Skocz do zawartości
Gość Wintereq

Zalman ZM80A-hp na EPoX 8RDA+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Obecny system chłodzenia mojej karty graficznej (GF4 Ti 4200) już się niestety wysłużył, bo jest głośny a przy tym mało wydajny.

Czas na zmiany! Chciałbym zamiast niego zamontować Zalmana ZM80A-hp, bo mam ofertę od kolegi i mogę tanio kupić. Moja karta ma dziury wokół GPU, zatem instalacja jest możliwa. Jednakże nie wiem czy czasem cała karta z radiatorem nie będzie zawadzać na płycie o jakiś element.

Czy ktoś ma właśnie ten radiator i płytę EPoXa 8RDA+ i wszystko jest OK?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Obecny system chłodzenia mojej karty graficznej (GF4 Ti 4200) już się niestety wysłużył, bo jest głośny a przy tym mało wydajny.

Czas na zmiany! Chciałbym zamiast niego zamontować Zalmana ZM80A-hp, bo mam ofertę od kolegi i mogę tanio kupić. Moja karta ma dziury wokół GPU, zatem instalacja jest możliwa. Jednakże nie wiem czy czasem cała karta z radiatorem nie będzie zawadzać na płycie o jakiś element.

Czy ktoś ma właśnie ten radiator i płytę EPoXa 8RDA+ i wszystko jest OK?

Ja mam - wszystko pasuje cacy!

PS - poprawka - ja mam wersje 80C (nawet z dodatkowym wentylem), ale to chyba nie ma duzego znaczenia - te radiaory sa na tyle podobne, ze A tez bedzie pasowal, tym bardziej ze miedzy nim a elementami plyty jest bardzo duzo luzu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...