Chudzinka Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Witam! Potrzebuje opisu tej karty -FIC VL13P. Znalazłem taki tylko i865P Socket478 DualDDR SerialATA Sound USB 2.0 LAN ATX ale chcialbym cos wiecej poczytac. Przy okazji jestem ciekawy czy karta nadaje sie do O/C :?: Dzieki z góry.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Płyta, nie karta. :? To jest ta: http://www.fic.com.tw/product/motherboard/...px?model_id=126. Możesz sobie manula ściągnąć i pozgłębiać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Ale w manualu nie bedzie raczej napisane czy plyta jest dobra do OC, a poza tym takiej informacji ogolnie nie widac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudzinka Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Sorry za pomylke :) i dzieki za informacje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudzinka Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Mam jeszcze taki problem wczoraj znalazlem opis w sklepie www TUTAJ a dzisiaj przeczytalem dane na stronie producenta TUTAJ No i znalazlem rozbierznosci w obslugiwanym FSB. Powiedzcie mi czy ta plyta obsluguje 800FSB :?: Dzieki bardzo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Raczej byl bym sklonny uwierzyc stronie producenta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Płyta obsluguje FSB 100(400) ora 133(533). Wartosc FSB200(800) osiagnieta moze byc przez OC - jest tak w modelach MSI, z tym, ze tam to pisza. Jezeli chodzi o FSB200(800), obsluguja ja nastepujace chipsety: i865PE i865G i865GV i875 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudzinka Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Jeszcze mam pare waznych dla mnie pytań: 1. Jak zalozmy za rok wloze P4 800FSB to bedzie dzialal? 2. Czy ta plyta nadaje sie do O/C czy ma w ogole takie opcje w biosie? 3. Beda dzialac pamieci 400MHz? 4. Jak myslicie oplaca sie ja kupic? Czy znacie jakies podobne w takiej cenie? sorry ze glupie pytania :D Dzieki wielkie za pomoc :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Ale w manualu nie bedzie raczej napisane czy plyta jest dobra do OC, a poza tym takiej informacji ogolnie nie widac.Uzasadnienie prośby brzmiało "chcialbym cos wiecej poczytac". A gdyby manual został wykorzystany, to nie padłyby kolejne pytania: Powiedzcie mi czy ta plyta obsluguje 800FSB :?:Odpowiedź jest w manualu. Czy ta plyta nadaje sie do O/C czy ma w ogole takie opcje w biosie?Odpowiedź jest w manualu. Beda dzialac pamieci 400MHz?Odpowiedź jest w manualu. Jak myslicie oplaca sie ja kupic? Czy znacie jakies podobne w takiej cenie?Aha, czyli teraz mamy iść sprawdzać ceny w sieci, bo Tobie się nie chciało napisać? Jak zależy Ci na tym, o co pytałeś wcześniej, to wybierz raczej model na 865PE. Na marginesie: zmieniam Ci tytuł wątku, może trafią tu osoby, które miały/mają tę płytę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudzinka Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Oki dzieki mam manuala i zaczynam studiowac :D To ostatni pytanko gdzie dostane ten model na 865PE? bo sprawdzilem pare sklepow i jest tylko na 865p sorry za problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 TEGO modelu na 865PE nie dostaniesz bo nie ma. Bardzo prawdopodobne jest, że istnieje bardzo podobna płyta na 865PE ale będzie miała inne oznaczenie (tak robi 99% producentów). W końcu trzeba je jakoś porozróżniać, nie? Uprzedzając nastepne pytanie: sprawdź stronę producenta czy nie ma jakieś mobo na 865PE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Felson, FIC ma taką płytę: http://www.fic.com.tw/product/motherboard/...px?model_id=138. Gorzej z jej dostępnością u nas, choć np. Action podał w lipcu, że wprowadza do oferty: VL13PE. Chudzinka, rozejrzyj się też za innymi płytami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudzinka Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Oki popatrze! Dzieki bardzo za pomoc :) Popytam moze jakis sklep sprowadzilby taka plytke. Ta plytka na 865p kosztuje 330zl podejrzewam ze na 865pe nie bedzie duzo drozsza i tym sie kierowalem :) Jeszcze raz thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Ale w manualu nie bedzie raczej napisane czy plyta jest dobra do OC, a poza tym takiej informacji ogolnie nie widac.Uzasadnienie prośby brzmiało "chcialbym cos wiecej poczytac". A gdyby manual został wykorzystany, to nie padłyby kolejne pytania. Piszac te slowa, odpowiadalem na to: Przy okazji jestem ciekawy czy karta nadaje sie do O/C :?: Miope, manual nie odpowie na pytanie: jak wyglada sprawa OC na tej plycie, a co najwyzej bedzie tam informacja, ze plyta cos takiego oferuje. Na takie pytania moga odpowiadac tylko i wylacznie uzytkownicy koncowi - podczas testow, a talich recenzji nie znalazlem. Pozdrawiam... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Toteż w kwestii OC się nie wypowiadałam, bo nie znam płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudzinka Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 napisalem do siriusa zapytalem sie czy plyta obsluguje fsb800 i dostalem taka odpowiedz"Płyta oparta jest na i865P Intela, obsługuje Celerony i P4 z magistralą 400,533 i 800 MHz. Ma SerialATA oraz USB i sieciówkę. 2 lata gwarancji." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Ech. Skoro bardziej wierzysz panom ze sklepu niż manualowi płyty, to proszę: Źródło: http://www.intel.com/design/chipsets/865p/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Jak plyta moze obslugiwac FSB800, jezeli chipset i865P nie obsluguje. Taka wartosc mozesz uzyskac tylko przez OC. Poszukaj lepiej cos na i865PE i nie koniecznie musi to byc przeciez FIC. Wtedy bedziesz krecil od 200 wzywz a nie do 200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudzinka Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Czy ja powiedzialem ze im bardziej wierze? Po prostu zdziwilo mnie jak oklamuja klienta :evil: Co do plyty to szukam juz czego na 865pe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...