzn te przed każdym z testów, bo w samych testach jest ok. No i mam 8 potoczków.... BTW wzorki zielone (nie artefakty) są w każdym egzemplarzu 9500 64mb i bardzo łatwo się je usuwa. przez podniesienie wydajności na maksymalną w ustawieniach ATI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Winter !!! to podniesienie wydajności nie zawsze działa. Wiesz w zasadzie jak zadziała to i tak bez sensu bo tracisz kilka ładnych fps-ów w gierkach, a jakość obrazu jest podobna. Ja się tego pozbyłem przez włączenie w BIOS-ie AGP Architecture Size (32/64/128/256) no i zrobiłem na 128 teraz jest wszystko ok i to wg mnie najlepszy sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X-MAN Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 EE tam, we wrocku w pewnym sklepie sa radki 9500 128mb (3,3ns hynix) za 550pln! Sprzedawane sa w pudelkach powercolor ale sa oryginalne!! Daje sie odblokowac 8 potokow !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 nie ma pewniści że zawsze się da odblokować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...