Skocz do zawartości
SuWaK

Komp mi sie niewlancza...

Rekomendowane odpowiedzi

Niewiem czy temat pasuje do boardu ale nigdzie indziej mi niepasowal. 8)

Mam kompa: Athlon 1700+, 512 ram, Hercules ATI Radeon 9500 pro 128mb, plyta Shuttle KT266A. No i od jakis dwoch miesiecy mam powazny problem. Niezawsze sie to dzieje ale jak juz sie stanie to ladnych kila godzin, dni czasem trzeba czekac az znow da sie dzialac. :(

A wiec tak: przyhodze do kompa naciskam guzik power i ... nic. Komp niereaguje. Niema oznak zycia zadnego. Rozkrecilem wrzystko sprawdzilem wlacznik, listwe wrzystko dzial ok. Niejestem tylko pewien zasilacza. Lecz jak juz komp zaskoczy i sie odpali to dzial wrzystko dobrze bez zadnych zazutow. Dzis zdazyla sie juz calkowita sytuacja. Listwa byla wlaczona, naciskalem wczesniej przycis i nic, odszedlem do starego kompa obok a tu po jakis 10-20 minutach moj komp sam sie wlancza :!: Pomozcie i powiedzcie co sie dzieje i co tu robic :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem kilka miechow temu podobny przypadek. Sprzedalem mu Radka 9700, a przesiadl sie z GF2 Ti500. Jego komp to jakis ECS jeszcze na SDRamy, Athlon 1,2 GHz chyba, spawarka Liteon, 3 dyski 2x 80 GB 7200 obr., i jedna 40 GB 5400 obr. Zasilacz Huntkey 300 chyba z PFC (sorry za tak duzo chyba :oops: ). W kazdy badz razie jak wsadzalismy Radka 9700 komp milczal lub lekko dygnol wiatraczkiem :wink: w obudowie i nic. Jak wsadzal GF2 komp wstawal. Lopatologicznie zaczelismy odpinac dyski. Jak zostal jeden dysk bez nagrywarki komp wstal. Po podlaczeniu Liteona tez wstal, a jak podlaczalismy 3 dyski i wlaczylismy komp znowu milczal. Wiec przynioslem z domq mojego Codegena 300 ktorego mialem z czasem wymienic, podpiolem i o dziwo komp wstal z podlaczonym wszystkim 8O 8O . Wiec mowiac krotko po udzieleniu ostrzezenia o tej zasilce ze moze nie pociagnac dlugo i sie spalic zywym ogniem na prosbe sasiada zostawilem mu ja a sam przytulilem Huntkeya 300. U mnie na 9800 Pro dziala normalnie tylko ze ja nie mam tylu wynalazkow w kompie co On. O dziwo ten moj Codagen dziala u niego juz pol roku 24 na dobe 7 dni w tygodniu z tym samym konfigiem i nic sie nie dzieje. Wiec moja rada wez pozycz od kumpla inna zasilke i sprawdz ale najpierw odlacz na probe zbedne urzadzenia. Pozniej wyprobuj z inna zasilka, ewentualnie zastanow sie nad wymiana na jakas porzadna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj po dwoch dniach odpalilem kompa i teraz dziala ok. Wlancza sie kiedy chce i niema zadnych problemow. Tylko raz na miecha gdzies siada wlasnie tak kompa i potem ze dwa dni niedziala a potem znow rusza i jest ok. Dziwna sprawa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...