rx8 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 mogłbyś podać jakies?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DancingShadow Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 mogłbyś podać jakies??wszystko zależy od sposobu trzymania myszki - jesteś leworęczny/praworęczny ? - trzymasz myszkę samymi palcami ? - trzymasz myszkę całą dłonią ? - jednym palcem po prawej stronie ? - dwoma palcami po prawej stronie ? - ile cm potrzebujesz na wykonanie obrotu o 360* w grze w którą grasz ? - masz dużą/małą dłoń? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Zamówiłem tego kałacha-47, bo będzie szybciej niż 710 - zobaczymy co z tego będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rx8 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 wszystko zależy od sposobu trzymania myszki - jesteś leworęczny/praworęczny ? - trzymasz myszkę samymi palcami ? - trzymasz myszkę całą dłonią ? - jednym palcem po prawej stronie ? - dwoma palcami po prawej stronie ? - ile cm potrzebujesz na wykonanie obrotu o 360* w grze w którą grasz ? - masz dużą/małą dłoń? no tak troche tego jest. poszukam jakis sklepow i bede sprawdzał czy myszka dobrze leży :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DancingShadow Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) no tak troche tego jest. poszukam jakis sklepow i bede sprawdzał czy myszka dobrze leży :) myszki warte uwagi ie 3.0 (uważana za ergonomiczny ideał, myszka niemalże doskonała, większość sceny CS gra właśnie na niej cierpi jednak na negatywną akcelerację) ie 1.1a (ten sam sensor co ie 3.0 inny kształt) wmo 1.1a (ten sam sensor co ie 3.0, inny kształt, niezwykle popularna wśród graczy sceny q3) ikari optical/laser (bardzo szybki sensor, niezwykle ergonomiczna konstrukcja, ma ogromny lift of distance) ak-47 (bardzo szybki sensor, niezwykle ergonomiczny kształt niezależnie od upodobań chwytu) x748 (szybki sensor, kształt zbliżony do ie 3.0 kto wie czy nawet nie lepsza od ie 3.0, myszka jest dość duża) mx300/g1 (obie myszki mają ten sam kształt, bardzo wygodna i ergonomiczna niezależnie od stylu chwytu, mx300 ma zdecydowanie szybszy i dokładniejszy sensor) mx500 (ten sam perfekcyjny sensor co w mx300, kształtem wymusza chwyt jednym palcem po prawej) mx518 (ten sam kształt co mx500, szybszy sensor aczkolwiek mniej dokładny, myszka w nowej rewizji v3 ma jeszcze bardziej udoskonalony sensor 1800dpi nie 1600 jak w poprzedniej wersji, naprawdę godna uwagi konstrukcja, pytanie tylko czy bedzie pasować waga i stylem chwytu) krait (bardzo fajna myszka, cierpi jednak na negatywną akcelerację) dethadder (bardzo szybki sensor, kształt zbliżony do ie 3.0 jednak trzeba się do niej nieco przyzwyczaić) Edytowane 4 Maja 2009 przez DancingShadow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qaroll Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Od siebie mogę polecić DeathAddera (w nowej rewizji wyeliminowano najpoważniejsze błędy z poprzednich). MX-518 to także świetna myszka, większość moich kumpli na niej gra i są zadowoleni (mój ideał jeżeli chodzi o kształt, jednak wybrałem DA ze względu na lepszy sensor i niższą cenę). Intellimouse od Microsoftu też świetnie leży w dłoni, jednak odradzam ją jeżeli nie jesteś low-sensowcem (np. w Quake'u się raczej nie sprawdzi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) DancingShadow piszesz ogólnikami bez konkretów np. - szybki sensor - bardzo szybki sensor ... co to ma być ? a) nie gubi się przy szybkich ruchach (np. Razer DiamondBack 3G wg. pomiarów nie gubi się nawet przy 4 m/s) b) ma wysoką rozdzielczość (ilość impulsów wysyłanych na cal przejechanej długości) c) sam nie wiesz co albo - dokładniejszy sensor to znaczy: a) brak przekłamań trakcji (idealnym przykładem przekłamań jest Razer diamondback 3G - "schody" przy ruchu ukośnym) b) brak akceleracji wst./pozytywnej (inna czułość w zal od kierunku) c) brak interpolacji (która występuje na myszach a4tech przy więcej niż 1600/2000 dpi odp. LED/laser led) d) pośrednio można tak interpretować wyższe dpi c) nie wiesz co Intellimouse od Microsoftu też świetnie leży w dłoni, jednak odradzam ją jeżeli nie jesteś low-sensowcem (np. w Quake'u się raczej nie sprawdzi).Z powodu : ...................... Edytowane 4 Maja 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DancingShadow Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 DancingShadow piszesz ogólnikami bez konkretów np.jeśli byś tego nie zauważył są to bardzo ogólnie podsumowane najważniejsze cechy tych urządzeń, OPS chyba jednak nie zauważyłeś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qaroll Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) DancingShadow piszesz ogólnikami bez konkretów np. - szybki sensor - bardzo szybki sensor ... co to ma być ? a) nie gubi się przy szybkich ruchach (np. Razer DiamondBack 3G wg. pomiarów nie gubi się nawet przy 4 m/s) b) ma wysoką rozdzielczość (ilość impulsów wysyłanych na cal przejechanej długości) c) sam nie wiesz co albo - dokładniejszy sensor to znaczy: a) brak przekłamań trakcji (idealnym przykładem przekłamań jest Razer diamondback 3G - "schody" przy ruchu ukośnym) b) brak akceleracji wst./pozytywnej (inna czułość w zal od kierunku) c) brak interpolacji (która występuje na myszach a4tech przy więcej niż 1600/2000 dpi odp. LED/laser led) d) pośrednio można tak interpretować wyższe dpi c) nie wiesz co Z powodu : ...................... Z powodu iż ma tylko 400DPI a dla ludzi grających na normalnym bądź wysokim sensie to jest zbyt mało. A w Q3 raczej gra się na wysokich czułościach, bo to bardzo szybka gra w porównaniu np. do CS'a. Edytowane 4 Maja 2009 przez Qaroll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 jeśli byś tego nie zauważył są to bardzo ogólnie podsumowane najważniejsze cechy tych urządzeń, OPS chyba jednak nie zauważyłeś :)Co nie zmienia faktu że i tak nie wiadomo co miałeś na myśli pisząc "bardzo szybka mysz". Równie dobrze można napisać że jest to "bardzo ogólne podsumowanie" z którego nic nie wynika bo nie wiadomo co autor porównania miał na myśli. :) Z powodu iż ma tylko 400DPI a dla ludzi grających na normalnym bądź wysokim sensie to jest zbyt mało. A w Q3 raczej gra się na wysokich czułościach, bo to bardzo szybka gra w porównaniu np. do CS'a.Kiedyś w tym temacie był podany link do filmu w którym "gracz" grał w Q3 wykonując tak ogromne ruchy (przesunięcie na ekranie stosunkowo b. małe) że pewnie mu nawet 200 dpi by wystarczyło ;) ps. oczywiście 400 dpi to już mało dla >normalnego< gracza (akurat za q3 nie przepadam ale w UT schodkowanie było dosyć wyraźne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DancingShadow Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) dla 400dpi minimalne sensitivity w cm/360* zapewniające idealną precyzję 800x600 20,3200cm 1024x768 26,0096cm 1280x1024 32,5120cm 1920x1080 48,7680cm to nie jest tak że w q3 gra się na high sensie a w inną grę na mid czy low, to jest kwestia kto co lubi i do czego się przyzwyczaił, zazwyczaj obserwuje się tendencje do pomniejszania sensitivity wraz ze stażem Edytowane 5 Maja 2009 przez DancingShadow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 pomniejszania sensitivity wraz ze stażem true, 2 lata CS 1.5 z 2.4 na 1.2 na jakiejs bialej logitech :) Mozesz w takim razie jescze raz wymienic myszki nadajace sie do lowsensowego grania? Zamierzam w ten weekend wybrac sie do MM i Saturna pomacac ostatni raz :) Ktos wie gdzie w Krk mozna ak47 dorwac :D bylem w MM na zakopiance i niestety :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) hmm w tak czytam ten temat i prawde mowiac kazdy poleca to co ma ;) Wiec moze powiecie co kupic gdy obecnie mam logitecha mx310 i pogrywam sobie w gierki typu css, bf2, tf2 itp? Jesli chodzi o cene to mysle ze ~200zl (oczywiscie za mniej tez moze byc;)) oczywiscie myszka z ogonkiem ;] Edytowane 5 Maja 2009 przez m1xer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DancingShadow Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) Niestety ale myślę, że trafienie ak-47 w sklepie nie będzie łatwym zadaniem, na allegro jest tylko 2 sprzedawców, nie jest to popularna myszka. Jak już wcześniej pisałem wszytko zależny od sposobu trzymania myszki, myszek godnych polecenia jest dość dużo i nie wszystkie wymieniłem wyżej, praktycznie wszystkie mają jakieś mankamenty dlatego należy dokonać świadomego wyboru. Bolesna prawda, ale sądzę że to w niektórych przypadkach dobra cecha, cała rzesza graczy (grających poważnie w turniejach, a nie ludzi którzy potrafią włączyć grę) szukała/szuka myszki spełniającej najbardziej oczekiwania właściciela, na końcu zawsze wybiera się tą najlepszą, choć bywały momenty, że grałem na 2, 3 myszkach niemal jednocześnie, ponieważ nie byłem się w stanie zdecydować finalnie. Często pytam się ludzi tu na forum, jakimi stażem albo sukcesami mogą się pochwalić, ponieważ wypisują totalne bzdury, zazwyczaj okazuje się, że taka osoba niema absolutnie żadnych kompetencji w udzielaniu rad innym osobą a jej skill i obeznanie z produktami jest bardzo ale to bardzo znikome, większość osób uważa, że posiadanie jednej albo dwóch myszek z napisem an pudełku "pro gaming" czyni z nich autorytet, co jest niezwykle smutne i odzwierciedla się w rzetelności informacji przekazywanych na forum. Jeśli grasz na mx310 i myszka Tobie odpowiada kształtem, to bym jej nie zmieniał, w mx310 jest ten sam sensor co w mx510 lub g1, pcb nieco różni się elektroniką, ale jest to naprawdę świetny sensor, jeśli Twoja myszka pracuje bez zarzutu to jej nie zmieniaj, do zaadoptowania do nowego kształtu i różnic w odczuwaniu sensitivity będziesz potrzebował czasu a w tym wypadku nie ma sensu go marnować. Jest na pewno kilka bardziej ergonomicznych kształtem myszek jak mx310, ale pod względem sensora, jeśli ci się nie gubi, nie ma najmniejszego sensu szukać czegoś innego. Skoro się już do tego kształtu przyzwyczaiłeś i zakładam że on Tobie odpowiada, to w zasadzie po co chcesz ją zmieniać? Edytowane 5 Maja 2009 przez DancingShadow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Kształt jest ok i w sumie gryzon dziala bdb (gram na niej od ladnych kilku lat i nigdy nie bylo problemow) jednak ostatio troszke za malo przyciskow ma jak dla mnie, mysle tez ze zakup nowej myszki bedzie mial sens gdy nowy model bedzie lepszy od tej ktora posiadam ;) dlatego pytalem co polecacie :wink: swoja droga czy wybranie do myszki typu mx podkladki qck mini steel to byl dobry pomysl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DancingShadow Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Kształt jest ok i w sumie gryzon dziala bdb (gram na niej od ladnych kilku lat i nigdy nie bylo problemow) jednak ostatio troszke za malo przyciskow ma jak dla mnie, mysle tez ze zakup nowej myszki bedzie mial sens gdy nowy model bedzie lepszy od tej ktora posiadam ;) dlatego pytalem co polecacie :wink: swoja droga czy wybranie do myszki typu mx podkladki qck mini steel to byl dobry pomysl? MX310 :rolleyes: trzymasz myszkę, 3 palce na górze, i jednym po prawej stronie? Moim zdaniem, większa ilość przycisków na myszce wcale nie jest dobra, jeśli odrywasz kciuk żeby przycisnąć przycisk tracisz pewny chwyt, znacznie utrudniasz sobie w tym momencie celowanie lub w zasadzie przerywasz je całkowicie na chwilę. co do podkładki, mini jest naprawdę mini, lepiej już sięgnąć po mid, ale na pewno nie qck :) Xraypad, Qpad, Goliathus, Mantis, Corepad, Sharkon, od qck to ja myślę że podkładka 4tech będzie nawet lepsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Moim zdaniem, większa ilość przycisków na myszce wcale nie jest dobra, jeśli odrywasz kciuk żeby przycisnąć przycisk tracisz pewny chwyt, znacznie utrudniasz sobie w tym momencie celowanie lub w zasadzie przerywasz je całkowicie na chwilę.A4Tech 738 trzymać można dolną częścią kciuka .... sam kciuk jest wolny a nadal można celować itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 w sumie to nie mam problemow z oderwaniem kciuka i dalszym prowadzeniem ognia ;] moze dlatego ze nie mam duzych rak ;P wiec co polecisz lepszego od mx310? :wink: co do podkladki to dzialam wlasnie na takiej mini i jest za mini ;) ps-polecacie jakis sprawdzony sklep przy zakupie gryzonia/podkladki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DancingShadow Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 @m1xer - polecam mx310 - allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 hmm czyli skoro mam mx310 to mam go nie zmieniac? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 (edytowane) Zamówiłem tego kałacha-47, bo będzie szybciej niż 710 - zobaczymy co z tego będzie.Od kilku dni mam już przyjemność używać powyższej mychy. Taka moja skromniutka opinia: Kształt - jest bardzo wygodny, myszka świetnie leży mi w dłoni, która wcale do małych nie należy :P Wykończenie - jest ok, nic nie skrzypi/trzeszczy. Wkurza tylko niepotrzebna szczelina na górze, bo będzie zbierała tylko syf. Sensor - przesiadka z ie.3.0 to jak przesiadka ze szkolnej ławki na kanapę :P 800dpi w zupełności mi wystarczy, a do obsługi windy nie potrzebuję już powierzchni całego biurka ;] Kultura pracy - standardowo. Na pewno cichsza od ie.3.0 w której scroll chodził niczym traktor :lol: Marudzenie: -zdecydowanie brakuję chociaż jednego bocznego przycisku. Wiem, że to myszka dla graczy "oburęcznych", ale ten jeden przycisk z boku bardzo mi by się przydał -dioda elektroda której nie da się wyłączyć (tzn da, przestawiając dpi myszki -_-). Nie wiem co to za moda wśród producentów, żeby ze wszystkiego robić choinki -_- Suma sumarum, jestem zadowolony. Gdyby nie dwie powyższe wady, myszka byłaby po prostu idealna. Edytowane 9 Maja 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 (edytowane) myszki warte uwagi ie 3.0 (uważana za ergonomiczny ideał, myszka niemalże doskonała, większość sceny CS gra właśnie na niej cierpi jednak na negatywną akcelerację) ie 1.1a (ten sam sensor co ie 3.0 inny kształt) wmo 1.1a (ten sam sensor co ie 3.0, inny kształt, niezwykle popularna wśród graczy sceny q3) ikari optical/laser (bardzo szybki sensor, niezwykle ergonomiczna konstrukcja, ma ogromny lift of distance) ak-47 (bardzo szybki sensor, niezwykle ergonomiczny kształt niezależnie od upodobań chwytu) x748 (szybki sensor, kształt zbliżony do ie 3.0 kto wie czy nawet nie lepsza od ie 3.0, myszka jest dość duża) mx300/g1 (obie myszki mają ten sam kształt, bardzo wygodna i ergonomiczna niezależnie od stylu chwytu, mx300 ma zdecydowanie szybszy i dokładniejszy sensor) mx500 (ten sam perfekcyjny sensor co w mx300, kształtem wymusza chwyt jednym palcem po prawej) mx518 (ten sam kształt co mx500, szybszy sensor aczkolwiek mniej dokładny, myszka w nowej rewizji v3 ma jeszcze bardziej udoskonalony sensor 1800dpi nie 1600 jak w poprzedniej wersji, naprawdę godna uwagi konstrukcja, pytanie tylko czy bedzie pasować waga i stylem chwytu) krait (bardzo fajna myszka, cierpi jednak na negatywną akcelerację) dethadder (bardzo szybki sensor, kształt zbliżony do ie 3.0 jednak trzeba się do niej nieco przyzwyczaić) czy najnowsza ie 3.0 posiada jakas akceleracje wsteczna to bym sie tutaj klocil :P.. denerwuja napewno boczne przyciski i glosna rolka (do czego idzie przyzwyczaic), mysz idealna dla low/mid sens na niskich resach czyli do csa :P mx300/mx500 nie posiadaja perfekcyjnego sensora jezeli chodzi o szybkie ruchy, 510tka tak samo a jezeli 518 to napewno nie ma co porownywac do starszej 500tki bo ja przebija bez zadnego ale.. deathadder ksztaltem nie jest zblizony do ie 3.0, bardziej rozmiarami, draznia sliskie boki i ponoc ma jakies problemy przy najmniejszych ustawieniach sensora jak dla mnie jest 3 faworytow: IE 3.0, DEATHADDER i MX518wydaje mi sie tez, ze sa to myszki najczesciej wybierane przez graczy w FPSy, dodam jeszcze, ze najlepiej ogarnac mysze w jakims rtv/agd, zeby potem nie bylo, ze za duza albo najlepiej popykac na pozyczonej od kumpla :P Edytowane 14 Maja 2009 przez kfachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 (edytowane) Od kilku dni mam już przyjemność używać powyższej mychy. Taka moja skromniutka opinia: Kształt - jest bardzo wygodny, myszka świetnie leży mi w dłoni, która wcale do małych nie należy :P Wykończenie - jest ok, nic nie skrzypi/trzeszczy. Wkurza tylko niepotrzebna szczelina na górze, bo będzie zbierała tylko syf. Sensor - przesiadka z ie.3.0 to jak przesiadka ze szkolnej ławki na kanapę :P 800dpi w zupełności mi wystarczy, a do obsługi windy nie potrzebuję już powierzchni całego biurka ;] Ze szkolnej ławki na kanapę? Panie, gdzie teraz płynność kursora jest, gdzie ten zajebisty feeling celownika jak grasz na IE? Ja raczej na nic nie wymieniłbym mojego WMO, obecnie chyba żadna mysz nie daje tego komfortu i tego feelingu ;] BTW mój znajomy korzysta w windowsie z X-718 (rozdzielczość), a gra na TYLKO na WMO.... czy najnowsza ie 3.0 posiada jakas akceleracje wsteczna to bym sie tutaj klocil :P.. denerwuja napewno boczne przyciski i glosna rolka (do czego idzie przyzwyczaic), mysz idealna dla low/mid sens na niskich resach czyli do csa :P mx300/mx500 nie posiadaja perfekcyjnego sensora jezeli chodzi o szybkie ruchy, 510tka tak samo a jezeli 518 to napewno nie ma co porownywac do starszej 500tki bo ja przebija bez zadnego ale.. deathadder ksztaltem nie jest zblizony do ie 3.0, bardziej rozmiarami, draznia sliskie boki i ponoc ma jakies problemy przy najmniejszych ustawieniach sensora jak dla mnie jest 3 faworytow: IE 3.0, DEATHADDER i MX518wydaje mi sie tez, ze sa to myszki najczesciej wybierane przez graczy w FPSy, dodam jeszcze, ze najlepiej ogarnac mysze w jakims rtv/agd, zeby potem nie bylo, ze za duza albo najlepiej popykac na pozyczonej od kumpla :P IE3.0 akceleracja już 1m/s @ 125Hz. Na 1000Hz granica przesuwa się do 1,55m/s, jednak w CPMA mi wtedy świruje i zacina się strzelanie (strzela bez przerwy), teraz mam chyba 250Hz i jest w porządku. 3.0 jest dobra do low sens, ale nie w grach, gdzie trzeba dużo się obracać ;) 500 i 300 maja wyśmienity sensor jeżeli chodzi o wytrzymywane szybkości, ale trzeba podkręcić usb :P Ja szczerze mówiąc zajarany maks szybkościami mx300, kupilem używkę na allegro, za dość dużą kasę jak na tkaie truchło. Wszystko było fajnie itp, ale jednak grało mi się dużo gorzej niż na WMO, a to za sprawą sensora i braku tej "płynności", którą oferują intellimouse ;] Edytowane 15 Maja 2009 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 (edytowane) ooo i ta WMO bedzie chyba perfekt dla mnie w takim razie :) Wlasnie taki kszalt preferuje , zle mi leza wszystkie powyginane "ergonomicznie" mysze :) Mial byc ak-47...ale chyba zmienie zdanie. Jakies porownanie tych obu myszek? ktos obiema majstrowal csa? :D edit: ktos zna sklep gdzie ja dorwe? Edytowane 15 Maja 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Ze szkolnej ławki na kanapę? Panie, gdzie teraz płynność kursora jest, gdzie ten zajebisty feeling celownika jak grasz na IE? Ja raczej na nic nie wymieniłbym mojego WMO, obecnie chyba żadna mysz nie daje tego komfortu i tego feelingu ;] BTW mój znajomy korzysta w windowsie z X-718 (rozdzielczość), a gra na TYLKO na WMO.... W 1650x1080 kursor dosłownie pływał mi po ekranie. Gdybym grał w niższych rozdzielczościach, to możliwe że ie3.0 zamieniłbym właśnie na WMO(ze względu na jej kształt) - ale nie gram, bo nie jestem żadnym pro. Ale jakość wykonania...nie, jednak wolę niszowy produkt a4techa :rolleyes: Czuję, że obecna myszka lepiej sprawuję się od poprzedniej, więc o tym wspomniałem - tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 ooo i ta WMO bedzie chyba perfekt dla mnie w takim razie :) Wlasnie taki kszalt preferuje , zle mi leza wszystkie powyginane "ergonomicznie" mysze :) Mial byc ak-47...ale chyba zmienie zdanie. Jakies porownanie tych obu myszek? ktos obiema majstrowal csa? :D edit: ktos zna sklep gdzie ja dorwe? ps.com.pl - ja kupowałem tutaj, z tym, ze z odbiorem osobistym ;p W CS-a dawno nie grałem, aczkolwiek niegdyś całkiem sporo ;p mysz sprawowała się bardzo dobrze (również @ 1000Hz) ;) Dobrą opcją jest także Intelli Mouse Optical 1.1a, ale tutaj z kolei o ile pamiętam jest problem z tym, że czasem niechcący wciśniesz boczny klawisz ;p WMO to fajna mysz, w CS-ie z pewnością dobrze się spisze ;] P.S. - na ceneo jest pełno ofert 3282339[/snapback] W 1650x1080 kursor dosłownie pływał mi po ekranie. Gdybym grał w niższych rozdzielczościach, to możliwe że ie3.0 zamieniłbym właśnie na WMO(ze względu na jej kształt) - ale nie gram, bo nie jestem żadnym pro. Ale jakość wykonania...nie, jednak wolę niszowy produkt a4techa :rolleyes: Czuję, że obecna myszka lepiej sprawuję się od poprzedniej, więc o tym wspomniałem - tyle. taka rozdziałka - zwracam honor :E ja ciagle na crt gram :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OL1 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 panowie mam 300zl okolo na myszke co bedzie najlepsze? zastanawialem sie nad g5, lachesisem, albo ta z wowa tylko czy ona cos warta jest w fpsach ? ewentualnie co jeszcze ciekawego jest na rynku ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 (edytowane) Może MX518? Razery to zabawki, odpuść sobie - nie będzie później nerwów ;] W jakich grasz rozdzielczościach, jaką masz teraz mysz i czy to raczej low czy hi sens? P.S.- czy w ogóle ktoś rzetelnie przetestował nowego MX518 (1800DPI)? Edytowane 16 Maja 2009 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 (edytowane) WMO to fajna mysz, w CS-ie z pewnością dobrze się spisze ;] P.S. - na ceneo jest pełno ofert Hehe no tak, wpisywalem zla nazwe :P dzieki :) @Grimlock o tym plywaniu to w kontekscie WMO bylo? W Dod'a bede pewnie gral w 1024/1280 ale w inne raczej wlasnie na takiej rozdzialce (crisisy, rpgi etc) - tutaj miales problemy z dokladnoscia myszy? (co rozumiesz poprzez "plywa" - nie uswiadczylem takiej sytuacji nigdy wiec niezabardzo potrafie sie do niej odniesc :) ) edit: i jak bede dzwonil do sklepu to mam pytac o numer seryjny z tylu? Czy tam ma pisac rev. 1.1a czy co:)? edit2: Jaka podkladke do WMO/ak-47 byscie polecili? Szmacianke moze jakas? (nigdy na nich nie gralem ale przypuszczam ze bedzie przyjemniejsza w dotyku niz chlodne podkladki z metalu) - sharkoon 1337 chyba wystarczy (juz sobie odpowiedzialem) Edytowane 16 Maja 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OL1 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 na rozdzielce gram poki co 1024 ale po zmianie kompa co nastapi tez naraz z myszka mam zamiar w 1920 o ile sie bedzie dalo;p teraz mam a4techa x-750f nie no 518 osobiscie odpada jakos nigdy nie marzylem o tych mxach;) mysle o czyms miedzy tymi 3 co podalem wyzej aczkolwiek nie jestem przekonany podobno lachesis ma dosc irytujace ustawienie pod reke wiec zaczalem myslec o tej z wowa tylko neiwiem czy to cokolwiek warte swojej ceny czy tylko marketingowy chlam a moze cos jeszcze drozszego macie w zanadrzu ?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...