Gość [RONIN] Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Mi nie pasują boki w copper/diamond. Może Deathadder czy coś tam, rozwiąże problem. Bo tej myszki za boki trzymac się nie da. Ja coppera sprzedałem po paru miesiącach próbowania XMnie tam teraz bardzo pasują te "boki". Z początku fakt, niewygodne, ale z czasem głupie uczucie znika. Myślałem kiedyś by je nawet spiłować :lol: Głupi pomysł :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Mi tez z poczatku boki przeszkadzaly, ale szybko sie przyzwyczailem i teraz musze powiedziec ze dzieki nim mycha sie pewniej reki trzyma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Ja lubię mocno chwytać myszkę za boki, a w copperheadzie... między tym "wspniałym poprawiającym uchwyt żelowym dzyndzlem" a przyciskami... nie ma wcale miejsca? ;X A poniżej się zwężą... Dlatego Copperhead zupełnie mi nie podszedł, mimo że przyciski genialne miał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Rany! Jacyś myszkowi zboczeńcy! ;p Sarkazz na czele ! "Lubię mocno chwytać myszkę za boki" "między tym wspaniałym [...] żelowym dzyndzlem [..] nie ma miejsca" :lol2: Edytowane 1 Stycznia 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Nooo, w recenzji myszek Geniusa też fajnie pisałem. Tzn. nie to żeby słowo "myszka" mi się kojarzyło, ale... Po kilku dniach byłem pewny – uwielbiam małe myszki nie oceniajcie małych myszek z góry, mogą się okazać bardzo wygodną alternatywą dla gigantów, z jakimi byliście do tej pory przyzwyczajeni pracować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Rany! Jacyś myszkowi zboczeńcy! ;pNo nie powiedziałbym. Ja jestem bardzo wierny swojej myszce :lol2: Nawet w pracy gdy przychodzi mi dotykać innych czuje się niezręcznie i myślę o niej że sama leży w domu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Jakby to kogoś jeszcze interesowało to machnąłem recenzję diamondbacka z chwilowego braku innych myszek http://overclock.pl/index.php/artykul,,107..._uwagi_zawodnik Następne będą Habu i X-750BF ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 A może to po prostu A4Tech ? ;> [ co prawda np. logitech podobno też dobrze się nie sprawuje ;| ] za to m$-y są nieśmiertelne ;] [; ;] [; Mayo poczekaj jeszcze miesiąc ;p Kyle Wracając do naszej "dyskusji", to trochę nad tym pomyślałem... Spoko, ale jak dla mnie tutaj nie ma nic do rzeczy rozdzielczość myszy ( może się mylę ;p ). A to dlatego, że czy mamy włączony AA, czy mamy go wyłączonego, to i tak po tych miejscach gdzie AA wygładza krawędzie możemy przesuwać kursor - nawet jeżeli to AA nie jest włączone. Tak mi się wydaje. I DPI nie powinno mieć tutaj nic do powiedzenia, bo i tak nagle rozmiar piksela na ekranie się nie zmieni, czyż nie? Nie stanie się on mniejszy i z myszą o mniejszej rozdzielczości i ustawieniem precyzji pix by pix nagle nie stracimy możliwości trafienia w niego. Gdzieś napisałeś, że przy włączonym AA na monitorze otrzymujemy wierniejszą reprodukcję elementu, niż wyłączonym, ale jeżeli przymierzymy w to samo miejsce z AA ( wygładzona krawędź ) i bez AA - puste miejsce w tym samym miejscu, gdzie z AA był kawałek postaci, to i tak będzie trafienie. OK, AA daje większą precyzję celowania, ale ja nie wiem co do tego ma DPI myszy - przecież te wygładzenia krawędzi ( bądź co bądź dodane ( w stosunku do obrazu bez AA, ale wiem, że tak jak mówisz, to lepsze odwzorowanie obiektu ) piksele w celu zaokrąglenia, nie ważne czy zapalone, czy na wpół zapalone ) nie będą mniejsze niż piksel i w to miejsce zawsze możemy trafi, choć tego nie widzimy. Co na to powiesz? Może się mylę, ale tak to dla mnie wygląda... Tylko teoretyzuję. ;> A Ty pewnie robiłeś jakieś testy [; Załóżmy że mamy mysz 2000 dpi i tak ustawioną czułość w grze że celownik przemieszcza się nam z dokładnością "co piksel". Wielkość piksela w takim monitorze wynosi np. 1 [mm] W tym wypadku czy mamy włączone AA czy wyłączone to najmniejsze widoczne i realne przesunięcie celownika będzie miało drogę równą jednemu pikselowi. [ps. względem naszego ekranu celownik ma zawsze stałe położenie a to obiekty 3D budujące "świat" się przemieszczają o nasz 1mm] Kiedy zmienimy samą rozdzielczość myszy na 4000 dpi i dwukrotnie zmniejszymy czułość w grze ( aby prędkość przesuwu była identyczna ) to nasz "świat 3D" będzie się przemieszczał co 0,5 piksela czyli 0,5 mm. W tym układzie kiedy mamy włączone AA to realne i widoczne przesunięcie minimalne będzie równe 0,5 mm ( długość równa połowie piksela ). Kiedy mamy wyłączone AA to realne minimalne przesunięcie też będzie równe połowie piksela jednak przesunięcie widoczne będzie wynosiło okrągły piksel. Jak widzisz stosunek rozdzielczości myszy ma znaczenie ( a precyzja jest ściśle powiązana z DPI myszy i czułością ). Co do Twojego stwierdzenia że bez AA możemy "ustrzelić" tyle co z AA to prawda - tyle że z AA jest łatwiej bo widzimy dokładniej. AA po prostu pozwala nam więcej zobaczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Dobra już rozumiem. Czyli dobre DPI nie jest złe ;) W takim razie najlepsza obecnie dla mnie mysz to MX518 ;p Krótko mówiąc mozna poruszać nawet o 0.25PIX.... Brawo Kyle! Jesteś naszym mózgiem ;] [; ;] [; Edytowane 2 Stycznia 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Jakby to kogoś jeszcze interesowało to machnąłem recenzję diamondbacka z chwilowego braku innych myszek http://overclock.pl/index.php/artykul,,107..._uwagi_zawodnik Następne będą Habu i X-750BF ;) kiedy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zależy czy Sirius się pośpieszy czy nie. Raczej żeby przyszły do mnie w tym tygodniu nikłe szanse. Na razie nie dali odpowiedzi ( mail wysłany wczoraj ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Mysz dla tych, którzy cenią przedze wszystkim swoje zdrowie! Mycha z powłoką antybakteryjną! :lol2: http://www.allegro.pl/item153583415_antyba...do_laptopa.html Edytowane 4 Stycznia 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bertold Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Kiedy kupowałem kompa dostałem gratis mysz a4tech z 1 scorlock na kulke super mysz, wytrzymała 5 lat.... Kupiłem i mam juz (aż) 2 miesiace a4tech office 8k swop-80pu8, moja pierwsza optyczna mysz i odrazu stracilem do nich szacunek,,, czy opłaci sie dolozyc kilkadziesiat zl do 750f lub bf czy lepiej kupic 718 a moze jeszcze cos innego Mysz musi byc dokladna co do piksela (nie tak jak teraz przeskakuje czasem co kilka pikseli) i w rozsądnej cenie (50-100, no chyba ze trzeba to max 150) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 (edytowane) Ciekaw jestem ile loli zada jeszcze to pytanie... Dla leniwych, którzy nie raczą przejrzeć choć kilku stron tematu http://overclock.pl/index.php/artykul,,114...mysz_dla_gracza Artykuł m. in. o tym jaką mysz wybrać, jakiej potrzeba, itd. Myślę, że rozwieje on wszelkie wątpliwości... Edytowane 12 Stycznia 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 pwlj naucz sie dzieciaku dyskutowac z innymi. Mysle ze 14 dni przemyslen ci wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Kiedy kupowałem kompa dostałem gratis mysz a4tech z 1 scorlock na kulke super mysz, wytrzymała 5 lat.... Kupiłem i mam juz (aż) 2 miesiace a4tech office 8k swop-80pu8, moja pierwsza optyczna mysz i odrazu stracilem do nich szacunek,,, czy opłaci sie dolozyc kilkadziesiat zl do 750f lub bf czy lepiej kupic 718 a moze jeszcze cos innego Mysz musi byc dokladna co do piksela (nie tak jak teraz przeskakuje czasem co kilka pikseli) i w rozsądnej cenie (50-100, no chyba ze trzeba to max 150) RAZER Diamondback PLASMA ok 150zł jak szkoda Ci kasy to kup A4Tech X-718BF 60zł :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Jako że pwlj ma ZPP :lol2: to sam zapodam tu link do jego artykułu o wyborze myszki: Polowanie na mysz dla gracza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadd Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Jakiego programu użyć np. dla mysz a4tech by zmienic zastosowania niektórych przycisków (chodzi mi tu o wstecz i dalej) i mam kupowac a4tech 718 (przysiks 3fire jakby go zmienic-bo słyszałem ze nie mozna) Edytowane 13 Stycznia 2007 przez aadd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Wstecz i dalej można przeprogramować za pomocą softu dołożonego do myszki. 3xFire nie da się przeprogramowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Witam, Z okazji tego, iz moja IE3.0 powoli zaczyna odmawiac wspolpracy ze mna, jestem zmuszony zakupic nowego gryzonia. Musi on byc dopasowany do reki (jestem praworeczny). Nie musi byc laserowa, zadowole sie rowniez optykiem. Musi miec min. dwa przyciski dodatkowe (najlepiej po bokach). Moj wybor padl na polskiego przedstawiciela, otoz: mL-901 http://allegro.pl/show_item.php?item=156999571 W tej sprawie mam pytanie, co o niej sadzicie? Nie mam zamiaru grac w jakies super ekstra szybkie gry wymagajace nie wiadomo jakiej precyzji ;) Pogrywam czasem (uzaleznienie;>) w World of warcraft. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Po przesiadce z ie3 (pomijajac juz nawet kwestie sensora) na ta mysz poznasz prawdziwy smak tandety :wink: Nie ma porownania w jakosci tych produktow. Masz teraz reedycje ie3, mozna miec za ~100zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Hmm, a jak by zrobic swapa ? Tzn. przeniesc caly uklad (optyke) z IE na to 'tandete'? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Hmm, a jak by zrobic swapa ? Tzn. przeniesc caly uklad (optyke) z IE na to 'tandete'?No ale jezeli nie potrzebna ci precyzja to wlasnie wtedy ie traci przewage w tym wzgledzie. Mowiac tandeta chodzilo mi o jakosc wykonania wlasnie obudowy, materialow, wytrzymalosc itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Hmm, a jak by zrobic swapa ? Tzn. przeniesc caly uklad (optyke) z IE na to 'tandete'?Kiedy w IE optyka jest tandetna ale wykonanie obudowy dobre :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Kup sobie A4TECHa X-718BF. Świetny gryzon i tani. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Kiedy w IE optyka jest tandetna ale wykonanie obudowy dobre :wink: Hmm, optyka w IE mi calkowicie odpowiada, natomiast co do jakosci wykonania obudowy IE, no tutaj jest niestety problem, poniewaz plastik na ktorym sie rolka obraca tak sie wyrobil, ze calkowicie mi uniemozliwia 'popchniecie' kolka do gory dzieki czemu nie moge przewijac stron do gory (automatycznie naciska mi sie przycisk, ktory jest umiejscowiony w kolku). Kup sobie A4TECHa X-718BF. Świetny gryzon i tani. Dzieki, ale raczej z tego nie skorzystam. Potrzebuje mychy profilowanej. Edytowane 14 Stycznia 2007 przez woocash_lp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Hmm, optyka w IE mi calkowicie odpowiada, natomiast co do jakosci wykonania obudowy IE, no tutaj jest niestety problem, poniewaz plastik na ktorym sie rolka obraca tak sie wyrobil, ze calkowicie mi uniemozliwia 'popchniecie' kolka do gory dzieki czemu nie moge przewijac stron do gory (automatycznie naciska mi sie przycisk, ktory jest umiejscowiony w kolku). Dzieki, ale raczej z tego nie skorzystam. Potrzebuje mychy profilowanej. Skoro wystarcza Ci marne 400 dpi i gubienie już przy 1m/s to dobra dla Ciebie będzie każda mysz byle by miała tak "profilowany" kształt jak ta którą masz obecnie B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Skoro wystarcza Ci marne 400 dpi i gubienie już przy 1m/s to dobra dla Ciebie będzie każda mysz byle by miała tak "profilowany" kształt jak ta którą masz obecnie B-)Nie jest tak. Zreszta po o/c na 1khz 1.5m/s. Ale jezeli by spisac myszy graczy z np 10 najlepszych klanow w CS'a (np wg miejsc na wcg) to WIĘKSZOŚĆ z nich gra na ie3... W q3/q4 mamy bardziej tendencje w kierunku wmo (praktycznie te same parametry) ale ta dominacja jest mniejsza, mimo ze nadal mamy znaczny udzial tej myszy wsrod graczy. No wiec jezeli im to wystarcza to dla kogo sa robione myszy o lepszych parameterach? :wink: Juz napewno nie kazda mysz moze sie rownac z tym sensorem. Konkurencyjne sa logitechy mx, a4techy x7, optyczne razery, ale napewno nie cala masa myszy z gubiacym sie sensorem przy wysokim mid-sens. Edytowane 14 Stycznia 2007 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Nie jest tak. Zreszta po o/c na 1khz 1.5m/s. Ale jezeli by spisac myszy graczy z np 10 najlepszych klanow w CS'a (np wg miejsc na wcg) to WIĘKSZOŚĆ z nich gra na ie3... W q3/q4 mamy bardziej tendencje w kierunku wmo (praktycznie te same parametry) ale ta dominacja jest mniejsza, mimo ze nadal mamy znaczny udzial tej myszy wsrod graczy. No wiec jezeli im to wystarcza to dla kogo sa robione myszy o lepszych parameterach? :wink: Juz napewno nie kazda mysz moze sie rownac z tym sensorem. Konkurencyjne sa logitechy mx, a4techy x7, optyczne razery, ale napewno nie cala masa myszy z gubiacym sie sensorem przy wysokim mid-sens. JAk napisałem - cyt: "Skoro wystarcza Ci marne 400 dpi i gubienie już przy 1m/s to dobra dla Ciebie będzie każda mysz byle by miała tak "profilowany" kształt jak ta którą masz obecnie" pisząc te słowa miałem na myśli IE3 nowe wydanie bo chyba tylko te dwie myszy ( IE3 i nowe IE ) mają tak samo ( identycznie ) profilowany kształt. Nie zmienia to faktu że gdybym miał taki monitor jak kolega (czyli 1680x1050 natywna) to po pierwsze nie zniósł bym kompletnego braku precyzji przy wymaganej prędkości na myszy 400 dpi !!! dodam że przy 400 dpi grało mi się fatalnie i to przy 1024x768 ( w Battlefield 2 jako sniper miałem problem przy strzelaniu na większe odległości , w UT która jest szybką grą przeszkadzały mi skoki co 6-7 pikseli [ jeśli dobrze pamiętam w tym przypadku było to 1280x800 ]) Edytowane 14 Stycznia 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadd Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 są jakies problemy z X-718BF?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...