Kyle Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Ciekaw jestem czy ma ktoś... Logitech MouseMan Whell :> ? Mychę mam od ponad 5,5 lat i ani razu niczego w niej nie zmieniałem (tzn ślizgaczy). Ona jest nie do zajechania i powiem Wam że po maxie się przyzwyczaiłem i troszkę szkoda wymienić ją na "lepszy" model :D 1694098[/snapback] Ja mam. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 no ja takze uzytkuje SWOP 80 - a zachecila mnie do niej ofkoz recka na pclabie ;) a ze szukalem taniej myszy no to wydawala sie ok. Niestety gdy dostalem ja w swoje lapy i wykonalem test na akceleracje wsteczna, to stwierdzilem zupelnie co innego niz tam pisali. Na najnizszych sensach rzeczywiscie jest bardzo widoczna. Gram w q3 na sensach 3 do 5 i jedna jedna kreska mniej niz full w ustawieniach myszy, i jak do tej pory nie mam co nazekac na te akceleracje. Bardzo duzo zalezy od stylu gry :) mimo wszystko chyba jednak bym ja zmienil. Tylko niestety nie ma kasy na cos drozszego - moze ta 1.1a zakupie. Czekam az pojawia sie na rynku te nowe a4tech i BTC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Ja mam. :D 1694806[/snapback] I jak w Twoich oczach wypada ta mysz ? Jak dla mnie jest po maxie wygodna i to w niej najbardziej cenię :] Troszkę ta gumka pod kciukiem zaczeła jakby "parcieć" choć ciężko to tak nazwać do końca. Poprostu ma już swoje latka i gumka się zjechała delikatnie mówiąc. Nie po wiem że na MX`ach było mi źle bo naprawde są fajne myszki ale czasem gdy widzę ile osób ma z nimi problemy to odechciewa mi się zmiany mojego staruszka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) I jak w Twoich oczach wypada ta mysz ? Jak dla mnie jest po maxie wygodna i to w niej najbardziej cenię :] Troszkę ta gumka pod kciukiem zaczeła jakby "parcieć" choć ciężko to tak nazwać do końca. Poprostu ma już swoje latka i gumka się zjechała delikatnie mówiąc. Nie po wiem że na MX`ach było mi źle bo naprawde są fajne myszki ale czasem gdy widzę ile osób ma z nimi problemy to odechciewa mi się zmiany mojego staruszka :D 1695604[/snapback] Moja ma 3-4 lata. Na początku trudno było mi się przyzwyczaić do stromego pochyłu ale teraz super. 400 dpi trochę boli. Jak wyjdzie A4tech 710 to kupię i sprawdzę czy jest godnym następcą bo Saitek Gaming Mouse okazał się porażką ( bardzo niewygodny i ta oszukana rozdzielczość ) oddałem saiteka po kilku dniach. Kółko mam w stanie idealnym, ślizgacze trochę bardziej zrobiły się płaskie. Generalnie jest jak na swoje lata w bardzo dobrym stanie. Moje wyniki w UT podskoczyły po przesiadce z bardzo starego a4tech - pewnie 300 dpi. Co do MX to starego bym nie kupił min. 518 ale nie dam za mysz 185 PLN, więc pozostaje razer diamondback slim za ok 150 lub nowy Microsoft za pewnie ponad 100 , lub wspomniany a4tech za najprawdopodobniej 105 PLN. Potrzebuję mysz min. 1000 dpi bo chcę kupić LCD panoramę o rozdziałce 1680x1050. Do 19" LCD mysz ok. 800dpi jest OK ale nie chcę monitora 5:4 bo bardzo ma nieoptymalne proporcje, przeszkadzają krawędzie boczne a trzeba się rozglądać w górę i dół. 1000 dpi to dla mnie więc dolny margines. ... uff a miało być tylko o mouseman wheel Edytowane 11 Października 2005 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Rozmawialem dzisiaj z kumplem ktory obiecal mi ze skontaktuje sie z ludzmi z glownym dystrybutorem A4Techa na Polske i dowiedzial sie ze niestety w najblizszym czasie nie bedzie myszy z serii X-7... w Polskich sklepach:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Rozmawialem dzisiaj z kumplem ktory obiecal mi ze skontaktuje sie z ludzmi z glownym dystrybutorem A4Techa na Polske i dowiedzial sie ze niestety w najblizszym czasie nie bedzie myszy z serii X-7... w Polskich sklepach:( 1698815[/snapback] Uuuuu.... A u Ruskich już jest. Widać nasz "markiet" dla nich mało atrakcyjny. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 ponawiam pytanie, czy można wymienić kabel usb w mx500 ? ile by to kosztowało itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Pojawił się A4tech X7 :) narazie tylko 708. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68049443 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 (edytowane) A co sadzicie o tej aukcji? LINK Opłaca się brać ta myszke jesli chcialem jakas optyczna? Bedzie lepsza od optykow do 100zl? Co sadzicie o tej myszce? Bo teraz czailem sie na SWOP-80! Bedzie lepsza od niego? Orientujecie sie moze czy ta mysz podczas przesuwania wydaje charakterystyczne dla myszek kulkowych odglosy przesowanej kulki? Edytowane 14 Października 2005 przez lookash2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 A co sadzicie o tej aukcji? 1700230[/snapback] Czytałem przed chwilą recenzję w chipie i recenzent się nią zachwycał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) Pojawił się A4tech X7 :) narazie tylko 708. 1700194[/snapback] No i masz babo placek. Dzisiaj rano kupiłem Intelli Mouse Optical 1.1A ;) Ale przynajmniej nie mam powodów do narzekania. Myszka w ogóle się nie gubi czy to na blacie biurka czy na plastikowej czarnej podkładce. Można nią zasuwać po biurku bez problemów. Jest wystarczająco precyzyjna. W grach muszę się jeszcze przyzwyczaić do mniejszego sensa i do faktu, że się nie gubi (zbyt ostrożnie się poruszam :) ). Będę musiał też skombinować dużą podkładkę. EDIT: Myszka przyszła z komputronika. Tak więc tam mają teraz 1.1A jeśli ktoś jest zainteresowany. Edytowane 15 Października 2005 przez piaskoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Wyslalem dzisiaj maila do kolesia co na allegro wystawil A4Techy X-708! Pytalem o pozostalem myszki z serii X-7 i napisal ze maja je zamowione ale nie jest to pewne! Poza tym wyjda one dopiero za 1-2 miesiecy! Poczatkowo oba modele maja kosztowac jak to napisal "aż" 70-85zł, a pozniej z czasem mysli ze zejda ceny nizej! Tak wiec jesli ktos potrzebuje myszke teraz to niech bierze tego X-708 a jak moze poczekac to niech zaczeka na X-710 i 718! Ja sie chyba skusze jednak na ta X-708! Sam nie wiem :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Na allegro juz pojawialy sie "fale" tych razerow i ich pochodzenie jest conajmniej watpliwe. Pamietam ze niektorzy narzekali ze pewne egzemplarze byly uszkodzone. Oczywiscie teraz wcale tak nie musi byc. Generalnie to interesujaca mysz, legenda - ma bardzo duze mozliwosci. Powazny mankament to jednak fakt, ze sama istota kulki powoduje ze nie mozna zrobic sobie zestawu ktory porusza sie niemal bez tarcia (na steelpadzie S lub icemacie), bo pomijajac slizgacze, kulka daje sama w sobie opor wynikajacy z tarcia tocznego. Moze to jednak byc ciekawa alternatywa dla tych ktorzy maja bogata przeszlosc na kulkach i "nie lubia" optykow. No i dochodzi brudzenie sie - to tez powazna wada, bo kulka zbiera kazdy syf z pada i systematycznie odklada go w komorze. Pomijajac te wady boomslang ma wielkie mozliwosci, jest bardoz trwaly, a jak ktos lubi walke na parametry to nadal ma najwiecej dpi na rynku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 na aukcji z tym boomslangiem koles napisal, ze niektore egzemplarze moga miec problemy przy szybkich ruchach w poziomie, wsumie to napisal co i jak sie dzieje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Kolejna mysz dla graczy - X-1300 Laser Mouse (w USA kosztuje 20$): The "X-Sharp MS-X777" is the perfect choice for the gaming enthusiast who wants to take their gaming experience to the next level but does not want to spend a lot of money on un-necessary buttons and fancy features. I would recommend this unit to anyone looking for something basic that will give them the extra edge in their game play.Recenzja: http://www.3dxtreme.net/index.php?id=sunbeamtechx1300laser1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Brzydka taka jakas imho ;] Ciekawe czy Logitech, Razer i MS (teraz to juz chyba nieznacznie) wogole odczuja pojawienie sie na rynku tylu modeli myszek dla graczy, a moze i tak sie nie maja czego obawiac... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Potrzebuje myszke optyczną w cenie 50-70 zł i kompletnie nie wiem co kupić. Zalerzy mi przede wszystkim na trwałości, i wygodzie!! myszka będzie używana głównie do grania i łażenia po necie icon_wink2.gif Co proponujecie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PB782 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Tymin dobry będzie IE1.1a a jeśli chodzi o trwałość to dobry będzie też MX300, a co do wygody to zależy.. mi tam nie pasują symetryczne myszy ale do MX300 jakoś się przyzwyczaiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Potrzebuje myszke optyczną w cenie 50-70 zł i kompletnie nie wiem co kupić. Zalerzy mi przede wszystkim na trwałości, i wygodzie!! myszka będzie używana głównie do grania i łażenia po necie icon_wink2.gif Co proponujecie?? 1706435[/snapback] Bądź królikiem doświadczalnym i kup A4tech X-708 za 73 PLN. :rolleyes: Ta mysz może się okazać lepsza od MX 300-której czujnik nie jest bez wad i lepsza od IE 1.1 która ma śmieszne 400 dpi ( teraz mam mysz 400 dpi i odkąd pracuje na wyższej rozdziałce jest nieznośna). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) Nie rozumiem tych całych wywodów odnosnie rozdzielczosci. x: Mam IE 3.0, i działa równie dobrze na 800x600 jak i 1280x1024... Edytowane 19 Października 2005 przez TwiN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) Nie rozumiem tych całych wywodów odnosnie rozdzielczosci. x: Mam IE 3.0, i działa równie dobrze na 800x600 jak i 1280x1024... 1707931[/snapback] Aby przejechać kursorem ekran z lewej na prawą, bez akceleracji w rozdziałce 1280 trzeba pokonać przy 400dpi niemal 8 cm - to po prostu męczy nadgarstek a kursor porusza się strasznie wolno. Edytowane 19 Października 2005 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Mnie to akurat nie stwarza problemów, w grach gram mam ustawiony sens przy którym 360 stopni=ok. 65 cm. I wiekszosci graczy również, bo cóż to jest 8 cm? Gdy podczas gry pokonuje sie x-krotnie wieksze 'odleglosci' w nieporównywalnie mniejszym czasie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Mnie to akurat nie stwarza problemów, w grach gram mam ustawiony sens przy którym 360 stopni=ok. 65 cm. I wiekszosci graczy również, bo cóż to jest 8 cm? Gdy podczas gry pokonuje sie x-krotnie wieksze 'odleglosci' w nieporównywalnie mniejszym czasie... 1707985[/snapback] 65 cm czy 6,5 cm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 sześćdziesiąt pięć => Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) sześćdziesiąt pięć => 1707993[/snapback] Wow to dużo. Czyli Ty lubisz mniejszą prędkość. Tymin powinien wybrać wedle własnych preferencji. Jedyny sposób to wziąźć mysz 400, 1000 dpi i sprawdzić która bardziej odpowiada. Edytowane 19 Października 2005 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Było jeszcze więcej cm ale troche mnie biurko ograniczało i w zwarciu raczej nie praktyczne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) to może jeśli jest to możliwe JEDNOZNACZNIE możecie mi coś polecić na dzień dzisiejszy??!! Edytowane 19 Października 2005 przez Tymin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Ja polecam A4tech X-708 na dzień dzisiejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Dobra, niech ktoś kupi tego a4 x708. Przydałoby się w końcu poczytać jakieś opinie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Dobra, niech ktoś kupi tego a4 x708. Przydałoby się w końcu poczytać jakieś opinie. ;) 1708290[/snapback] ktos juz tam na allegro kupil te myszke :) trza bedzie poslac maila coby zrobila test w paincie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...