Skocz do zawartości
Dares

Radki 9500 w sklep.benchmark.pl !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie przed chwilką zamówiłem tego Radka, sądzę że we Wtorek, najpoźniej w środę dojdzie do mnie. Wtedy napisze jakieś sprawozdanie/recenzję dla tych którzy jeszcze się wachają czy go <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> czy nie :)

Czyzby w Arisie zabrakło radeonów. Z tego co wczesniej pisałeś to chyba z tamtąt miałeś kupic. Bo mi sie udało powcześniejszej rezerwacji telefonicznej...ale wydaje mi sie że kolesie przeselekcjonowali sprzęt :x no ale za 544 zł to nie tak dużo za 9500 który się w miare kręci narazie 300/600 ale spodziewam sie więcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W arisie ludzie sa niekompetetni. Najpierw na niedzielnej ofercie bykiem pisze Hercules. Dzwonilem do niech 2x dziennie po karte, i dopiero w czwartek do nich doszla ta karta Nie dośc że starciłem w tym czasie inna okazje, to jeszcze okazalo sie ze karta to SuperGrace. No pomyslalem oki. ale okazalo sie ze juz nie maja, bede mieli jutro. Zadzwonilem w piatek o 13 (sklep otwieraja o 11) okazalo sie ze juz im wszystkie poszli. Wkurzylem sie maxymalnie, bo nie wiem czy oni zamawiaja po 2 sztuki czy po prostu mnie w ciula robia, bo gllupio im powiedziec osobie ktora od tygodnia do nich dzwoni ze tej karty nie ma.

Po tych "przejsciach" z tym sklepem dalem sobie spokoj i postanowilem wydac te 20 zl wiecej na wysylke i zamowic w komputorniku. Wydaje mi sie ze to nawet lepiej bo to za komputronika to Build by ATI a nie SuperGrace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie ze to nawet lepiej bo to za komputronika to Build by ATI a nie SuperGrace

Co do całej sprawy masz racje, ja też w niedziele na giełdzie dorwałem ich oferte i do wtorku do czwartu wydzwaniałem co godzina tyle że z tym wyjątkiem że we wtroek już sobie zarezerwowałem jeną sztkuke.....koleś nierobił problemu z rezerwacją chociaż mnie na oczy niewidział i powiedział jak mi niebedzie pasować to moge odmówić...w sumie karty przyszły w czwartek i czekała na mnie więc złego słowa o nich niemoge powiedzieć.Tyle że podejrzewam że je mieli już w środe i sobie potestowali i wybrali dobre egzemplaże bo koleś pierw mówi że niewie o co chodzi z tym modowaniem a później mi gwarantuje że będzie dorze chodzić tylko na orginalnych sterach ATI a co do "innych" niedaje gwarancj. Więc wszystko jasne....

Co do marki karty to że będą to herculesy to wogóle niewierzyłem bo na stronie hercules jedynie przyznaje sie do 9500pro, a ztym supergrace to też jekaś ściemka bo na karcie niema żadnego oznaczenia firmy. Z moich analiz i obserwacji wynika ze to jest własnie Build by ATI....

W sumie mogłeś jeedynie przyrezerwowac i byś miał raczej napewno , bynajmniej ja mam.....a kolo powiedział że będzie miał jeszcze dwie dostawy po 5 sztuk .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie to ten radek...a w opisie jest wyraźnie 7 potoków :wink:

bo jak wiesz r9500pro ma 8 potoków a u mnie niestety jest jeden potok uwalony bo mam szchownice w 3dmarku ale tylko w planszy z ufoludkiem i rybkami czyli tam gdzie jest bardziej wymagająca grafika i wykorzystuje wtedy wszystkie potoki ...więc karta jest modowalna ale tylko częściowo...musze poprostu posprawdzać czy w grach bedą szachownice bo narazie odpaliłem sobie vice city i niebyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JoTgiE a jakie miales wynik w 3dmarku 2k1 i 2k3 bez jej zmodowania. I ogolnie jakie wrazenia :?:

Np cóż....wcześniej miałem gf4mx440 na którym wyciskałem max 8000 i w grach całkiem ok tyle ze mi brakowało AA no i postanowiłem wymienić...Powiem że mnie nierozczarował bo sie niespodziewałem że da sie modnąc na pro

Wyniki na sprzęcie jak poniżej bez rzadnego oc to

10.998 w 3Dmarku2001se

2.677 w 3Dmarku2003

A przy lekkim oc tzn 303/606 i mod@pro zrobił 13.647 ino że w planszy z tym ufoludkiem i rybkami wyskakuja szachownice.

Dzisiaj obejżałem sobie divixa na TV i powiem ze rónica w jakości kolosalna w porównaniu z gf4mx. W grach jeszcze dobrze nie potestowałem ale powiem że ładnie idzie w nightfire 007 na ful detalach i AAx4 wszystko płynnie i jkość spox.

Karta jest podatna na oc i spodziewam sie jakieś 330/640 moze więcej ale obawiam sie poważnie o mojego codeshita :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym co przeczytalem wczesniej to nie za bardzo licze ze bede mial modlowalnego, ale mam nadzieje ze na moim sprzecie po podkreceniu 320/590 (mam nadzieje ze tyle sie uda) w 2001 bede

12 tys a w 2k3 3 tys...

Oczywiscie sa to moje marzenia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie odebralem radka i pierwsza rzecz to sprawdzilem potoki. Karta chodzi jak zla na 8 potokach i bez krecenia mam 13418 w 3DM2001. Widac, ze Komputronik nie przebiera kart. Zakladam jeszcze ChromeORB'a na niego i kumpel dla ktorego jest radzio powinien byc zadowolony :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon 9500 `build by ATI` 64 MB DDR DVI + TV (AGP x8, 3.0 ns

Niestety potoki uszkodzone

Dałem radiatory na pamiątki

core 330

memory 648

3dm 2001 se 11400

3dm 2003 3100

karta ze sklepu sklep.benchmark.pl

8rda nforce atlon 1700 xp 1666 mHz 512 ddr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1: regimil jak wybrales platne przy odbiorze to ile kosztowala cie przesylka :?:

2: Jakie ogolnie wrazenia podczas uzytkownia tej karty :?:

a co do podkrecienia to 330/610 to nawet niezle :)

1. płatne przy odbiorze, 11zł

2. do tej pory śmigałem na Sapphire 9100 250/230@290/285 i w 3DMarku 2001 se 9500 pkt, a tu zaledwie 1000 pkt więcej na Radku 9500.

Znakomity obraz, tv-out bez zarzutów ( ale to typowe dla wszystkich Radeonów) jest róznica, ale niezbyt wielka. Ogólnie nie jestem zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

antik2k - masz 3.0 czy 3.3?

pamieci wzialem 3.3, szkoda przeplacac, zwlaszcza, ze karta nie jest dla mnie. bede bral jeszcze 2 sztuki lada dzien, zobacze, czy inne tak pieknie chodza jak ta.

i jeszcze jedno, jedyny dziwny objaw, to pokazujacy sie taki ekran jak nizej, po kazdym z testow 3dmarka 2001, jak skonczy dany test, chwila czarnego ekranu i ekran z zapowiedzia kolejnego testu. ten dziwny objaw trwa jakas 1 sekunde. w grach jest wszystko oki i w 3dmarku 2003 tez jest ok. na innych moich kartach 3dmark 2001 chodzi oki.

Dołączona grafika

na taktowaniu 320/604 14279, takze calkiem calkiem wynik jak na ta karte. podejrzewam, ze na lepszym chlodzeniu i z vmodem spokojnie pojdzie ponad 15 tys. pobawie sie jutro jak zaloze lepsze chlodzenie.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anti2k -> mam tego R9500 (3,3 ns) i mam dokładnie takie same efekty przy przejściach grafiki. Wie ktoś może skąd to się bierze? A Radeon chodzi bez problemu z 8 potokami i na zegarach 325/650. 3DM2001-15500 pkt, 3DM2003-4300 pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anti2k -> mam tego R9500 (3,3 ns) i mam dokładnie takie same efekty przy przejściach grafiki. Wie ktoś może skąd to się bierze? A Radeon chodzi bez problemu z 8 potokami i na zegarach 325/650. 3DM2001-15500 pkt, 3DM2003-4300 pkt.

Wroce z roboty to powalcze z tym dziwnym objawem, natomiast wydaje mi sie ze to nic powaznego bo na grach i innych testach nie wystepuje. Moze to byc wina np sterownikow omegi, stestuje na zwyklych catalystach i zobaczymy co sie bedzie dzialo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi