Skocz do zawartości
seyfer

GAINWARD G4 Ti 4200 ultra 650 BIOS

Rekomendowane odpowiedzi

CHCIAŁBYM ZROBIĆ UPdate biosu przy grafie ....

możecie mi coś polecić albo powiedziec czy ma sens i czyoś wogóle da.  

:idea:

Ze strony Gainwarda:

Warnings:

For Graphic cards based on nVidia NV11/NV15/NV17/NV20/NV25 (TNT2, GeForce2 MX, GeForce3 Ti, GeForce4 MX, GeForce4 Ti and etc.), there is NO newer BIOS for updating purpose. ALL Gainward products have been rigorously tested before delivery. Therefore we strongly suggest the user NOT to update ANY BIOS via other third party resource. Otherwise it might severely impact or even cause damage to the cards.  

For further information on BIOS updating, please consult with Gainward Customer Service.

Moze cos warto by bylo pokombinowac z referencyjnymi BIOSami nVidii ale IMO szkoda zachodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

używaj programu EXPERTBIOS dołączonego na serwerze do EXPERTool, jest to bardzo prosty program do flashowania

a BIOSu do płyty szukaj na www.nvision.pl i na zagranicznych stronach, lub pisz do mnie, ja sflashowałem i u mnie wszystko chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W swojej poprzedniej grafice - Gainward GF4 Ti4200 64MB oryginalnie mialem bios w wersji (chyba) x.xx.xx.25.

Sciagnalem bios x.xx.xx.37 i updateowalem dzieki nvflash.exe i wczesniej dodalem sobie wyswietlanie textu przy bootowaniu (dzieki nvbios editor).

Zadnych roznic nie zauwazylem w dzialaniu karty, a tym bardziej wzrostu wydajnosci, wiec cala operacja miala jedynie wymiar zadowolenia niz realnych wynikow ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...