Tasslehoff Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Z paskami jest o tyle problem, ze sie rogi zaginaja, szybko ulegaja zniszczeniu i scieraniu. Co za tym idzie ich trwalosc pociagaja kolejne koszty, czyli nie warto. Juz lepiej zainwestowac w gotowe, zwazywszy ze nie sa drogie ale za to gwarantuja trwalosc. Qck+ to podkladka szmaciana wiec zetrzec teflon to raczej nie zetrze czyli bedzie to wybor na dluuugi czas. Co do konkretnego wyboru to raczej nie jestem wstanie pomoc bo nie kozystam ze slizgaczy i nie wiem jakie bylyby dobre na ta podkladke. Ale moge podsunac szukania opini na temat hyperglid'ow oraz miceskatez ponic prezentuja sie bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łosio Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) Wlasnie tez mam tego typu "problem" Dopiero co zakupilem mx518 i steelpaa 3s i odczuwam pewnego rodzaju dyskomfort, taki glos jakby miniminiminimalnym papierem sciernym cos scierac, i zastanawiam sie czy wyiemnic slizgacze <dostalem 15 paskow teflonowych razem z podkladka> czy warto? bo jezeli mialbybyc gorzej to szkoda tych oryginalnych slizgaczy Edytowane 14 Lipca 2005 przez Łosio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 to szuranie to normalne na stellpadach 3/4s,naklej te paski bedzie lepiej i nie rozumiem co miales na mysli piszac : "bo jezeli mialbybyc gorzej to szkoda tych oryginalnych slizgaczy" przeciez nie musisz odklejac firmowych z mx'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 to szuranie to normalne na stellpadach 3/4s,naklej te paski bedzie lepiej i nie rozumiem co miales na mysli piszac : "bo jezeli mialbybyc gorzej to szkoda tych oryginalnych slizgaczy" przeciez nie musisz odklejac firmowych z mx'a 1556633[/snapback] No właśnie, nakleja się na nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łosio Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 no tak ale sensor czasami nie powinien byc na stalej wysokosci? a jezeli dokleje slizgacze dojdzie okolo 1,5 mm... gdzies kiedys obilo mi sie o uszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 to nie jest 1,5mm a jakies 0,3mm a sensor w 518 toleruje takie zmiany wysokości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łosio Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 wof... ale jazda... no zeczywiscie masz racje myslalem ze te slizgi sa grubsze... zupelnie inna myszka... nie ma porownania... :o Polecam kazdemu! dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Nie bedzie za wysoko, wszystko bedzie smigalo. Sprawdzone wiec nie masz co sie bac. Sreszta producnt tych slizgaczy napisal ze dla mx 510 i 518 nie trzeba zdejmowac orginalnych slizgaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 A zmienial ktos teflony razera na mICEskatez'y? czy taka zmiana się opłaca czy nie czuć różnicy (gram na DKT). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Nie zrobi to zadnej roznicy bo miceskatez to tez teflony :) Razer ma tu + za porzadne slizgacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Ja uzywam zwyklych slizgaczy z Allegro po 5 zl. Sa bardzodobre i wygodne a kosztuja smieszne pieniadze... Oto link: http://allegro.pl/show_item.php?item=57980699 Polecam wszystkim! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Juz wole wydac 20 zl wiecej i miec je na dluzej, niz bawic sie w zmienianie co 2 tyg. Po za tym to one sa nie wygodne, bo musisz je czesto zmieniac, i sie rogi potrafia zgjac i wtedy cos ci przeszkadza w poslizgu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Czlowieku, te sa super wygodne, zmieniasz kiedy chcesz, zajmuje to jakies 5 minut... A chodza perfekcyjnie... I naprawde sa taniutkie, dobrze wykonane a facet naparwde rzetelny... Czego chciec wiecej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Czego chciec wiecej? Wiekszej trwalosci i zywotnosci :> Zachwalasz, ale nie napisales jak czesto zmieniasz oraz jakiego pada i myszki uzywasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Uzywam MX 510. Na Icemacie Black. I zmieniam srednio raz w tygodniu. A msyzki uzywa sie w domku 24 godziny na dobe, z czego gramy [ja i brat] jakies 6-8. Wiec wytrzumuja IMO niezle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Szkoda, że nie gwarantują stałego poślizgu :D miceskatez > all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 ok to ja zostane przy moich razerowskich ślizgach :) ladnie sie wypolerowaly na szmacie (dkt) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Uzywam MX 510. Na Icemacie Black. I zmieniam srednio raz w tygodniu. A msyzki uzywa sie w domku 24 godziny na dobe, z czego gramy [ja i brat] jakies 6-8. Wiec wytrzumuja IMO niezle... 1557794[/snapback] to ja w grundiu 2k4 kupiłem big pack'a miceskatezów ciagle jade jeszcze na pierwszych...mija 7 miesiac a one jak nowe,a codziennie napieram w cs'a ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 wlasnie smigam na tym QcK+ . w morde polowa dechy zajeta :lol: slizga sie pieeeeknie. teflony dla mnie (ultrax opto) to zbedny wydatek na razie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 No ale wiecie co? Zainteresowaliscie mnie tymi miceskatezami... Tylko ze na stronie sa dziwne Informacje. Jak mam MX510 to nie msuze odklejac oryginalnych slizgaczy, prawda? Tak tam stoi jak wol napisane. Ale siem zastanawiam - moze lepiej nakleic na oryginalne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) Oj juz sie nie chwal, tez za niedlugo powinienem miec ta podkladke :P Wlasciwie to sklep ABC Gracza twierdzi, ze zostala wyslana w poniedzialek wiec niewiem czemu jeszcze nie ma jej u mnie na biurku ;] Oprocz tej "wycieraczki do butow" zamowilem jeszcze miceskatezy, sadze ze jedno opakowanie starczy na dlugo, w koncu ta podkladka jest szmacianka. edit @zavader napsiales 2 razy to samo. To prawda, nie trzeba odklejac oryginalnych. Wrecz nie opwinno sie tego robic. Wiec lepiej nakleic na oryginalne. Edytowane 21 Lipca 2005 przez narcyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Dzisiaj przeprowadziłem operację na moim DKT. Wkurzało mnie że pad już po 2ch miesiącach używania strzępił sie z jednego boku. Niewiele myśląc zgromadziłem narzędzia tortur i zabrałem się do roboty. Rozgrzanym nad świeczką nożem itroligatorskim poprzypalałem końce DKT i już nic nie ma prawa się strzępić a bok który był najbardziej postrzępiony wygląda teraz najlepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Dzisiaj przeprowadziłem operację na moim DKT. Wkurzało mnie że pad już po 2ch miesiącach używania strzępił sie z jednego boku. Niewiele myśląc zgromadziłem narzędzia tortur i zabrałem się do roboty. Rozgrzanym nad świeczką nożem itroligatorskim poprzypalałem końce DKT i już nic nie ma prawa się strzępić a bok który był najbardziej postrzępiony wygląda teraz najlepiej :) 1561652[/snapback] Show me the fotos :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Musiałbym zdobyć najpierw cyfraka ale na 90% w najbliższym tygodniu fotki będą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 ooo bardzo ciekawie to pewnie wyglada, kto wie moze tez sie pobawie. Prawde mowiac DKT ma postrzepione boki ale na szczescie nie strzepia sie bardziej, caly czas sa tak jak przy wyslaniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Czy ktos z Was robil zakupy w abcgracza.pl ? Bo strasznie mnie drazni bark kontaktu, nie odbieraja tel, ani nie dostalem odp na @. W poniedzialek zostalem poinformowany, ze paczka zostala wyslana, a do tej pory jej jeszcze nie ma:/ A skusilem sie na ten sklep wlasnie dlatego, ze podobno paczki od razu na drugi- trzeci dzien przychodza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Hehe a ja mieszkam w Wawie i mam jakies 15 minut od domku sklep www.h4g.pl i moge namacalnie wszystko obejrzec i kupic od reki. Wlasnie sie przymierzam do QcK, bo chce sprobowac szmatek. W zwiazku z tym: Chce ktos kupic uzywanego Icemata Black ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Ja z abcgracza nie miałem żadnych problemów, zamówiłem w czwartek wieczorem, w poniedziałek na poczcie zapłaciłem za paczkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Jestem pod wrażeniem marketingu firm, które wyciągają od nas kase. Jakieś podkładki za kilkadziesiąt złotych, jakieś "ślizgacze" za również kilkadziesiąt złotych ... Ludzie, opanujcie się ! Ostatnio testowałem: mx500, Razera, IM4, na różnych "podkładach", i stwierdziłem że w zasadzie nie ma wielkiej różnicy w stosunku do zwykłego "pilota" Logitecha używanego na "gołym" stole ... no ale jak już ktoś wydał ok. 200 zł na mysz to przecież nie powie, że właściwie wyrzucił kasę w błoto ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łosio Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 o lol haze... jezeli Ci taka mysz z takim padem nie potrzebna, nie kupuj, nikt cie nie zmusza, a swoje zdanie zostaw dla siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...