virtuomaniak Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 1. Czy na pasku zadan musi byc np kadu [2] a nie ze kadu jest w dwoch odzielnych okienkach 2. Jak uruchomic kadu (tzn wiem ze w terminalu) ale jak wylacze go to i kadu sie wylacza :( 3. Jak przeniesc zakladki z opery (ktora byla instalowana pod winda) 4. Jak uruchomic film za pomoca mplayera 5. Jaki byl adres wine (chyba tak to sie pisze) 6. Jak mam laczyc sie poprzez FTP i jak mozna sciagac z torrentu :) I to by bylo na tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 1. jakie srodowisko i czemu kde ? :P 2. odpalaj z siakiegos autostartu lub xinitrc 3. jest konwerter, zapytaj pana google 4. mplayer film.avi 5. tak, google :P jest jeszcze winex3, z tym ze od tygodnia nie jest dostepny darmo 6. ftp host. do bt potrzeba klienta - znowu google Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 w KDE dajesz F2 o ile pamietam i masz cos jak winshitowskie uruchom . phranzee wineX nigdy nie byl za darmo rozprowadzany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 1. Srodowisko graficzne KDE 2. Mozna jasniej bo jestem poczatkujacym uzytkownikiem 3. a przynajmniej jakas nazwa tego :) 4. Hm jak mam przejsc do katalogu gdzie jest film :) bo nie bardzo wiem :D 5 .szkoda ze jest platny, a propos gier, to jak wlacze te co sa pod linuxem to mam ok 5fps ;( nie wiem czemu sprzet co w podpisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 phranzee wineX nigdy nie byl za darmo rozprowadzany.hmm miesiac temu instalowalem z emerge w gentoo to bez problemu poszlo. ostatnio chcialem to juz pisze ze juz nie mozna, trzeba bylo recznie sciagnac ostatnia wersje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 W KDE klikasz na K i tam w menu jest cos takiego przypominające windowsowe Uruchom. Wpisujesz tam nazwe programu i odpalasz go bez potrzeby uzycia terminala. 4. Najlepiej w terminalu uruchom mc i chyba bedziesz potrafił to obsłużyć. 5. Zainstaluj sobie stery ze strony nvidii. WineX nigdy nie był darmowy co nie znaczy ze nie da sie go sciągnąć i korzystac za darmo. PS. Wie ktoś czemu moge nie mieć dzwięku w grach odpalanych przez wineX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 kiedy winex ciagnalem z oficjalnych mirrorow z gentoo, watpie zeby dali nielegala, no chyba ze to byla jakas beta czy siakos ;) czy mi sie wydaje, czy ostatnio wiecej userow rzucilo sie na linuxa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Nie bardzo wiem jak w K dac do uruchomienia kadu :( Ok, juz wiem jak wlaczyc napisy, ale jak sa polskie zanki (ąęł itp) to sa jakies dziwne znaczki :( Jak zrobic w przegladarce Konquretor aby byly zakladki, tzn jak biore prawym i otworz to wiem, ale chodzi mi o otworzenie nowej zakladki (bez zadej strony lub z wybrana) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Do wyswietlania polskich znaków w mplayerze potrzebne są polskie czcionki. Zostaw konquerora w spokoju i zainstaluj sobie opere. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Raczej chyba chodzi o konwersję cp2iso. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonk Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 2. Alt +F2 (odpowiednik windowsowego start-->Uruchom) 6. Laczenie z ftp uzyj programow krusader, mc lub poprostu konqueror(lub inna przegladarka) :D Phranzee: tez mam takie wrazenie :) Zainstaluj opere lub Mozille Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 3. jak masz zamontowane dyski z windowsem to wybierz sobie import zakładek i po prostu wskaz te z opery dla windows. BTW. Przegrywając z wersji dla windows plik języka polskiego, mozna miec operke pod linuksem po polsku (chyba obie musza byc w tej samej wersji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 3. jak masz zamontowane dyski z windowsem to wybierz sobie import zakładek i po prostu wskaz te z opery dla windows. BTW. Przegrywając z wersji dla windows plik języka polskiego, mozna miec operke pod linuksem po polsku (chyba obie musza byc w tej samej wersji) Nie muszą być w tej samej wersji, najwyzej będzie częsc opcji nie spolszczona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Ludzie pomocy :D Wzialem dzielenie lacza (czy jakos tak ) i cos sie popsulo wogole nie mam internetu. Bralem "Uruchom druida" ale nic nie pomaga :( mam kablowke UPC i z tamtad net chello :( moze mi ktos pomoc co robic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 tutaj jest zrzut ekranu jak to wyglada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Wlasnie ze dali nielegalnie tylko ze o tym nie wiedzieli (watpie w to ;) ) Dopiero interwencja ludzi robiaczych ten program spowodowala usuniecie go z portage . Wszystko bylo na forum na gentoo.org . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 co do pl fontow w mplayerze to dopisz do config w ~/.mplayer linijke subfont-encoding = cp1250 i wrzuc do tego katalogu jakas czcionke ttf pod nazwa chyba subfont.ttf - ja wrzucilem times new roman z windowsa :) i poszlo Acha i ja skompilowalem z przelacznikiem --enable-freetype - nie wiem czy ma to znaczenie Ogolnie ja uzywam pod xami gmplayera (gui) i wazne jest ze jak masz skonfigurowanego poprawnie confa to zebys w tym gui.conf czy jakos tak nie zmienial kodowan ani czcionki bo sie pochrzani - a jak juz masz w gui namieszane to po prostu skonfiguruj config i usun gui.conf czy config.gui (juz nie pamietam :) i odpal gmplayera - powinno dzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 no dobra tylko niech mi ktos powie czemu nie mam netu :D bo jak widac IP jest ustawione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 A dobrej karcie IP przypisałeś? Może kabel masz wpięty w drugą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Dajcie mi dubeltowke ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 A dobrej karcie IP przypisałeś? Może kabel masz wpięty w drugąNo jezeli IP mam od chello to raczej dobrej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Dobra juz zrobilem, firewall blokowal net :D A jeszcze jak mozecie to pomozcie jak zrobic aby np kadu nie byl laczony tylko byly 2 odzielne paski (chyba wiecie o co chodzi :D) I jeszcze jedno jak zainstalowac opere sciagnalem plik opera-7.23-20031119.4-shared-qt.i386-en.tar.gz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 rozpakowac ./configure make make install (jako root) chociaz to pewnie juz binarka, wiec rozpakowac i po prostu odpalic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 chyba to jest biniare, a jak to zrobic aby byl skrot na pulpicie do opery i do dyskow e,f,g? Tutaj jeszcze jeden screen (tamten juz usunalem) jak zrobic aby przy operze nie bylo [2]? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 wytnij kilka domen - pozbedziesz sie bannera :) kde nie mialem od bardzo dawna, ale tam wystarczylo wszedzie klikac prawym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...