Skocz do zawartości
Bman

Komp do zgrywania i edycji materialow video

Rekomendowane odpowiedzi

Stanal przedemna duzy problem zlozenia konfiguracji glownie to ww. celow.

Karta do edycji juz wybrana - Pinnacle DV500 DVD

ale nadal mam dylemat z reszta...

Jaki procek i plyte byscie polecili (odrazu mowie ze konfiguracje oparte na sprawdzonych P3 odpadaja)

A co z karta muzyczna czy w tym wypadku produkty Creativa nie beda stwarzaly konfliktow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do edycji video, mocy kompa nigdy za dużo.. :D Proponuje jakies wypasiane P4 HT (Intele podobno lepiej sobie radzą z obróbką video niz AMD) do tego 1 Ghz ramu, no i szybki, duzy ( taki ze 120 Gb) dysk twardy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do edycji video, mocy kompa nigdy za dużo..  :D  Proponuje jakies wypasiane P4 HT  (Intele podobno lepiej sobie radzą z obróbką video niz AMD)  do tego 1 Ghz ramu,  no i szybki, duzy  ( taki ze 120 Gb) dysk twardy.

Potwierdzam , przedewszystkim P4 Ht , dwa dyski na sata , min. 1GB ramu , , hehe pozadny sprzed by sobie pograc :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam , przedewszystkim P4 Ht , dwa dyski na sata , min. 1GB ramu , , hehe pozadny sprzed by sobie pograc  :twisted:

Tez myslalem raczej o intelu. Co do 2 dyskow to na bank bo 1 bedzie tylko na material video na drugim soft i pewnie 2 systemy bo jak zaczne instalowac pozostale rzeczy typu gry itd na tym samym to wydajnosc spadnie drastycznie...

A mozecie polecic jakis konkretny sprawdzony model plyty pod ta P4

bo bardzo zalezy mi na sprawnym i bezkonfliktowym sprzecie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam , przedewszystkim P4 Ht , dwa dyski na sata , min. 1GB ramu , , hehe pozadny sprzed by sobie pograc  :twisted:

Tez myslalem raczej o intelu. Co do 2 dyskow to na bank bo 1 bedzie tylko na material video na drugim soft i pewnie 2 systemy bo jak zaczne instalowac pozostale rzeczy typu gry itd na tym samym to wydajnosc spadnie drastycznie...

A mozecie polecic jakis konkretny sprawdzony model plyty pod ta P4

bo bardzo zalezy mi na sprawnym i bezkonfliktowym sprzecie...

Ja polecamabita ic7-g

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...