Skocz do zawartości
Dares

Radki 9500 w sklep.benchmark.pl !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Ale co się dziej: Na grach pomimo, że jest grafa ustawiona na default wyskakują jakieś takie pionowe lub poziome kreski szerokości 1 cm. Nie wiem czy nie jest to jakaś oznaka przekręcenia karty? Nigdy czegoś takiego nie miałem? Co Wy o tym sądzicie?

Ja miałem ten sam problem w PES 3. Ustawienie Synchronizacji pionowej w OpenGL i Direct3D pomogło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli rozumiem, że w zakładce ustawień 3D w polu Czekaj na synchronizację pionową suwakiem muszę przejechać na Zawsze włączony w OpenGL i Direct3D ???

Skoro tak to już to zrobiłem i problem występuje nadal. Obawiam się ze pamiećiami podjechałem za wysoko (660MHz) i po 10 min. komp sam mi sie zrestartował...

Czyżbym przekręcił pamięci?

Proszę o pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby nie było  "zakłuceń" musisz ustawić w Biosie (u mnie ta opcja nazywa się "Graphics Aperture Size") 128 mb. Co punktów to troszkę mało, ja na tym sprzęcie na niekręconej grafie miałem 10 900 ptk.

a co mam zrobic jak nie mam takiej opcji w biosie na mojej plycie (tj Gigabyte GA-7N400 Pro2 nForce2 Gigabyte LAN) ??

swoja droga to sie wnerwilem a miala to bys super plyta z wieloma opcjami w biosie

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie ponownie!

Doszedłem do tego ze jak zainstaluje stery Omegi (NORMAL OMEGA DRIVER) to problem z tymi pasami zniknął. Czy zatem można przyjąć, że przyczyną były stery Catalyst? -bo jeśli by były przekręcone pamięci to problem powinien tez występować na Omegech?

Co o tym sądzicie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli rozumiem, że w zakładce ustawień 3D w polu Czekaj na synchronizację pionową suwakiem muszę przejechać na Zawsze włączony w OpenGL i Direct3D ???

Ja tak zrobiłem i pomogło (ale nie odrazu dopiero po jakims czasie "paski" przestały się pokazywać)

a co mam zrobic jak nie mam takiej opcji w biosie na mojej plycie (tj Gigabyte GA-7N400 Pro2 nForce2 Gigabyte LAN) ??

Na każdej płycie ta opcja nazywa sie inaczej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie ponownie!

Doszedłem do tego ze jak zainstaluje stery Omegi (NORMAL OMEGA DRIVER) to problem z tymi pasami zniknął. Czy zatem można przyjąć, że przyczyną były stery Catalyst? -bo jeśli by były przekręcone pamięci to problem powinien tez występować na Omegech?

Co o tym sądzicie!

Ja myślę, że swój problem już rozwiązałeś.

Dodam, że omega driv. to poprawione catalyst driv.

U mnie np. na catalyst 3.9 zawieszał się NFSU. Teraz mam omegi 2.5.04 i jak narazie bez problemów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli okazuje się ze te Catalysty nie są aż tak wpełni dopracowane :cry: a te Omegi zainstalowałem w ostateczności i rzeczywiście przyniosły pozytywny skutek...

Martwi mnie jedynie to, że mam zwalone te 4 potoki ale i tak w 3dmarku'01 osiagam ponad 12000 pkt. wiec myslę, że na jakiś czas to starczy?

Jeszcze jedno!

Jeśli w markach osiagam tyle samo punktów co przed podkręceniem to można przyjąć, że z kartą jest wsio OK i pamięci są nieprzekręcone?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak zrobiłem i pomogło (ale nie odrazu dopiero po jakims czasie "paski" przestały się pokazywać)

Na każdej płycie ta opcja nazywa sie inaczej...

Zapewniam nie mam tej opcji na maim gigabyte

dzis przegladalaem cala instrukcji i wertowalem caly bios

na 100% nie mam tej opcji a wiem jak ona wyglada bo mialem poprzednio kilka plyt Abita i innych i tam ona zawsze byla !

Pozdrawiam !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,jak myślicie,czy istnieje możliwość odblokowania szyny 256bit poprzez przelutowanie rezystorka na procesorze graficznym ,oczywiście w Radku 9500 64 :?:

Nie ma szans :!: Musiałbyś mieć 128mb, czyli dodatkowe 64mb w tych miejscach gdzie ich nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Martwi mnie jedynie to, że mam zwalone te 4 potoki ale i tak w 3dmarku'01 osiagam ponad 12000 pkt. wiec myslę, że na jakiś czas to starczy?

Jeszcze jedno!

Jeśli w markach osiagam tyle samo punktów co przed podkręceniem to można przyjąć, że z kartą jest wsio OK i pamięci są nieprzekręcone?

1. Ja bez podkrecania na moim sprzecie mam w 3D2k1 12.020 pkt

Ale przy odblokowanych potokach.

2. Chyba tak, ale ja bym na twoim miejscu zainstalowal (omega drivers mod 9500 -> 9700). Jezeli problem byl ze sterownikami to moze te beda lepsze, ale jezeli byla szachownica no to kiszka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Mam pytanie:

Czy każda karta która ma pamięć w rządku ma szyne pamięci 128bit ? :?:

Bo ja zastanawiam sie nad kupieniem Radka 9500 firmy FIC, który ma pamięć właśnie w rządku ale na opakowaniu pisze: 256bit memory interface 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwna sprawa :/ ja mam taka sama plyte i u mnie jest ta opcja...

swoja droga to sie wnerwilem a miala to bys super plyta z wieloma opcjami w biosie

jak dla mnie jest OK, przydalaby sie jeszcze mozliwosc obnizenia napiecia proca i ustawienie tego napiecia np. co +/- 0,1V a nie tylko procentowo.

Zapewniam nie mam tej opcji na maim gigabyte 

dzis przegladalaem cala instrukcji i wertowalem caly bios 

na 100% nie mam tej opcji a wiem jak ona wyglada bo mialem poprzednio kilka plyt Abita i innych i tam ona zawsze byla !

advanced bios features > agp aperture size (mb)

--

LaZZeR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dwoch dni jestem szcześliwym posiadaczem Radzia 9500@pro na kosciach 3.0. Potoki miodzio - wszytskie chodza

Ale problem jest w tym ze mam czarno biały obraz na tv-oucie 8O Zmienialem format wyswietlania na wszyskie mozliwe i caly czas brak koloru :? Czy ktos wie co jest grane?? Moze zle cos zmeniam??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamontowałem Vga Silencer i wynik znowu poszedł w góre.

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7483945

Możliwoście tej karty są ogromne ;O po zamontowaniu wyżej wymienionego wiatraka Rdzeń poszedł na 365 Mhz :!: i napewno pójdzie na jeszcze więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co masz na mysli. Ze ci płyta nie wstaje wyżej czy ze nie mozesz ustawic więcej :?:

Nie mogę ustawić więcej, bo maxymalnie jest 200(poza tym jeszcze 166; 133; 100).

:roll: Tak sobie myślę, że bios masz na płycie pewnie inny niż ja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bios nie ma nic do gadania. Musisz sobie ustawić możliwość ustawiania FSB co 1 Mhz i będziesz mógł nawet ustawić FSB 300 :lol: (tylko czy komukolwiek uda się to osiągnać :) )

Jak nie znajdziesz tej opcji w biosie to pisz a podam ci jej dokładną nazwę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja również mam kilka pytan do speców ;) Mam Radeona 9500@Pro built by ATI zalozylem radiator i radiatorki revolteca z pasta arctic silver ceramique. Karta przy zamknietej obudowie kreci sie do 320/680 ale nie o tym chcialem. Przetestowalem ja na najnowszych omegach opartych o catalyst 4.1 przetaktowana na 320/620. Do tego kupilem wczoraj Abita NF7 rev 2.0 i twinmosy dual chanell kit pc 3200 oraz chiefteca 360W. Moj sys to xp pro.

Moje wyniki na powyzszym sprzecie + Athlon 2000+ palomino:

3dmark 2001se: ok 11600

3dmark 2003: ok 3900

Aquamark 3: ok 30300

Co Wy na to ? Dlaczego tak malo na 3dmarku 2001 ? Podpowiedzcie cos czemu nie mam na przyklad tak jak inny na podobnym configuok 14000 pkt. Czy cos zmienic w sofcie lub biosie ?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi na forum lub kontakt i porady na gg: 1432377.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi