Skocz do zawartości
Goofy

Grafika do 400zł

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję wymienić swoją Rivę TNT2 M64 ( bez biosu bo walnął) na coś nowszego (niekoniecznie nr. 1 na rynku  :D ). Więc co byście radzili za taką kwotę....

Przede wszystkim coś używanego. Wejdź na Allegro i wybież coś z GeForce 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 400 kupisz i GF2Ti nowego z 2 letnią gwarancją, również na Allegro, jak i w sklepie. Ja swojego GF, kupiłem dwa miesiące temu za 385, i mam 2 lata gwarancji...

A jak GF4MX, to nie opłaca się brać nic poniżej 460. 420 to szaj, a 440 jest porównywalne z GF2Ti, ale miewa raczej słabsze osiągi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 400 kupisz i GF2Ti nowego z 2 letnią gwarancją, również na Allegro, jak i w sklepie. Ja swojego GF, kupiłem dwa miesiące temu za 385, i mam 2 lata gwarancji...

A jak GF4MX, to nie opłaca się brać nic poniżej 460. 420 to szaj, a 440 jest porównywalne z GF2Ti, ale miewa raczej słabsze osiągi...

Tu sie z toba nie zgodze, gf4 mx 440 jest duzo lepszy od gf2ti, mialem gf4mx440 i mialem titanium ultra, 440-tka, jest duuuużo szybsza od 2ti, sprawdzone.

Terazw wlasnie wychodze i kupuje gf3ti200 hehehe....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak GF4MX, to nie opłaca się brać nic poniżej 460. 420 to szaj, a 440

Człowieku........głupoty !!! GF4MX420 jak tak szybki jak GF2Ti, a czasami nawet szybszy !!! A co dopiero GF4MX440..........!

Ja bym Ci polecał Prolink GF4MX440 ULTRA !!! Za około 390-400 ztli takiego kupisz ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie za 380zł. wyrwałem jakieś cztery miechy temu na alegro GF2 Ti 64DDR firmy Shuttle. Koleś był z mojego miasta więc spotkałem się z nim osobiście. Karta nypel w pudełeczku z TV OUT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz sam, nawet mx 420 rozwala gf2ti

http://redakcja.net/recenzje/2002/prolink_gf4_mx440/

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...view_mx440.html

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...view_mx420.html

najpierw przeczytaj, pozniej wyciagnij wnioski z tego co mówiles, okaze sie ze cos ci sie zle wydawalo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra wiec teraz mam do wyboru R7500 albo GF4MX ( ale tylko 440 i 460 bo bez ddr to juz całkowita lipa jak na te czasy). Co polecacie spośród tych kart? A może gdzieś sprzedają tanio gf3 ti200 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra wiec teraz mam do wyboru R7500 albo GF4MX ( ale tylko 440 i 460 bo bez ddr to juz całkowita lipa jak na te czasy). Co polecacie spośród tych kart? A może gdzieś sprzedają tanio gf3 ti200 :)

Jezeli to jest oryginalne ATI to nawet bym sie nie zastanawiał, wziął bym ATI. gf4mx440 i 460 napewno są szybsze w grach, ale z jakością obrazu.....

Na radziu 7500 spokojnie pograsz i to z wieksza przyjemnoscia, chociaz bedziesz mial mniej fps.

Jezeli chodzi o gf3 ti 200, to ja dzisiaj kupilem karte Palit Daytona gf3 ti 200 za 444 zeta ! w Actionie. Z tym ze zeby tam kupowac trzeba miec firme lub znajomego ktory ma firme.

Karta jest ok, polecam, zwlaszcza za ta cene !!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli to jest oryginalne ATI to nawet bym sie nie zastanawiał, wziął bym ATI. gf4mx440 i 460 napewno są szybsze w grach, ale z jakością obrazu.....

Na radziu 7500 spokojnie pograsz i to z wieksza przyjemnoscia, chociaz bedziesz mial mniej fps.

Jezeli chodzi o gf3 ti 200, to ja dzisiaj kupilem karte Palit Daytona gf3 ti 200 za 444 zeta ! w Actionie. Z tym ze zeby tam kupowac trzeba miec firme lub znajomego ktory ma firme.

Karta jest ok, polecam, zwlaszcza za ta cene !!!!!!

Widzisz.......dobrze Ci radziłem !!! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy jaki masz proc, tez zastanawialem sie nad kupnem Gf4 MX440 za 420zl, ale w koncu zalatwilem sobie Prolinka GF2 GTS pro za 320zl, i zaoszczedzilem 100zl (przeznacze je na proca) Co do Gf4 mx 420, to przeciez na benchmark.pl, titanium rozwala mx420 (wer. ultra tez) jedynie w 3dmarku 2001, mx 420 (ultra) wyprzedza titanium. Ale chciabym zauwazyc ze testu byly robione na p3 933mhz, a titanium i pro rozwija sie przy procku ok 1.3Ghz , z tego wnioske ze przy mocnijeszym procku bylaby jeszcze wieksza roznica pomiedzy gf4 mx420 a titanium. Nie oszukujmy sie karcie, z pamiecia sdr taktowana 166mhz nie pomoze nawet dobry kontroler pamieci zeby pokonac np. takiego titanium ktory chozi z pamieciami 400mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy jaki masz proc, tez zastanawialem sie nad kupnem Gf4 MX440 za 420zl, ale w koncu zalatwilem sobie Prolinka GF2 GTS pro za 320zl, i zaoszczedzilem 100zl (przeznacze je na proca) Co do Gf4 mx 420, to przeciez na benchmark.pl, titanium rozwala  mx420  (wer. ultra tez) jedynie w 3dmarku 2001, mx 420 (ultra) wyprzedza titanium. Ale chciabym zauwazyc ze testu byly robione na p3 933mhz, a titanium i pro rozwija sie przy procku ok 1.3Ghz , z tego wnioske ze przy mocnijeszym procku bylaby jeszcze wieksza roznica pomiedzy gf4 mx420 a titanium. Nie oszukujmy sie karcie, z pamiecia sdr taktowana 166mhz nie pomoze nawet dobry kontroler pamieci zeby pokonac np. takiego titanium ktory chozi z pamieciami 400mhz

Testowałem obie karty na AXP1600 i AXP2100 !!! I GF4MX420 o ile na AXP jest porównywalny z GF2Ti to już na AXP2100 wyprzedza GF2TI ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy jaki masz proc, tez zastanawialem sie nad kupnem Gf4 MX440 za 420zl, ale w koncu zalatwilem sobie Prolinka GF2 GTS pro za 320zl, i zaoszczedzilem 100zl (przeznacze je na proca) Co do Gf4 mx 420, to przeciez na benchmark.pl, titanium rozwala  mx420  (wer. ultra tez) jedynie w 3dmarku 2001, mx 420 (ultra) wyprzedza titanium. Ale chciabym zauwazyc ze testu byly robione na p3 933mhz, a titanium i pro rozwija sie przy procku ok 1.3Ghz , z tego wnioske ze przy mocnijeszym procku bylaby jeszcze wieksza roznica pomiedzy gf4 mx420 a titanium. Nie oszukujmy sie karcie, z pamiecia sdr taktowana 166mhz nie pomoze nawet dobry kontroler pamieci zeby pokonac np. takiego titanium ktory chozi z pamieciami 400mhz

Testowałem obie karty na AXP1600 i AXP2100 !!! I GF4MX420 o ile na AXP jest porównywalny z GF2Ti to już na AXP2100 wyprzedza GF2TI ! 8)

No jak kogos stac na xp 2100 to i stac na dobra karte (Ti 4200 czy gf3) Czyli z tego wynika ze na procach >xp2100 Gf2Ti jest wydajniejszy od MX420 lub porownywalny. Tylko wyaje mi sie ze Gf2Ti mozna lepiej podkrecic od Mx 420 na sdr ( w ogole ma ktos i wie ile mozna wyciagnac z tych 166mhz??)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak kogos stac na xp 2100 to i stac na dobra karte (Ti 4200 czy gf3) Czyli z tego wynika ze na procach >xp2100 Gf2Ti jest wydajniejszy od MX420 lub porownywalny. Tylko wyaje mi sie ze Gf2Ti mozna lepiej podkrecic od Mx 420 na sdr ( w ogole ma ktos i wie ile mozna wyciagnac z tych 166mhz??)

Ja z tych 166 wydusiłem 250 ! 8O

A natomiast wersja ULTRA ( ddr ale szyna 64bity :lol: ) kręci sie dużo gorzej ! :cry: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...