Skocz do zawartości
Pr0^^ | LoleX*

Profesjonalne myszki - rozmowy, opinie, porady

Rekomendowane odpowiedzi

======spieq

ty tu nie leż tylko za robotę się weź leniu jeden ;)

Ha. Teraz parę dni w góry i zero myślenia o myszkach.

spider2000: do stówki? Precyzyjne? Logitech G1 lub IE 4.0 (dwa bieguny - pierwszy dla damy, drugi dla drwala). A4Tech (X-7) - głośno o nich, ale nikt nie miał najwyższych modeli w rękach, hehe.

EDIT: dopiero teraz kliknąłem na linki kolegi powyżej. MX510 za 100zł? Świetna sprawa, też do rozważenia. [tylko na własną odpowiedzialność, myszki z tej aukcji są używane]

Edytowane przez spieq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za propozycje. Myszki potrzebuje dla osoby w ogóle nie bawiącej się w granie, ale ceniącej dokładnośc myszki... szczególnie na powierzchni biurka. Wybór padnie pewnie na logitech G1 albo IE 2.0... tylko pytanie czy one sobie radza na każdej powierzchni? Nie mam żadnego porównania, bo wcześniej uzywałem kulek, a teraz mam razera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj a4tech wop-49 sie nie gubi na biurku, nie dałnuje jak na allsopie raindrop (na allsopie potrafi przypajacowac tzn. myszka nie poruszam a kursor sam sie przesuwa po lini prostej w ktoryms kierunku. Jak ja poruszam to jest wszystko w porzadku). Podejrzewam ze wiekszosc myszek sie nie bedzie gubila na biurku tylko pod jednym warunkiem: ze to biurko NIE BEDZIE CZARNE! Bo jesli jest to tylko najlepsze sensory sobie z tym poradzą.

A wlasnie - prawdopodobnie bede zmienial myszke i podkładke i o ile do myszki wiem co chce to do podkładki mam 3 kandydatow i nie mam pojecia co wybrac. Wiem tylko ze bedzie to dosyc tania szmatka, tak jak moj Raindropek ale on niestety jest maly i o ile mi to nie przeszkadzało w normalnej pracy to teraz jak znowu zaczałem grać w cs'a to mi to przeszkadza bo gram na sensie 1.8 - 2.A więc tak do wyboru:

a) Steelpad QCK LINK grubosc 2mm

B) Corepad EYEpad LINK grubosc 1,6mm

c) Xraypad Aqua2 LINK grubosc 3mm

d) Xpad Promotion LINK grubosc 1,5mm

e) a może pójść na całośc i kupić coś a'la szklanego czyli Xpad Prestige LINK tu już grubość "aż" 4,6mm

Najbardziej jestem przekonany do dwóch najcieńszych szmatek czyli eyepad i xpad promotion ale moze po xraypadzie albo po steelpadzie myszka lepiej sunie ? A może ten Xpad Prestige? (PRAWIE jak Icemat ;] )

Edytowane przez dzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie powaznie nad zmiana myszki, moj stary optyk logitecha (model M-SBF69) nie wystarcza mi juz za bardzo, poniewaz czasem zdarzala sie gubic grajac w CoD UO (gram juz mozna powiedziec "zawodowo" w ta gre ponad rok xD), co jest dosyc irytujace. I mam do wydania okolo 180 zl - do wyboru zostaly chyba dwa modele - Razer Diamondback i Logitech MX 518. Co bardziej polecacie? Sporo sie naczytalem na tym forum, przeczytalem wiele recenzji i wniosek jest taki, ze obie sa bardzo dobre i wybiera sie ta ktora lepiej lezy w dloni i ktora sie komu bardziej podoba xD Jednak przejrzalem temat o Diamondbacku na tym forum i pare osob narzekalo na glosny klik Diamondbacka i wogole, ze przyciski boczne sa nie przydatne. Akurat dla mnie bardzo by sie przydaly dodatkowe przyciski a taka sytuacja ze przycisk bedzie skrzypiec nie moze miec miejsca, tak wiec wybor jest na tyle trudny, ze mx denerwuje scieranym sie po dluzszym okresie uzytkowania logo. Bardziej jestem sklonny kupic mx 518, ale moze ktos da jakies argumenty by zmienic ta decyzje na rzecz razera? :>

PS. Wygladem chyba razer bardziej mi sie podoba, ale mx tez niczego sobie, niestety nie mam mozliwosci pograc na ktorejs z tych myszek, tak wiec bede musial kupic myszke opierajac sie na opiniach innych :)

PS2. Nie kupuje myszki zeby byc pr0 m4st4h g4m3r!, ale zeby podwyzszyc sobie wygode grania oraz zeby nie dochodzilo do denerwujacych sytuacji, ktore mam przyjemnosc miec z moja stara myszka :D Tym bardziej nie chce zastac sytuacji, ze kupie Diamondbacka i bede mial takie problemy:

"...a mi juz klawisz lewy tak zaczal skrzypiec ze zadzwonilem do MMV i Pan powiedzial ze niestety co druga mysza razera tak ma..."

"o żesz [ciach!], zaczyna skrzypieć LPM

oddaje to [ciach!] spowrotem, nie dam tyle pieniędzy za taki badziew..."

Prosze o rady ... :]

Edytowane przez Ralph007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przejdz sie do MM i zobacz ktora lepiej lezy ci w dloni i ta wez bo to dwie bardzo dobre mychy diamonta ma moj kolega tyle ze on jest takim wlasnie pr0 m4st4h g4m3r! ;p i mowi ze diamont jest lepszy niz g5 ale to zostawmy ;] gralem na jego diamencie i nic nie skrzypi itp. a on jest 2 wlasicielem tej myszki kupil ja od kolesia na lanparty ;] i mowil ze tamten ja ostro katowal

P.S. sorki za byc moze haotyczna odpowiedz ale mi sie jeszcze chce spac ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie napisalem ze nie mam mozliwosci przetestowania zadnej z tych myszy :| Mieszkam w takiej dziurze ze jest tu tylko Auchan, a w tym hipermarkecie nie ma mozliwosci potestowania sprzetu. Musialbym wybrac sie do Warszawy, ale koszt biletow to bylaby gdzies 1/4 ceny myszki xD Wiec jak sam widzisz mozliwosci nie mam, a kumple przynajmniej tych ktorych tu znam nie zajmuja sie graniem na multiplayer itp. , wiec nie maja myszek z kategori ponad 100 zl, dla nich myszka to rzecz podrzędna, bo w sumie jak gra sie w strategie i chodzi po internecie ... xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no albo kupie a4techa x-718/x-750 no albo tego microshita lm 6000

ralph007

lubisz bardziej grac palcami czy bardziej cala reka ?

A co do scierania sie logo Logitecha.

Jesli wam sie zetrze logo to znaczy ze myszka jest mniej "pr0" ? Nie no w sumie jesli samo logo to 40% ceny myszki to w sumie tez bym sie wkurzal :D

Edytowane przez dzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzej wes to i tu : http://h4g.pl/product_info.php/products_id...2b663df5b10cd64

EYEPAD ... mam go i jestem zadowolony w 100%... cienki, brud normalnie idzie strzepac i nie trzeba nic wiecej... moj RAZER smiga jak glupi :P slizgacze mickeskatez bym jeszcze zainwestowal ale narazie w kompa wkladam kaske ;)

Pzdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to chyba wiesz co kupic ;]

ja mam mala dłoń i długie palce i gram palcami wiec wybralbym diamondbacka plasma edition, kolorek wyczesany ;] a ty skoro musisz brac w ciemno bardziej bym sie kierowalw stronie mx'a

skubi:

Wiem ze w h4g.pl jest pare zl taniej tylko mi sie tak jakos link dal do abcgracza.pl

co do skatezow to myslalem o tym: LINK

A co do podkladki to wlasnie ja chcialem jakies porownanie jak sie ma ten eyepad to qck czy do innych podkładek. Głownie chodzi o to na ktorej podkładce jest najlepszy poślizg

Edytowane przez dzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzej na twoim miejscu wzialbym lm 6000 ;p i mam pytanko czy mice skitezy mozna stosowac na icemacie czy tylko te orginalne dydykowane do icematow wiem ze mozna sobie nawet teflon z patelni zedrzec i przykleic ale mi chodzi o szybkosc scierania i poslizg

Edytowane przez bjabrzyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ogóle to da się jakoś sprawić samemu ile myszka ma dpi??

Da się, ale to ciężka robota...

Nie wiem, czy na Tweaku nie było właśnie jakiegoś szalenca, co liczył punkciki... Trzeba prześledzić ten wątek kilkanaście podstron wstecz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja licyłem punkciki mamo i mi nawet wysło B)

ps. kartka papieru + długopis = kreska o dł. 2,54 cm ( 1" ). Następnie w sterach ustawiamy max szybkość myszy , ale kursor musi się nadal poruszać po pikselu. Kolejny krok to odpalenie paint , wybranie narzędzia linii i jadąc myszą po zrobionej na kartce kresce równocześnie rysujemy prostą w paincie. Po przejechaniu tak kreski na kartce ( 1" ) będziemy mogli odczytać dł linii w paint czyli gęstość myszy więc dpi. Najwygodniej jest wybrać narzędzie rysowania prostej i trzymając shift rysujemy toto starając się prowadzić mysz po kartce max precyzyjnie po linii (tej z kartki). Dokładność tego pomiaru przy starannym wykonaniu oceniam na +- 1 %.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja wlasnie stwierdzilem ze nie kupie lm 6000 :P a co :P przeczytalem recenzje tej mychy i mnie odrzucilo od niej. A co do ciebie bjabrzyk to zal mi ciebie ze zyjesz w ciemnogrodzie gdzie tylko razer i logitech robia pr0 myszki, a moze po prostu zal ci tyłek sciska ze myszka za 50% ceny twojego super pr0 copperheada (bo pewnie tyle bedzie kosztował x-750f) bedzie rownie dobra, albo i lepsza niz twoj copperhead.

Aha i nie sa to bynajmniej stwierdzenia bez jakichkolwiek podstaw, bo ktos wczesniej dal linka do testu gdzie x-708 byl lepszy niz mx510

Nie wie ktos czy da sie gdziekolwiek kupic nowa ie 3.0 w przyzwoitej cenie? nawet za granica i czy byl by ktos chetny sprowadzic pare tych legend jesli byly by tylko za granica dostepne?

Edytowane przez dzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:] tak zal mi tylek sciska az mam zakwasy ja mam troche inne preferencje bo wole troche starszą byc moze mniej dokładną ale wykonaną z dobrych materialów i z wmiare dobrą obsługą tech. acha no i ja myszke wymieniam co 3-4 lata wiec wiesz ;] wole cos niezawodnego i cos co wiem ze mi nie zejdzie farba albo cos innnego po roku niewiem jak jest z tymi a4tecami ale ja bym nie ryzykowal ;]

Edytowane przez bjabrzyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ci sie z copperheada zetrze logo to zmienisz myszke bo juz nie jest taka pr0 jak kiedys ?

Po prostu mnie oslabiacie z tym scierajacym sie logo. Przeciez jak sie zetrze to chyba myszka gorzej w rece nie lezy? gorzej po padzie nie sunie? nawet gorzej nie wygląda bo przezroczystych rak nie macie chyba? no chyba ze "szorujecie torpede" jak widzicie napis logitech na myszce

Edytowane przez dzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi