blindzior Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Hejka, mam dylemat - ostatnio poszly mi w piach dwa dyski (stary Quantum i troche nowszy Maxtor) i zastanawiam sie nad kupnem... Do wyboru mam: 1. Dysk Seagate Barracuda 7200.7 80GB SATA - 370zl 2. Dysk Seagate Barracuda 7200.7 120GB 8MB - 450zl Z tym ze nie mam narazie wystarczajacej kasy na ten drugi. Co wiec polecacie? Lepiej kupic 80GB SATA czy poczekac na przyplyw gotowki i kupic 120GB Ultra ATA? Tak pozatym interesuja mnie roznice w wydajnosci pomiedzy dyskami SATA a UATA :? Pozdrawiam, blindzior Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vilen Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Mam tego 80 GB i nie polecam, nie wiem czy mam wadliwy dysk, ale jest głośny, wydaje dziwne odgłosy. Poza tym 80 GB to teraz zdecydowanie za mało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajo Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Dysk Seagate Barracuda 7200.7 120GB 8MB - 450zl Bierz tego jest o wiele cichszy, praktycznie w ogole go nie slychac. A jezeli chodzi o wydajnosc to roznicy miedzy ata a sata wielkiej nie ma, a zawsze masz 40GB wiecej. pozdrawiam, ajo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blindzior Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 hmm czyli wychodzi na to ze, lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> uata... dobrze wiedziec :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 No i jeszcze sprawa gwarancji. Ten drugi ma 3 lata, nie wiem jak wersja 80 GB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 No i jeszcze sprawa gwarancji. Ten drugi ma 3 lata, nie wiem jak wersja 80 GB. AFAIK barakudy 80tki maja roczek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...