Adasi Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Mam nadzieje ze nie dostane bana na wstępie ale nie widziałem topicu/postu o tym ;D Do rzeczy: Dostałem z Allegro pamięć jak w topicu. Odpala elegancko (FSB 200) pokazuje mi sie 512mb. Odpalam NFSU i mnie po 2minutach wywala do wina :| Wkurzony biore memtesta a ten mi pisze co 2% że są błędy i kosc pamieci do chrzanu. Sprawdzałem wszystkie 3 banki na mobo. Potem pamięć nawet mi windowsa nie włączała. Odesłałem z reklamacja a koles mówi że pamieć działa u niego, szczerze mówiąc mu nie wierze ponieważ czuje że on coś kręci ale ja też moge sie mylić (bardzo wątpie). Czy ktoś miał jużtakie problemy? Próbowalem wczepiania pamięci zarówno samej jak i z inną kością 256MB też Twinmos i też DDR400. Z góry dzieki za pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Może masz ustawione zbyt agresywne timingi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Próbowałem na jak najniższych, optymalnych i agresywnych i nic :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 A przy niższym FSB też są problemy? Jeśli nie to spróbuj dać większe napięcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Ale po co niższe FSB jak to są ddr400 i maja przecież pracowac na FSB200. Napięcie 1,77 dawałem wyżej sie boje troche bo to juz wysoko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 moze walnieta ta pamiec mialem taka ,na poczatku w in wszystko w porzadku ,w 3D sie cos przycinalo ,zmiana ustawien i wysyp win ,powrot do poprzednich i tez wysyp memtest po raz pierwszy 11 bledow po raz drugi 700 bledow po raz trzeci 65000 bledow po raz czwarty to juz nie pamietam po raz piaty na juz na fsb100 i cl2.5 1XX000 bledow (a pamiec ddr266 cl2) memtest w wersji szybszej (mniej dokladnej) w ciagu 2 godzin niby chodzaca pamiec zmienila sie w zlom ni pozwalajacy nawet uruchomic win Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 chyba 2,77v , a poza tym klient napewno je przekrecił i teraz je tobie wcisnoł memtest jest niezawodny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 No właśnie, czyli koleś prawie na bank ściemnia. Ja jeszcze nie zmieniałem biosu od nowości, może to dlatego? Może to mieć coś wspólnego? - w sferach biosów akurat sie nie obracam więc nie wiem Fakt miało być 2,77 pomyłka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 mozesz zaktualizować bios i zoboczyć (polecam metode alt+F2) ALE WĄTPIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 tak poprawki do biosu poprawiają błedy i poprawiają kompatybilność Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Teraz to juz nie sprawdze bo odesłałem pamięć, ale jak znowu będzie wałek to nie wiem co zrobie. Do kolesia mam 300km :/ Ew wniose skarge do allegro i bede próbował kase odzyskać. Ehhh że to zawsze na mnie trafia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Sorry że pisze jeden post pod drugim ale... Dzis dostałem nową kość ramu. Odpalilem memtest i poszedłem na obiad. Wszystko doszło do 312% coverage. Doszedłem do kompa i odpaliłem sobie outlooka i wtedy blue screen mi sie pokazał. Teraz nie wiem czy to wina pamięci czy moze tego ze windows nie dał rady ale zaraz to sprawdze. Jak skończe testować to napisze dokładny przebieg aukcji żebyście zobaczyli jakich oszustów mozna spotkac na allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 po jakim czasie memtestu mozna stwierdzic ze pamiec jest ok i stabilna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Szczerze mówiąc to nie wiem, ale sądze ze 5h testu mi starczy + partyjka w NFSU + standardowa działalność sysa. Mam średnio komp 10h na dzień włączony więc kapne sie czy jest cos nie tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...