Skocz do zawartości
Pr0^^ | LoleX*

Profesjonalne myszki - rozmowy, opinie, porady

Rekomendowane odpowiedzi

WinRAR ;)

Jak coś tam w środku pogrzebiesz, to pewnie znajdziesz co trzeba i zamienisz :]

Ja chyba jestem za glupi na to, bo nie mam pojecia, ktore dokladnie linie powinny trafic gdzie... :(

jak komus podesle oba pliki na maila, to mi to zrobi? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczegóło, czyli jak? Wyliczyłem Ci ile DPI potrzebujesz y_Y i podałem modele jakie są warte uwagi.

Jeszcze raz?

Copperhead odpada - jest gorszy niż twoja obecna mysz, niższe szybkości maksymalne, najgorsza markowa mysz laserowa.

Krait, Diamondback - niezłe myszy, w środku mają obie to samo.

MX518 - nieco wyższe szybkości maksymalne, ale i tak nigdy jej nie osiągniesz przy takiej grze.

Coś jeszcze?

To wszystko jest dostępne na forum, 15 sekund by Ci zajęło znalezienie informacji na ten temat.

Wybieraj z tych myszy, taką, która będzie najepiej Ci odpowiadać kształtem.

''W trybie 1800DPI: brak akceleracji do 3.92 m/s, "lot w kosmos" ;-) przy 4.40 m/s.'' o co w tym chodzi ?? twoje slowa zaczerpniete z recencji deathadder'a http://overclock.pl/Articles/Show/Id/74,5,5,cos_na_koniec

co jest lepsze deathadder czy copperhead ?? a i co to jest akceleracja natywna ?? prosze o odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już jest nieatualne ;]

Wszystko jest poprawione w DeathAdderze.

DeathAdder to obecnie najlepsza mysz na rynku.

Copperhead - najgorsza z fimowych ;]

''W trybie 1800DPI: brak akceleracji do 3.92 m/s, "lot w kosmos" przy 4.40 m/s.'' a co chodzi z tymi ms ? i co to jest akceleracja natywna ?

pwlj wykaż sie swoja wiedzą :rulez: bo mnie to bardzo interesuje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akceleracja natywna - "wbudowane" w mysz przyśpieszenie kursora

No a te metry na sekundę, to dotyczą maksymalnych predkości myszy - 3.93 m/s bez akceleracji wstecznej, 4.40 maksymalna prędkość, przy której mysz w ogóle reaguje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proste pytanie : Lognetmedia Icon czy Intellimouse Explorer 3.0 <_< , jeszcze tak czytam i czytam recenzje to dodam do tego Creative Fatal1ty 1010

podkladke jaka dobralem to SteelPad QcK lub Corepad Eyepad Standard - ktoras z nich powinna mi wystarczyc ?! B-)

Edytowane przez gura

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tu dawno nie było ;)*

Nie wiem czy ktoś pisał o tym (przynajmniej w wyszukiwarce forumowej nic na ten temat nie ma) ale:

A4Tech wypuszcza nowe myszy z serii X7. Są to:

• X-755FS

Dołączona grafika

którą wyróżnia przycisk z padem 4-kierunkowym zamiast dwóch bocznych przycisków,

Dołączona grafika

• X-766FS

Dołączona grafika

którą wyróżnia Klimatyzacja :shock: ,

Dołączona grafika

Pozatym obydwie myszy mają:

• 5 rozdzielczości 400, 800, 1200, 1600, 2000 (więcej info wydarłem od chinczyków: technologia LEDowa, sensor ADNS-3080 - niestety tylko 2 rozdzielczości fizyczne :( , jeżeli dobrze zrozumiałem to jakiś patent mają z interpolacją :| ),
  • wkońcu podkręcony USB do 500Hz :D ,
  • rolka 4-kierunkowa,
Jak widać na zdjęciach X-755FS ma przycisk 3fire po lewej stronie myszki, a X-766FS tam gdzie był tyle że mniejszy, w obydwu mychach już bardziej przyzwoity ten nieszczęsny przycisk ;) .

X-766FS pomału nabiera kształtów Logitecha :P .

Tym razem o wybranej rozdzielczości świadczy podświetlenie przycisku rozdzielczości.

Wielkość myszek nieznana.

* Trochę spraw miałem na głowie, ale mam nadzieję że od sierpnia wrócę do pracy nad VMouseBenchmarkiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to za wynalazek :P ciekawe czy w tej nowej wersji wystepuje interpolacja ? troszke sie postarali bo w X-755FS pracuje na 500 hz niezly bajer z ta klimą

No i widzisz nie czytasz dokładnie postów. Wyraznie napisałem (X-766FS jest na stronie chińskiej opisane dokładniej), że obydwie najprawdopodobniej są na sensosze ADNS-3080, tak więc tylko 400 i 1600 są rozdzielczościami fizycznymi, reszta (800, 1200, 2000) są interpolowane. I OBYDWIE mają USB na 500Hz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

http://www.allegro.pl/item213349107_x_750_...f_snake_ss.html Czy ktoś miał doczynienia z tą myszką? Patrząc, to na moje potrzeby wystarcza. Pytanie:

Czy ona świeci? Tzn jej rolka? Bo miałem u kolegi myche gdy się zmieniało czułość to rolka wtedy świeciła innym kolorem. Czy w tym przypadku jest tak samo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wmo 11a - tanie i dobre - chociaż znawcą to ja nie jestem ;)

Akceleracja oczywiście wyłączona?

Jeżeli o mnie chodzi to tak, mousefix.reg wgrany [;

@up

to nie do Ciebie ;p

mousefix śmierdzi ;p

Heh ale co - nie lubisz go - po prostu na nim grać - czy masz jakieś inne argumenty przeciw - bo mi się np fajnie na nim pyka [; Edytowane przez q8ic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WMO 1.1a FTW!

Zależy na jakich czułościach grasz itp

Tutaj mam kalkulator http://techworks.pl/chors/calc.php

Wypełnij i zobacz ile DPI potrzebujesz.

Akceleracja oczywiście wyłączona?

EDIT:

@up

to nie do Ciebie ;p

mousefix śmierdzi ;p

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszedl czas na wymiane G5 , ktorym bardzo dobrze mi sie pracowalo i gralo , ale pojawil sie problem z rolka i niestety musze ja wymienic na cos innego .

Co proponujecie ? Dalej Logitech'a tylko np zmienic na MX518 ? A moze razer ? Cena nie gra roli , chce miec sprzet , ktory bedzie bezproblemowy a przede wszystkim posiadal bezawaryjna rolke ;)

PS. myszka ma pracowac na qck , najlepiej zeby posiadala tak dobre slizgacze jak G5 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena nie gra roli , chce miec sprzet , ktory bedzie bezproblemowy a przede wszystkim posiadal bezawaryjna rolke ;)

Jeśli jesteś mocno uwiązany z kształtem tego G5 to chyba jedyny sensowny wybór to MX518

Mi swoją drogą szkoda byłoby płacić po 200 PLN za mysz ( podczas gdy te Razery i Logitechy są warte max 50% z tego ).

Pewnie gdyby A4tech X 718 BF kosztował 200 PLN to byłby przychylniej traktowany przez snobów.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Doszedłem do wniosku że przycisk 3xFire w A4tech jest świetnym pomysłem - idealnie to widać w rozgrywkach Battlefield 2 + pistolet lub trójstrzałowy karabin medyka lub w grze Hitman + pistolet ... strzela się jak z karabinu maszynowego co daje przewagę ... choć z drugiej strony czy to przypadkiem nie zakrawa na cheaterstwo ?

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem , czy wy na glowy poupadaliscie czy to moze wplyw wakacji... To juz czlowiek nawet w odpowiednich tematach nie moze zadac pytania , bo zaraz zostanie wyzwany od snobow ? :huh:

Kyle, chce miec dobra myszke i nie oszczedzac na niej , masz jakis problem do tego ? Jesli nie to daruj sobie tego typu komentarze bo wychodzisz w tym momencie na osobe , ktora to boli a chyba nie mam racji prawda ?

Skoro ten A4 Tech to taka dobra mysz a ja o tym nie wiem (bo przeciez po to tutaj pisze zeby otrzymac odpowiedz) to dlaczego mi jej nie mogles polecic tylko starasz sie byc zabawny ?

btw : czytac potrafisz ? Czy ja gdzies napisalem , ze szukam "ladnej" myszki czy moze napisalem , ze szukam dobrego sprzetu ?

Za bardzo wszystko bierzesz do siebie ;)

ps. jedynie z tą diamentową myszką przesadziłem ( przepraszam ) - a reszta to moje zdanie globalne/ogólne i taka jest prawda

ps2. to co związane z diamentową usunąłem - niepotrzebne to było

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze mi tez udzielaja sie wakacje , tak czasem bywa :lol: W takim razie peace bracie ;) Napisz mi tylko czy ten A4tech to rzeczywiscie taki dobry sprzet bo akurat w poblizu mam sklep w ktorym moge go sobie odebrac osobiscie . Przypominam sobie jakis test tego urzadzenia i chyba wypadl niezle ale zawsze opinia kogos kto tego uzywa jest dla mnie wazniejsza .

EDIT : usunalem tego poprzedniego posta ;)

Najchetniej kupilbym znowu G5 , dobija mnie mysl , ze znowu bede musial tydzien spedzic na dopasowywaniu ustawien <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze mi tez udzielaja sie wakacje , tak czasem bywa :lol: W takim razie peace bracie ;) Napisz mi tylko czy ten A4tech to rzeczywiscie taki dobry sprzet bo akurat w poblizu mam sklep w ktorym moge go sobie odebrac osobiscie . Przypominam sobie jakis test tego urzadzenia i chyba wypadl niezle ale zawsze opinia kogos kto tego uzywa jest dla mnie wazniejsza .

Cóż - jako pedant i człowiek który oddał np. Saitek Gaming Mouse ( po 1 dniu ), posiadał Logitech MouseMan Wheel kilka lat i wymienił po kilku m-c A4tech X-718F na A4tech X-718BF stwierdzam że ten A4tech 718 BF jest rewelacyjny ... ALE uwaga - nie wiem jak się poczujesz kiedy przesiądziesz się z G5 na 718BF - to zupełnie inny kształt .... z drugiej strony "no risk no fun" :wink:

peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi