TRUST Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Witam Właśnie kupiłem sobie Volcano 11+ Xaser Edition i zastanawiam się czy : lepiej jest na sensorze z funkcją auto czy lepiej ręcznie kontrolować obroty ? Co na ten temat myślicie ? Pozdrawiam TRUST Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 mysle ze nikt Ci nie wywrozy, sam sprawdz :) do jakich temp dociagac bedzie na auto.... i sobie wybierzesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Trust - jak jest z halasem ? Szukem czegos zastepczego na Durona@2000MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUST Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Trust - jak jest z halasem ? Szukem czegos zastepczego na Durona@2000MHz Jeszcze nie wiem, bo dopiero godzinę temu przyszedł pocztą - jutro z rana będę go zakładał - niestety porównanie nie będzie zbyt szczęśliwe, bo wymieniam go z Volcano 7 , więc może być podobnie - ale jak tylko założę, zaraz się podzielę uwagami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Mam ten wiatrak i generalnie jest ok, ale na max obrotach jest nie do wytrzymania.Polecam zdjęcie grilla - blokuje dużo przepływu niepotrzebnie.U mnie jest 3k rpm i mam 39-46 stopni na procu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUST Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 mysle ze nikt Ci nie wywrozy, sam sprawdz :) do jakich temp dociagac bedzie na auto.... i sobie wybierzesz Może trochę źle sformułowałem pytanie - chodziło mi nie tyle o temperaturę, bo podejrzewam, że raczej będzie tutaj podobnie jeśli nie tak samo, tylko o stronę praktyczną. Po pierwsze moje wątpliwości budzi puszczenie (cienkiego bo cienkiego ale zawsze) przewodu pomiędzy pinami procka - na abitach kilka razy zdarzyło mi się, że przy uruchamianiu kompa zamiast boota był pisk, że brak procka - ciut się poluzował. Czy taki przewód nie spowoduje właśnie podniesienia sięprocka na tyle, że może być z tym problem. I druga rzecz - przez lata się już przyzwyczaiłem, że cooler się zakłada i zapomina o nim. Czasami temperatura ( zwłaszcza teraz) w mieszkaniu skacze razem z temp. na dworze - rano inaczej w południe inaczej . Mnie prawie całymi dniami nie ma, a komp sobie chodzi - czy tutaj nie będzie problemu z tym, żenp. wcześnie rano ustawiony cooler np. na 3000 rpm nie będzie miał za mało obrotów w południe ? Największy problem z tym to chyba w lecie np. między godziną 5 rano gdzie jest 20 stopni a południem gdzie jest 35 stopni " w powietrzu" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Możesz ustawić najwyzsze obroty(chyba ze komuś będą przeszkadzać). A pozatym niech to bedzie rużnica temp. 10* rano masz 45* to w południe niech bedzie 60* na procku to nie jest jeszcze niebezpieczna temp. Pozatym zawsze mozesz obnizyć taktowanie procka i zmniejszyć napięcje, ja tak robie gdy wychodze a on ma działać długo. A jakie masz temp na minimum obrotuw i na max?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...