Skocz do zawartości
Dreggo

Który bohater gier FPP najbardziej kultowy ?

Ktory z ponizej podanych bohaterow jest Waszym zdaniem najbardziej kultowy ?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Ktory z ponizej podanych bohaterow jest Waszym zdaniem najbardziej kultowy ?

• Duke Nukem
      47
    • Marine z Doom I,II
      8
    • Kyle Katarn z Jedi Knight
      1
    • William J. Blazkowitz z serii Wolfenstein
      19
    • John Mullins z Soldier of Fortune
      7
    • Sam "Serious" Stone
      5
    • Gordon Freeman z Half - Life
      18

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie najlepszym bohatrem był Gordon Freeman ... zresztą H-L to jedyna gra którą ukończyłem pare razy ... ostani raz tylko po to aby wyłapać wszystki motywy z tym gościem ( ten taki z aktówką ) który pojawia sie na końcu gry i składa propozycje nie do odrzucenia ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Caleb... chyba ze sto razy w to grałem, szkoda ze dwojka nie miała tego klimatu. :(

zgadzam sie

nie ma to jak kwestie wyglaszane przez Niego

btw Blood jak dla mnie najlepsza Fpp ery bitmapow : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"I'm here to kick some ass and chew bubblegum, but I'm all out of gum !"

"No one steal our chicks, and LIVES!"

ale drugi z tekstami to był Caleb...

A jeśli chodzi o inne niż fpp - to warcraft 2 /i ewentualnie 3 ... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej widowiskowym dla mnie jest Duke. Ale jest troche smieszny jak poslucha sie jego tekstow wiec on nie jest dla mnie KULKTOWY. Freeman, wczulem sie w niego ale naukowiec w roli rzeznika alienow - tez mi nie pasuje na KULTOWA postac.

Blaskovic faktycznie najbardziej by mi pasowal do tego miana bo ma wszystkie cechy KULTOWEGO bohatera - legenda, charyzma w dzialaniu, twardziel, wystapil w kultowej grze, itd.

Ale ja nieoczekiwanie dla wszystkich wybiore kolesia z Unreala 1. Bardzo mozliwe, ze dlatego go wybieram bo jak gralem w ta gre to gralem w nia nawet jak szedlem do sklepu, jak szedlem do kibla, do szkoly. Non stop wyobrazalem sobie, ze jestem w jego skorze. I to nazywam prawdziwym KULTEM. Do dzis zadna gra nie zrobila na mnie takiego wrazenia i jeszcze sie nie wczulem w glownego bohatera. Nic, ze koles jest anonimowy ale dla mnie jest KULTOWY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...Duke Nukem 3D to byla pierwsza gra FPP w jaka gralem.

Pozniej gralem w Dooma 2 (nie wiedzialem ze gostek sie Marine wabil)

Pozniej uslyszalem o Q|, Q][ i Q ]|[ i najpierw zagralem w Q]|[, potem w Q][ a na koncu Q| :lol:

Czy moze mi ktos powiedziec jakim gatunkiem jest DeusEx.

Bo kultowy dla mnie byl tez JC Denton :D

W tej chwili kultowy dla mnie jest Anarki ( Q ]|[ ) i Harold z Icy Tower (:mrgreen: chociaz to nie FPP)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi