Skocz do zawartości
KAZIK STASZEWSKI

WINFAST GF2TI GRAPHIC CLOCK 225???A MEMORY CLOCK 401

Rekomendowane odpowiedzi

No miałeś pecha, ale z podkręceniem do 250MHz nie powinno być żadnych kłopotów. Inna sprawa, że wielkiej różnicy i tak nie zauważysz, lepiej weź się za podkręcanie pamięci - daje to dużo lepsze efekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mialem takiego winfasta na 225 core ale spoko sie krecil chyba na 270 ( chyba) i memorki na 490. Ale potem nadeszla awaria pradu i sie zjaral i teraz mam GF3ti tez winfasta . to w sumie jest spoko firma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no on sie zajeb*****podkreca z 225 podkrecilem na 300 a pamiec na 501 2 mhz wiecej o jakies kreski sie pokazuja w nfs4...ale roznica w 3dmarku to jakies 70pkt na be62 i cel533@768.dzieki za informacje.

p.s.on sie tylko rozni magistrala czy tez cos jeszcze ma okrojone?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no on sie zajeb*****podkreca z 225 podkrecilem na 300 a pamiec na 501 2 mhz wiecej o jakies kreski sie pokazuja w nfs4...ale roznica w 3dmarku to jakies 70pkt na be62 i cel533@768.dzieki za informacje.

p.s.on sie tylko rozni magistrala czy tez cos jeszcze ma okrojone?

tylko taktowniem rdzenia. nic innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Różnica jest jedynie w magistrali, ale przetaktowywanie zrywa gwarancję, więc zabiorę się za to za 2 lata, no chyba, że kupie nową karte...

hmm dziwne podejscie, ja krece nie patrzac na gware (choc teraz nie krece bo nie czuje potrzeby :). nikt ci nie udowodni ze kreciles wiec rob to bez obawy. przez samo o/c jeszcze nigdy nic nie spalilem, nawet nie mialem problemow z reklamacja tak przerobionej grafy

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to bylo rok temu :) wiatrak byl puszczony na 7V wiec cichutko bylo. karta krecil sie slabiutko bo byla z pierwszych serii-230MHz na rdzeniu, ale jak na ten egzemplaz to bylo cos! potem ja zepsulem by dostac nowa z nawszych partii i krecila sie na 270MHz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...