Skocz do zawartości
Pr0^^ | LoleX*

Profesjonalne myszki - rozmowy, opinie, porady

Rekomendowane odpowiedzi

A któż to taką wiedzę posiada, no i na ile są kompetentni aby cokolwiek wyrokować ....

Jezeli juz ma się opierac opinie o czymś na podstawie opinii kogoś - to dobrze zeby to była kompetentna osoba ...

Co nie znaczy że nie czytam z ciekawościa i oczywiście cenie Twoje posty i test na PCLab :)

...dział kuntaktów z klientem Coolteka...?

Z PCLabem już nie współpracuję, zresztą to i tak nieistotne, bo byłem tam tylko szarą eminencją, heh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz wybywam na miasto po jakas myszke i podkladke..

Jak myslicie dobrym wyborem do Diamondbacka bedzie ktoryz z Steelpadow QCK (+,mini lub zwykly) ? Bo takowe widzialem w ProLine i moglbym kupic wszystko za jednym zamachem.. Chociaz ciekawe ile one tam kosztują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm i tu sie nie zgodze bo za pobraniem jest po prostu bezpieczniej

Loozack:jaka czysta klawa :D

Co jest bezpieczniej? Przeciez mozesz dostac zamiast myszy sledzia zawinietego w gazete i nic z tym fantem nie zrobisz jesli toworzyles paczke. Jest opcja na poczcie ze sie sprawdza w obecnosci listonosza zawartosc ale to dodatkowe spore koszty i to praktycznie nie wchodzi w gre.

Imo wysylki za pobraniem to archaizm i w obliczu tylu lam zakladajacych konta na allegro i zamawiajacych a potem zmieniajaych decyzje jest to zupelnie zrozumiala polityka sprzedajacego. Sporo super sprzedawcow w ogole nia ma opcji za pobraniem.

Z moim obserwacji wynika ze najczesciej przyczyna checi zakupu za pobraniem jest brak cierpliwosci ze strony kupujacego. Nie chce mu sie czekac az kasa dojdzie na konto, a w opcji za pobraniem teoretycznie sprzedajacy musi wyslac towar natychmiast. Ryzyko jest jednak duze. To ze ktos ma te 20 pozytytow nic nie znaczy - a bylem juz ofiara / swiadkiem kilku walkow, narazania sie na koszty wysylania i zwrotu paczek - co zaowocowalo wyrobieniem sobie przezemnie takiego a nie innego zdania na temat wysylek za pobraniem. ot taki maly OT :wink:

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Ja troche nie na temat. Bylem dzisiaj w ElectroWorldzie i byly MX310 po 59zl, z tego co tez widzialem to byly MX1000 Laser w cenie 99zl, ale niestety regal juz wyczyszczony. To tak dla info jakby ktos chcial dobra myche za male pieniadze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@arseci

Nie chodzi o to że mnie nie stać na konto w banku. Ja dokonuje przelewów, ale mam niechęć przed kupowaniem kota w worku.

Ktoś kupił u tego kolesia? Bo mam zamiar jednak się przełamać, a moją intelli sprzedać (zacinający się przycisk, ma jeszcze 1,5 roku gwary, także jak kupujący zechce to sobie naprawi, ja sie nie chce z tym srać)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zadziwiasz mnie goldenSo. Sprzedawca ma 161 komentarzy, wszystkie pozytyhwne a ty sie boisz .... -_-' jakby kazdy sie bal tak jak ty to allegro by nie mialo sensu a ryzyko z pobraniem czy z przelewem jest takie samo, jak zrobisz przelew to gosc cie moze olac i nie wyslac towaru a jak za pobraniem tot ez koles cie moze zrobic w bambuko ze wysle ci jakas kupe. Chociaz w sumie jak ci wysle jakas kupe to musisz isc w ten sam dzien na policje, zglosic sprawe to oni wtedy dzwonia na poczte i blokuja przelew no ale zawsze moga nie zablokowac i wtedy kaszana, no ale to nie temat o allegro tylko o myszkach

aha ja bede kupowal u tego kolesia ta myche dzisiaj i robil przelew i sie niczego nie obawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wymienilem pare @ z tym kolesiem z Allegro zanim jeszcze kupilem swoją myszke :)

Wydawał sie sympatyczny, z wysylką Za Pobraniem nie robil zadnych problemow, wiec raczej nie ma sie czego obawiac :)

No i odpisywal na @ w ciagu 2 minut ;] Prosilem go o jakies "Real Foto", twierdzil ze nie ma aktualnie apartu zeby mi zrobic..

Edytowane przez ur8an

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka polecacie mysz tak do 80 MAX 90 zl??

Do grania oczywiscie... jakas wygodna, bez przyciskow po bokach - rolka, 2 przyciski i tyle... ;)

Aha no i jade bez podkladki, saj akies dobre na biurko ? ;] No ew. jaka podklade polecacie.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka polecacie mysz tak do 80 MAX 90 zl??

Do grania oczywiscie... jakas wygodna, bez przyciskow po bokach - rolka, 2 przyciski i tyle... ;)

Aha no i jade bez podkladki, saj akies dobre na biurko ? ;] No ew. jaka podklade polecacie.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82878263 - Logitech G1, ale 3 miechy gwary :/

ewentualnie

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81798301 - Logitech MX310, 36 miesiecy gwary

po ok 100 zl chodza nowe G1 na pelnej gwarancji, poszukaj po sklepach.

Jezlei chodzi o podkladki to mam EyePada i sprawuje sie naprawde dobrze, takze moge polecic :)

Na dniach sprawie sobie tego x718. Wkoncu zmienie te kulke :]

A co do przesylek. Moze i statystycznie wiecej ginie tych za pobraniem, ale jezeli nie przyjdzie Ci do domu, to nie zaplacisz - nie masz towaru, ale masz pieniadze.

No ale jak kto woli :) Ja zazwyczaj kupowalem wplacajac kase na konto i nie bylo praktycznie zadnych problemow. Ostatnio staram sie brac zawsze za pobraniem, takze zadnych problemow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał ktoś w ręce Logitech G1 ? Dobre to to ? Mam teraz Razera Copperheada i chyba się go pozbędę... do tego kształtu się nigdy nie przywyczaję... Microsoft za duży, Logitech MX niewygodny... 310/G1 ? BTW to jak ktoś chce kupić 2-tygodniowego Razera to na priv...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten mx310 jaki taki duzy ;/ a moge spokojnie bez modus pada jechac? Mam teraz jakas BENQ za 10 zl optyczna i bez mouse pada daje rady ;]

1900498[/snapback]

Lepiej Microsoft/Logitech. Kumpel miał w ręce tego A4 i podobno syfiaty jest...

kumpel ma wersje x710 i jest naprawde zadowlony.

1900434[/snapback]

Miał ktoś w ręce Logitech G1 ? Dobre to to ?[...]

http://twojepc.pl/artykuly.php?id=logitech_g1 - test G1 napisany przez Spieq

G1 posiada optyke od MX510

Edytowane przez Brachol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tych bocznych przyciskow... mam nadzieje ze nie sa one jakies lipne, ze przez przypadek sie naciskaja. Moj brat mial z bocznymi i jak do niego pojechalem to istana sieczke ta myszka robilem przez przypadek cofalem strony itp ;]

Chyba ja wezme.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaką myszke polecacie mi do 40-45 zł?? tylko nie A4 tech bo jakoś straciłem zaufanie do tej firmy po tym jak moja poprzednia myszka padła :/

Loozack - masz podkladke i klawe taka jak ja :D

Edytowane przez koloboss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaką myszke polecacie mi do 40-45 zł?? tylko nie A4 tech bo jakoś straciłem zaufanie do tej firmy po tym jak moja poprzednia myszka padła :/

[...]

moze Logitech MBJ58 - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81167647

ogolnie ludzie chwalili te myszki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi