MaZZeo Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Ja nie mam absolutnie zadnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Skoro wystarcza Ci marne 400 dpi i gubienie już przy 1m/s to dobra dla Ciebie będzie każda mysz byle by miała tak "profilowany" kształt jak ta którą masz obecnie cool.gif JAk napisałem - cyt: "Skoro wystarcza Ci marne 400 dpi i gubienie już przy 1m/s to dobra dla Ciebie będzie każda mysz byle by miała tak "profilowany" kształt jak ta którą masz obecnie" pisząc te słowa miałem na myśli IE3 nowe wydanie bo chyba tylko te dwie myszy ( IE3 i nowe IE ) mają tak samo ( identycznie ) profilowany kształt. Nie zmienia to faktu że gdybym miał taki monitor jak kolega (czyli 1680x1050 natywna) to po pierwsze nie zniósł bym kompletnego braku precyzji przy wymaganej prędkości na myszy 400 dpi !!! dodam że przy 400 dpi grało mi się fatalnie i to przy 1024x768 ( w Battlefield 2 jako sniper miałem problem przy strzelaniu na większe odległości , w UT która jest szybką grą przeszkadzały mi skoki co 6-7 pikseli [ jeśli dobrze pamiętam w tym przypadku było to 1280x800 ]) No nie wiem, moze ja to zle wytlumaczylem :| Wyraznie napisalem, ze nie potrzebuje jakies tam super ekstra precyzji :|. W gry praktycznie nie gram, procz World of warcraft, a tam imho precyzja nie jest stawiana na pierwszym miejscu, lecz komfort reki, zeby idealnie lezala na myszyce (przynajmniej takie jest moje odczucie i nie podlega ono dyskusji). EDIT: literowka Edytowane 14 Stycznia 2007 przez woocash_lp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) No nie wiem, moze ja to zle wytlumaczylem :| Wyraznie napisalem, ze nie potrzebuje jakies tam super ekstra precyzji :|. W gry praktycznie nie gram, procz World of warcraft, a tam imho precyzja nie jest stawiana na pierwszym miejscu, lecz komfort reki, zeby idealnie lezala na myszyce (przynajmniej takie jest moje odczucie i nie podlega ono dyskusji). EDIT: literowka Więc musisz po prostu szukać odpowiadającego Ci kształtu. Swoją drogą 400 dpi to nieco za mało aby przesuwać z wygodną prędkością kursor bez interpolacji i akceleracji po pulpicie w rozdzielczości 1024x768 ( ale jeszcze obleci ) .... naprawdę nie mogę wyjść z podziwu jak znosiłeś tego IE ( w swojej 1680x1050 )- ale fakt że niektórzy nie zwracają na to uwagi .... Edytowane 14 Stycznia 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Hmm, moze trafila mi sie niezla sztuka ;) Kiedys jeszcze gralem w q3, rowniez na ie3.0, sens ustawiony na 2-3 (nie pamietam dokladnie) w windzie, 3 'kropka' od lewej, i stwierdzilem akceleracji wstecznej. To moze teraz takie pytanie zadam: Poszukuje myszki, profilowana dla prawej reki, optyk/laser (bez znaczenia) kabel/bezprzewodowa (rowniez bez roznicy) najlepiej zeby miala przyciski Wstecz/Do przodu, cena, 100pln (max ;)) Jakies pomysly? EDIT: mL-903 ICON http://www.allegro.pl/item156132244_ml_903...r_logitech.html mL-901 to ta 'tandeta' co wyzej pisalem Edytowane 14 Stycznia 2007 przez woocash_lp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 G5 vs. Mx518 Którą z tych myszek wybrać ? Na allegeo Mx518 można już kupić za 150zł w tym koszt wysyłki ,G5 wyniósł by 235zł z przesyłką ,ale czy warto dopłacać 80zł ? A może jakiś inny sprzęt ? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Napewno nie kupuj za 235 g5tki. Na allegro nieuzywana z gwarancja za 150zl okolo. Mx518 w okolicach 100. Chyba ze sie spieszy i ze sklepu - wtedy ceny sa takie. Generalnie g5 jest lepiej wykonana, lepsze materialy - ale sensor (laser) jest gorszy niz optyka z mx518. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (edytowane) no to moja x718 ma juz prawie 1 rok - 11 miechow z czyms... zapodaje wiec zdjecia wygladu myszki po tym czasie ;) http://img209.imageshack.us/img209/9589/pict9976sc0.jpg http://img209.imageshack.us/img209/5900/pict9978fx5.jpg http://img146.imageshack.us/img146/3932/pict9979qz8.jpg http://img146.imageshack.us/img146/3746/pict9980hc1.jpg http://img146.imageshack.us/img146/4117/pict9984ca0.jpg http://img146.imageshack.us/img146/3121/pict9986yu5.jpg (sorry za jakosc zdjec, ale lapa mi sie troche trzesla...) widac, ze w miejscach gdzie dlon najwiecej dotyka myszki, kolo zmienil sie i teraz wpada nieznacznie w brazowy. Lakier tez sie juz sciera w tych miejscach, staje sie troche chropowaty, juz powoli wylazi czarny plastik ;) Pod innym wzgledem myszce nie moge nic zarzucic :) Ogolnie dobrze, ze a4 wprowadzil wersje BF... Edytowane 16 Stycznia 2007 przez Brachol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Hmm to coś cienko, ja maiłem X-710 przez 7 miechów i wygladał jak nówka dosłownie, i sprzedać mi sie go udało... Może ten lakier na X-718 jest gorszej jakosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Napewno nie kupuj za 235 g5tki. Na allegro nieuzywana z gwarancja za 150zl okolo. Mx518 w okolicach 100. Chyba ze sie spieszy i ze sklepu - wtedy ceny sa takie. Generalnie g5 jest lepiej wykonana, lepsze materialy - ale sensor (laser) jest gorszy niz optyka z mx518. Gdzie za taką cene te myszki? :blink: na allegro napewno nie ,najtańsze G5 nie używki są za 199zł i to czasem ,bo jak się pojawią to od razu wykupywane. Za 150zł to można Mx518 kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Gdzie za taką cene te myszki? :blink: na allegro napewno nie ,najtańsze G5 nie używki są za 199zł i to czasem ,bo jak się pojawią to od razu wykupywane. Za 150zł to można Mx518 kupićWidzialem juz kilka razy, na 2 letniej gwarancji za 150zl. Tylko zeby kupic za taka cene trzeba obserwowac dzial myszy przewodowe, nowo wystawione aukcje kilka razy dziennie przez pewien okres czasu. Szansa ze przy jednorazowym przegladniu dzialu taka okazja sie pojawi jest bardzo niewielka. Jeszcze taniej mozna dostac G5 bez pudelka i ciezarkow (chociaz z tym roznie), na gwarze i w bdb stanie. Sam kupilem za 92zl.. :wink: Jak sie jest odpowiednio cierpliwy ceny na allegro moga byc naprawde atrakcyjne. A jak nie, to nie ma wiekszych roznic od sklepowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Hmm to coś cienko, ja maiłem X-710 przez 7 miechów i wygladał jak nówka dosłownie, i sprzedać mi sie go udało... Może ten lakier na X-718 jest gorszej jakosci... moja po ponad pol roku uzywania tez nie wykazywala zadnych oznak zuzycia :) ale fakt, x710 zdaje sie nie byla lakierowana, i plastik jakis taki lepszy w dotyku byl z tego co pamietam (mialem ja przez jeden dzien w rekach kilka miechow temu). Mozliwe, ze na niej nie bedzie nic schodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ja mam X710 od pół roku i jak arazie to starło mi się białe logo A4Techa i część napisu X7. Reszta jest nietknięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) Ja mam X-718F od 6 miesięcy dosyć intensywnego używania i jak na razie jest jak nowa .... zobaczymy za kolejne 6 miesięcy ;) ps. tylko że w 718F mało jest elementów które mogą się w sposób widoczny ścierać bo mysz jest głównie z litego czarnego plastyku ... jedynie spoglądam z zaciekawieniem na srebrzone paski :wink: Edytowane 17 Stycznia 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Gdzie za taką cene te myszki? blink.gif na allegro napewno nie ,najtańsze G5 nie używki są za 199zł i to czasem ,bo jak się pojawią to od razu wykupywane. Za 150zł to można Mx518 kupić Ja mojego Razerka Cooperheada nówke wyłowiłem na Allegro za 150 zł :D po prostu trzeba cały czas przeglądać i szukać okazji. Ja czekałem 3 tygodnie ,ale się opłacało to co zaoszczędziłem na normalnej cenie włożyłem w podkładke i wyłowiłem też na allegro Steelpada 5L za 90 zł :]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 A co myślicie o tej podładce ? CyberSnipa http://www.allegro.pl/item156755534__cyber..._promocja_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Jej glowna cecha to wyglad :) Ogolnie musisz sprecyzowac jakiego pada szukasz, czy szmata, plastik czy twardy (szklo/metal), z jakimi slizgaczami i czego oczekujesz, czy kontroli, czy poslizgu itp. Dla jednych ten pad moze byc dobry, dla innych nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Jakie są roznice miedzy IE 3.0 a 4.0 ? Bo czytam wiele opini ze 4.0 jest gorsza, ale w sumie ona lezy mi ciutke wygodniej w łapce :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Różnice masz w sensorze ... IE 4.0 się gubi niestety dużo szybciej ... A ja dziś dopadłem RAZER'a DeathAdder :) no i jak na razie jest super ... Przede wszystkim NIE ŚWIECI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tzn można włączyć wyłączyć świecenie logo + rolki (niezależnie oba) Jedyne co mi na razie ciut przeszkadza to to ze sensor łapie podkładke z ok 5mm czyli trzeba wysoko podnosić myszkę przy przesunięciach na LOW-sens ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Różnice masz w sensorze ... IE 4.0 się gubi niestety dużo szybciej ... Dzieki za odpowiedz. W takim razie postaram sie upolować na allegro IE 3.0. Btw cena tej myszki w normalnych sklepach to lekkie przegięcie..... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Problem z ie4.0 polega tez na tym ze psuje sie w niej ktorys z glownych przyciskow (nie pamietam ktory), ale jest to czeste zjawisko, sam znam pare osob ktorym wlasnie sie to stalo po okolo pol roku uzytkowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Hmm tez myslisz o IE 3.0 :?: Pffff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Potrzebuje podkładki pod G5 ze ślizgaczami STEEL padsurfers ,myślę nad 5L ,ale może coś tańszego równie dobrego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Defaultowe slizgacze z G5 sa lepsze niz jakiekolwiek zamienniki ktore spotkalem (a mialem duzo w rekach) - nie ma sensu wymieniac slizgaczy w G5, sa najlepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Problem z ie4.0 polega tez na tym ze psuje sie w niej ktorys z glownych przyciskow (nie pamietam ktory), ale jest to czeste zjawisko, sam znam pare osob ktorym wlasnie sie to stalo po okolo pol roku uzytkowania. lewy przycisk :] sam to przerobiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 No to zakupilem IE3.0....Kufa albo przyzwyczajenie odjelo mi zmysly albo przyciski boczne to kpina :arrow: lataja luzno ~2mm. Kolko - ursus ciczej chodzi... Coz potestuje, zobaczymy... Co do ksztaltu - jakbym zalozyl rekawice baseballowa... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 No to zakupilem IE3.0....Kufa albo przyzwyczajenie odjelo mi zmysly albo przyciski boczne to kpina :arrow: lataja luzno ~2mm. Kolko - ursus ciczej chodzi... Coz potestuje, zobaczymy... Co do ksztaltu - jakbym zalozyl rekawice baseballowa... :lol2: Za ile i gdzie? Bo na miejscu mam ja za 139ziko i ta cena mocno boli ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Empik powiedzial ze ma za dwa piwa taniej [; Co do samego ruchu nie ma zastrzezen. Kursor nie gubi, lata po QcK tak jak powinna ale ten scroll.... Jak dobrze zlapie to pieprz latwiej sie mieli recznie niz przewija... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) W końcu pobrałem Steelpada 5L :) Edytowane 21 Stycznia 2007 przez AVRAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Witam i z góry przepraszam, zadam pytanie poniewaz siedząc i czytając wszystkie posty od 10 rano juz oczopląsów dostaje mianowicie chciałem uzyskac informacji na temat 2 myszek chciałem wymienić myszke na troszke lepsza do gry w quake 2 aktualnie posiadam myszke Mx518 oraz podkładke pod mysz x-track zoom przez 3 lata zestaw spisywal sie rewelacyjnie ale pora wymienic sprzęt . Czytajac wszystkie posty nie uzyskałem odpowiedz lub po prostu juz mam tak namieszane w glowie po tych postach ze nie potrafie zdiagnozowac ktora mysz i ktora podkładka bedzie dobra i odpowiednia dla mnie . Mysz Logitech G5 Mysz Razer - Coperhead czy jakoś tak obydwie myszki sa w podobnej cenie ale nie mam juz pojecia która jest lepsza pod wzgledem wykonania oraz jej działania a co do podkladki zastanawiałem sie nad stell 5 L jesli ktos byl by uprzejmy mi doradzic z góry dziekuje pozdrawiam Iras Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 A po co wymieniac ta 518stke? Sensor w tej myszy jest bardzo dobry, duzo dpi i duza predkosc dopuszczalna. Ksztalt po dluzszym graniu przeswoil sie i ciezko bedzie sie przestawic na razera. Ogolnie ksztalt razera DB i cooperheada nieodpowiada wielu osobom, a juz w ogole komus kto przechodzi z takiego lezaka na reke jakim jest ksztalt MX5XX. Zmieniajac mysz na G5 (ten sam ksztalt) jesli grasz na low sens bedzie gralo sie gorzej, jezeli na mid i high to w zasadzie tak samo, wtedy odczujesz lepsze materialy z G5tki. Ale czy warto ladowac w to taka kase? Najlepiej nie zmieniac sprzetu jesli w dodatku jest on calkiem niezly, a juz napewno nie na gorszy. Predzej rozumialbym zmiane na cos zupelnie innego (np mala mysz typu G1, czy fata1ty) dla zupelnej odmiany i przestawienia sie na mysz raczej do quake'a i szybkich gier (chociaz to nie regula, mx518 tez sie do tego nadaje, ale jednak wiekszosc quakeowcow gra na mniejszych myszach, max wmo1.1a). Zmien ilosc linijek w podpisie bo max zgodne z regulaminem to 10, a u ciebie jest 19 (!)... to chyba rekord swoja droga :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...