Skocz do zawartości
benek

undervolting Bartona ???

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktos sie w to bawil - w undervolting tych prockow :?:

jezeli tak to na jakim minimalnym napieciu (Vcore) wstaje u Was na defaultowych zegarach Bartek 2500+, a na jakim napieciu przy nominalnym mnozniku (11.0x) i magistrali 133MHz (1430 MHz) - da rade ponizej 1.4V itd

prosze tez o serie (tydzien) prockow uzytych w eksperymentach

jak ktos sie w to bawil na mocniejszym modelu to tez info sie przyda :)

z gory dziekuje :)

PS troche niefortunnie sie wyrazilem piszac "wstaje" chodzi oczywiscie o stabilne dzialanie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj 2500+ chodzi na 207 x 11 przy napieciu 1.6(w biosie 1.550 ale plyta zawyza napiecie).

Z tym,ze on w ogole ma jakies problemy z wyzszym napieciem niz to minimalne,ale moze to wina mojej plyty,nie wiem.

AQXFA 0327 MPMW batch na poczatku ma Y89 pozniej nie pamietam i na koncu 260041

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj 2500+ chodzi na 207 x 11 przy napieciu 1.6(w biosie 1.550 ale plyta zawyza napiecie).

Z tym,ze on w ogole ma jakies problemy z wyzszym napieciem niz to minimalne,ale moze to wina mojej plyty,nie wiem.

AQXFA 0327 MPMW batch na poczatku ma Y89 pozniej nie pamietam i na koncu 260041

8O przeczytales wogule o co chodzi w tym temacie ... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja undervoltowalem mojego thortona po modzie, czyli de facto bartona :) 166x12,5@1,55V (1,525 nie za bardzo stabilny, 1,55 OK)

ten moj proc to ma w ogole problem z napieciami, wyzszych niz 1,75 nie lyka dobrze... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Benek pochwalam temat ale taki juz byl i to na kilka stron

I nikt mnie wtedy niepobil - i teraz pewno tez nie

FSB 200 X 11 - 2.2 gh 1.42 V :P

jako nominal chodzil na 1.25 V :twisted:

Mialem takie smieszne zamuwienie - i procek tez smieszny

chodzil jako nominal na 1.5 v :?: czy 1.55 - niepamietam juz dokladnie a tej aukcji juz niemam nigdzie pod reka - bylo dawno

Ale mialem takie tylo 3 sztuki, a naszukalem sie ze glowa boli i tylko jeden pokazywal 1.5 V jako nominal

Krostry testowal w ten sposub procki - wiec on ma tu palme pierwszenstwa - ja przewaznie puszczam je na maksa :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Benek pochwalam temat ale taki juz byl i to na kilka stron...

ale chyba nie o Bartonach - a o te mi chodzi - a jak o Bartonach to podrzuc linka bo nie moge trafic :?

PS o ten chodzi http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=26693 o Bartonach tam sa tylko Twoje posty :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...