eleska Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Jak to sklep znajomego to czemu ma nie byc ? :o Moze ma cala partie odblokowujacych sie ... , daj namiary jakies na ten sklep. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Daj namiar to zrobimy zakupy... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Widze ze nawet duzo osob odblokowuje te karty i im nawet sprawnie dzialaja... musze cos takiego zrobic... najwyzej zareklamuje i mowie ze mam dziwne paski.... i niczym sie oczywiscie nie bawilem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johan Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 W sklepie www.ESC.pl mozna jeszcze kupic RADEONY 9500, ktore mozna spoko przerobic na 9500 PRO. Wczoraj odebralem wlasnie takiego Radka i bez problemu chodza wszystkie potoki. 8O Cena 590 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkos Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 a jakiej firmy to radek ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 To to samo co w komputroniku, tylko cena troche inna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamery Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Czy widoczna bedzie różnica w grach i w wydajności miedzy 64 MB a 128 MB chodzi mi o Radka 9500? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johan Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Jesli masz monitor 19" lub większy i grasz w rozdzielczosciach 1280x1024 lub wiekszej, to te dodatkowe 64 mb sie przyda. W przeciwnym razie nie warto przeplacac. :!: Jesli kupisz te karte to w Biosie komputera ustaw AGP size na 64 lub 128 mb. Gdy mialem ustawione 32 mb to pojawialy sie rozne krzaki w 3d marku, a teraz jest wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biolog Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 No to ja się też pochwalę. Radek lata jak w podpisie, kupiony w listopadzie chyba w Giga Multimedia@WGE za 550pln. Chyba je jeszcze mają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamery Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Właśnie zamowiłem w Komputroniku ,9500 64 mb 3,3 ns,jak przywioza to napisze co i jak ,ciekawe czy będzie sie dało odblokowac 4 potoki?,trzymajcie kciuki pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paain Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Też czekam na kartę z komputronika(9500_3.0ns). Dzisiaj powinna być, góra jutro. Oczywiście jak przyjdzie to napiszę o jej sprawności. Trapi mnie tylko to czy nie robią selekcji... mamery - żebyś zamówił dzień wcześniej to byś zaoszczędził 20pln :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Trapi mnie tylko to czy nie robią selekcji... Nie :!: :wink: Gdyby robili to ja i kilka innych z forum nie zmodowałoby tej karty do poziomu Radeona 9500PRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamery Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Paain wiem o tym ,jak tylko braklo tych 3.0ns to zaraz podnieśli cene na te tańsze. Dziwne dzisiaj patrzyłem i pare sztuk tych 3.0ns znowu sie pokazało? w czoraj wszystkie były zarezerwowane ale kombinują? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paain Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Trapi mnie tylko to czy nie robią selekcji... Nie :!: :wink: Gdyby robili to ja i kilka innych z forum nie zmodowałoby tej karty do poziomu Radeona 9500PRO Uff... od razu jakoś lepiej się czuję :lol: Czasami różne rzeczy przychodzą do głowy. Coś mi się wydaje, że dziś już go nie dostanę, ale jutro :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamery Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Ale sie wkurzyłem przed chwila patrzyłem i znowu zmienili ceny maja podobno nowa dostawe 9500 64 Mb 3.0ns -579 zł. 9500 64 Mb 3.3ns -559 zł. Ja w czoraj zapłaciłem 615 zł!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paain Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Paain wiem o tym ,jak tylko braklo tych 3.0ns to zaraz podnieśli cene na te tańsze. Dziwne dzisiaj patrzyłem i pare sztuk tych 3.0ns znowu sie pokazało? w czoraj wszystkie były zarezerwowane ale kombinują? podnieśli ceny obydwu kart :evil: miałem farta i kupiłem dzień przed tym jak podrożały czy kombinują? być może. w końcu jakiś czas temu były chyba i z 80zl tańsze. Ale z drugiej strony myślę, że podnieśli ceny ze względu na to, że jest wysokie prawdopodobieństwo zmodyfikowania. Co za tym idzie (pewnie Jackul ma rację), nie selekcjonują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paain Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 w takim razie z tą ceną za którą kupiłem to miałem połowę farta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBuL Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 ja kupilem Radeona 9500 (3.3) za 545zl :D a jakbym sie pospieszyl bym mial Radeona 9500 (3.0) za 545 zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paain Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 ja kupilem Radeona 9500 (3.3) za 545zl :D a jakbym sie pospieszyl bym mial Radeona 9500 (3.0) za 545 zl :D a dodatkowe potoki :?: odblokowane :?: sprawne :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doberman Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 witam a z tej stronki www.esc.pl to tego hercules`a 9500 (3.3) warto? wiem ze sapphrire 90% a moze i wszystkie sie przerabialy na pro ale to tylko mi bracisz mowil ze najlepiej sapphire ale hercules jest jedna z najlepszych badz najlepsza z kart ati wiec moje pytanie brzmi czy da rade tego herca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamery Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Cześc,wlaśnie przywieżli kartę z Komputronika,szybko :lol: ,tylko dostałem ja w jakimś zastępczym pudełku ,ciekawe czy wszystkie tak pakują?,ale dobra za chwilę biorę się do rzeczy zobaczymy co potrafi i jak dodatkowe potoki? :?: odezwe sie potem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Ja tez dostalem w pudelku po jakims GF'ie, takze nie ma sie czym przejomwac, w koncu to sa oemy. A tak na marginesie w warszawskiej hurtowni ABC Data sa radki 9500 64MB od Herkulesa za jedyne 468 zeta, takze jak ktos ma dojscie to niech kupuje poki czas. Komputronik sobie ladne marze dolicza, jakis czas temu wykupili wszystkie 9100 z tej hurtowni i sprzedawali za 120 drozej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tur Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 to jak ktos cos wie na temat r9500 z www.esc.pl w Gdansku ?jak tak to niech napisze jak sie moduja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paain Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Dziś już dostałem przesyłkę. I co? Zdziwko 8O . Karta w szarym pudełku. Otwieram je wyciągam kartę z foli... Patrzę na piny i jest tak jak przypuszczałem: siedziała już w jakimś kompie. Ale to nic. Wkładam ją do kompa, odpalam, instaluje stery catalyst i omega. I ku mojemu zdziwieniu działa osiem potoków :P Jedyne co zaóważyłem to w trzech testach na 3d2003 pokazuje się w prawym dolnym rogu mały kwadracik. Poza tym pomiędzy testami "dyskoteka"(która usunąłem przez zmianę w biosie AGP size na 128 :wink: ). Co tu mówić jestem zadowolony :D Teraz zostało potestować dodatkowe potoki w grach. testy po modzie bez o/c wyszły tak: 2k1 12500 2k3 3550 P.S. powiedzcie czy na taki config kompa to dobrze :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamery Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 No to jestem już po testach,cztery potoki odblokowane bez problemu! :D 3Dm01 1024-768 32 bit -11713 3Dm03 1024-768 32 bit- 3379 Dygnięta na 320/610: 3D01- 13027 3D03- 3854 Aquamark3 -1024-768/32bit --30.542 Podczas testów nie widac żadnych "szachownic" tylko w trzech testach w niektórych miejscach było widac małe świecace kropeczki? Co to może być?,poza tym śmiga :lol: Zapodałem "Powrót Króla" I ŚMIGA AŻ MIŁO! W sobote pojade na giełde po radiatorki na pamiątki ,może jeszcze sie coś wyciśnie? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamery Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Acha zapomniałem zapytać .Czym najlepiej podkręcać tego Radka ? P.stripem czy może czymś innym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paain Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Acha zapomniałem zapytać .Czym najlepiej podkręcać tego Radka ? P.stripem czy może czymś innym? :idea: ani myslales o wgraniu biosu od 9500pro :?: :idea: bo mi ta mysl caly czas po glowie teraz chodzi :twisted: :?: tylko, ze nie wiem czy to cos da, jak to zrobic i skad wziac taki bios :roll: P.S. prosze kolegow(a moze i jakies kolezanki) forumowiczow o link do jakis postow, albo pomoc w tej sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamery Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 paain,myślałem o tym ale też nie wiem jak to zabardzo zrobić? mam tu stronkę z biosem ale i tak nie wiem jak sie do tego zabrac ,możesz zerknąć:http://www.mcturok.com/ati/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielak Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Wgrywania biosu od PRO bym niepolecal bo prawdopodobnie karta sie niepodniesie po restarcie. Od paru tygodni prowadze boje z ta karta i jak wczesniej pisalem nie mialem tyle szczescia z dodatkowymi potokami. Pierwszy egzemplaz 3,3ns po omegach zachwycil urocza szachownica. Po wymianie na model z szybszymi pamieciami niestety spodkala mnie znowuz porazka. Na szczescie udalo mi sie apelujac do dobrej woli sprzedawcy wymienic go na gotowke i sprobowac szczescia w inym sklepie /przy okazji zarabiajac 45zeta/. Obecnie mam radka z dzialajacymi potokami tylko za cholere sie gpu nie kreci i bynajmniej nie jest to sprawa biosu bo przeprowadzilem z tymi kartami prawdziwa ekwilibrystyke, upgradujac wszelakie odmiany w tym nawet bardzo egzotyczne typu 9500>Fire GL X1. Jutro czeka mnie kolejna wymiana i mam nadzieje ze ostatnia bo jak zapewnial mnie zaprzyjazniony sprzedawca bedzie to 9500 "specjal edition". Co do programow to ja uzywam Flshrom2.23 i do edycji RadEdit czyli chyba standart. Jezeli chodzi o podkrecanie to czymkolwiek np. powerstrip. Potem ustawic na rozsadna granice jakies 320/310, wklepac na stale i zapomniec. Na koniec podaje link do strony na ktorej jest pare ciekawych biosow. http://www.radeonthetop.com/bios.php?cat=B...Bios+modifi%E9s. /dla mniej doswiadczonych: przed wgrywaniem nowego biosu bezwzglednie trzeba zrobic kopie starego i najlepiej skopiowac go dodatkowo gdzies na dysk. Poza tym nie ma co wpadac w panike jak po flashowaniu po restarcie przywita was na ekranie "kalejdoskop". Wystarczy zapamietac sekwencje /albo zapisac/ "flashrom -p 0 dobrybios.bin" i wklepac to na "wech"./ I juz zupelnie na koniec chcial bym zapytac czy ktos z was depilowal filtry z tej karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Dziś już dostałem przesyłkę. testy po modzie bez o/c wyszły tak: 2k1 12500 2k3 3550 P.S. powiedzcie czy na taki config kompa to dobrze :?: Patrząc na twój konfig i jeżeli nic nie podkręcałeś to wynik może być: Ja na tym w podpisie mam: 2k1 13640 2k3 4022 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...