SuWaK Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Niewiem czy temat pasuje do boardu ale nigdzie indziej mi niepasowal. 8) Mam kompa: Athlon 1700+, 512 ram, Hercules ATI Radeon 9500 pro 128mb, plyta Shuttle KT266A. No i od jakis dwoch miesiecy mam powazny problem. Niezawsze sie to dzieje ale jak juz sie stanie to ladnych kila godzin, dni czasem trzeba czekac az znow da sie dzialac. :( A wiec tak: przyhodze do kompa naciskam guzik power i ... nic. Komp niereaguje. Niema oznak zycia zadnego. Rozkrecilem wrzystko sprawdzilem wlacznik, listwe wrzystko dzial ok. Niejestem tylko pewien zasilacza. Lecz jak juz komp zaskoczy i sie odpali to dzial wrzystko dobrze bez zadnych zazutow. Dzis zdazyla sie juz calkowita sytuacja. Listwa byla wlaczona, naciskalem wczesniej przycis i nic, odszedlem do starego kompa obok a tu po jakis 10-20 minutach moj komp sam sie wlancza :!: Pomozcie i powiedzcie co sie dzieje i co tu robic :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Mialem kilka miechow temu podobny przypadek. Sprzedalem mu Radka 9700, a przesiadl sie z GF2 Ti500. Jego komp to jakis ECS jeszcze na SDRamy, Athlon 1,2 GHz chyba, spawarka Liteon, 3 dyski 2x 80 GB 7200 obr., i jedna 40 GB 5400 obr. Zasilacz Huntkey 300 chyba z PFC (sorry za tak duzo chyba :oops: ). W kazdy badz razie jak wsadzalismy Radka 9700 komp milczal lub lekko dygnol wiatraczkiem :wink: w obudowie i nic. Jak wsadzal GF2 komp wstawal. Lopatologicznie zaczelismy odpinac dyski. Jak zostal jeden dysk bez nagrywarki komp wstal. Po podlaczeniu Liteona tez wstal, a jak podlaczalismy 3 dyski i wlaczylismy komp znowu milczal. Wiec przynioslem z domq mojego Codegena 300 ktorego mialem z czasem wymienic, podpiolem i o dziwo komp wstal z podlaczonym wszystkim 8O 8O . Wiec mowiac krotko po udzieleniu ostrzezenia o tej zasilce ze moze nie pociagnac dlugo i sie spalic zywym ogniem na prosbe sasiada zostawilem mu ja a sam przytulilem Huntkeya 300. U mnie na 9800 Pro dziala normalnie tylko ze ja nie mam tylu wynalazkow w kompie co On. O dziwo ten moj Codagen dziala u niego juz pol roku 24 na dobe 7 dni w tygodniu z tym samym konfigiem i nic sie nie dzieje. Wiec moja rada wez pozycz od kumpla inna zasilke i sprawdz ale najpierw odlacz na probe zbedne urzadzenia. Pozniej wyprobuj z inna zasilka, ewentualnie zastanow sie nad wymiana na jakas porzadna :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 sprawdz na innej (lepszej)zasilce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuWaK Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Wczoraj po dwoch dniach odpalilem kompa i teraz dziala ok. Wlancza sie kiedy chce i niema zadnych problemow. Tylko raz na miecha gdzies siada wlasnie tak kompa i potem ze dwa dni niedziala a potem znow rusza i jest ok. Dziwna sprawa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...