Kyle Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 A co powiecie na to? :)... mysz z wiatrokiem x-P ... sensor ten sam zapewne co w reszcie serii. słuchaj naprawdę mam dość twojego pierdzielenia - wszystko o czym pisze jest sprawdzone własnoręcznie przeze mnie - gram w quake3 od zalania dziejów, listę sukcesów jak i bardzo poważanych klanów śmiało mogę tu przytoczyć - ty piszesz o hardware z którym nigdy nie miałeś styczności - w przeciwieństwie do mnie nigdy nie wygrałeś żadnego turnieju, baa nawet nie tak dawno pisałeś że nigdy nie grałeś w żadnym klanie Jeśli chcesz już podważać to co mówię poprzyj to czymkolwiek... a nie pierdzielisz 3po3 wprowadzając ludzi w błąd a dodatkowo twoje słowa są kompletnie niczym nie podparte. Dla mnie jak już pisałem jesteś skończonym kretynem co już raz tobie na tym forum udowodniłem. Nie wiem w zasadzie po co wdaje się z tobą w dyskusje, skoro i tak wiem że mi zaraz napiszesz jakieś farmazony kompletne niezwiązane z tematem. Zakładasz drugie konto na tym form by znowu mnie bezpodstawnie obrażać. No ale jak się nie można popisać wiedzą to można się popisać innymi swoimi "zaletami" :lol: ps. do tego kłamiesz jak najęty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 (...) Zakładasz drugie konto na tym form by znowu mnie bezpodstawnie obrażać. (...) Które to pierwsze? Jestem do tyłu w temacie bo ie30 nie chce zdechnąć abym miał pretekst na sidewindera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 (edytowane) Dostałem paczkę materiałów od usera f4l4 Sensor ADNS-3060. Mierzone na 25,4cm, żeby zniwelować błędy pomiaru. LOL. bez interpolacji ~1600CPI. [ tryb 1600 DPI ] f4l4 porównał AK47 z X748 (ADNS-3080), którego zresztą ja mam i wiem, że można go zmusic do negatywnej akceleracji bez większych problemów (na niskim sensie oczywiście). Twierdzi, że grając na AK47 na 60cm/360 nie jest w stanie zgubić mychy. ba, ustawiając nawet na 100cm/360 mysz cały czas pięknie czyta powierzchnię. Może warto by to sprawdzić zanim zacznie się rzucać mięsem i oskarżeniami, co? Edytowane 28 Listopada 2009 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 (edytowane) Może warto by to sprawdzić zanim zacznie się rzucać mięsem i oskarżeniami, co?Kto rzucał mięsem ten rzucał. ... to po pierwsze X748 (ADNS-3080), którego zresztą ja mam i wiem, że można go zmusic do negatywnej akceleracji bez większych problemów (na niskim sensie oczywiście).To nieźle ... mi się to nie udaje a macham jak szalony (model 738 ustawiony na 500Hz i 1600 dpi). Przy normalnej grze aż takich szybkich ruchów nie robię. Może mam za małą podkładkę by rozpędzić do zgubienia mysz ;) ... wiem że Ty masz większy talent do wprowadzania myszy na nieludzkie prędkości. Sensor ADNS-3060. LOL. bez interpolacji ~1600CPI. [ tryb 1600 DPI ] Zgodnie ze spec ten sensor ma 800 dpi ... i jeśli jest jakieś oszukaństwo (że wyszło 1600) to da się to wykryć ... ale pewnie nie automatem (vmouse) tylko tak jak dawniej "na piechotę" (paint full hardcore). http://www.datasheetcatalog.org/datasheet2...czkyk0ttzpy.pdf ps. miło że f4l4 pokazał co siedzi w AK47 Edytowane 28 Listopada 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Widziałem jaka jest specyfikacja i też byłem zdziwiony, ale vmouse zawsze działał dobrze. Niestety nie w tym wypadku ;/ Faktycznie 800CPI. f4l4 w paincie wykrył 1+1 :D Nie zmienia to faktu, że do niskiego sensa ma być rewelka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Widziałem jaka jest specyfikacja i też byłem zdziwiony, ale vmouse zawsze działał dobrze.... na Vista nie . ps. ... automat łatwo oszukać ... wystarczy że mysz będzie wysyłać interpolowany impuls z odpowiednim opóźnieniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 (edytowane) właśnie sprawdziłem wersję 0.0.7.a http://forum.purepc.pl/redirect.php?url=ht...2520v0.0.7a.zip na Vista 32-bit SP2. Śmiga jak powinien, wykrywa interpolację. program we wersji 0.0.8 miał zepsuty moduł do interpolacji - przeczytałem dyskusję w tamtym temacie... :F Edytowane 28 Listopada 2009 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 (edytowane) właśnie sprawdziłem wersję 0.0.7.a http://forum.purepc.pl/redirect.php?url=ht...2520v0.0.7a.zip na Vista 32-bit SP2. Śmiga jak powinien, wykrywa interpolację. program we wersji 0.0.8 miał zepsuty moduł do interpolacji - przeczytałem dyskusję w tamtym temacie... :F ... to może inną wersję testowałem ... ale u mnie wychodziły cuda oderwane od rzeczywistości (Viśta 64) Teraz sprawdziłem na odświeżaniu wersję 007 - kłamie. Interpolacja - też kłamie .... przy 3200 dpi niby nie ma interpolacji Edytowane 28 Listopada 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 właśnie sprawdizłem na Twoim odświeżaniu - 500Hz i nic nie pokazał :o prawidłowo pokazuje na 1000Hz. - sprawdź u siebie, żeby potwierdzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 właśnie sprawdizłem na Twoim odświeżaniu - 500Hz i nic nie pokazał :o prawidłowo pokazuje na 1000Hz. - sprawdź u siebie, żeby potwierdzić Przy 1000 Hz to samo - widać interpolację na oko przy 3200 dpi a vmouse pokazuje ładną ciągłą linię. Odświeżanie też pokazuje nieprawidłowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 :F no to nie wiem :( u mnie się zgadza :| w takim razie niestety tylko paint. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 co powiecie o Microsoft SideWinder Gaming Mouse? Warta jest swojej ceny czy moze jednak wziąć tansza Logitech Mx518? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henek45 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Jak tu czytam te komentarze, że ktoś całkowicie neguje myszkę bo nie ma jakichś bocznych przycisków, hehe, to chyba przeważnie nooby używają tych bocznych przycisków. Ja wszystko robię na myszce i klawiaturze i nie ma najmniejszych problemów. Jedyne co w takiej myszce może być potrzebne w grach fps, to zmiana czułości, np. jak ktoś jest sniperem to sobie zmienia z pistoletu na sniper i czułość do obu broni inna. I tutaj moje pytanie do użytkowników myszki ak-47 jak się sprawuje, do czego się nadaje, jakie ma wady, czy na blacie biurka będzie dobrze się ślizgać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 (edytowane) Jak tu czytam te komentarze, że ktoś całkowicie neguje myszkę bo nie ma jakichś bocznych przycisków, hehe, to chyba przeważnie nooby używają tych bocznych przycisków. Ja wszystko robię na myszce i klawiaturze i nie ma najmniejszych problemów. Jedyne co w takiej myszce może być potrzebne w grach fps, to zmiana czułości, np. jak ktoś jest sniperem to sobie zmienia z pistoletu na sniper i czułość do obu broni inna. I tutaj moje pytanie do użytkowników myszki ak-47 jak się sprawuje, do czego się nadaje, jakie ma wady, czy na blacie biurka będzie dobrze się ślizgać? LOL - równie dobrze mogę napisać że nooby nie korzystają z bocznych przycisków albo że używają przycisku zmiany czułości ale nie będę się bawił w dziecinadę. Swoją drogą zmiana DPI dla mnie jest zbędna ... (wiem wiem ... to już dla ciebie jestem noobem) :lol: ... dla mnie AK 47 odpada bo nie ma bocznych przycisków, ma 800 dpi i nie jest programowalna. Edytowane 3 Grudnia 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Jak tu czytam te komentarze, że ktoś całkowicie neguje myszkę bo nie ma jakichś bocznych przycisków, hehe, to chyba przeważnie nooby używają tych bocznych przycisków. Ja wszystko robię na myszce i klawiaturze i nie ma najmniejszych problemów. Jedyne co w takiej myszce może być potrzebne w grach fps, to zmiana czułości, np. jak ktoś jest sniperem to sobie zmienia z pistoletu na sniper i czułość do obu broni inna. I tutaj moje pytanie do użytkowników myszki ak-47 jak się sprawuje, do czego się nadaje, jakie ma wady, czy na blacie biurka będzie dobrze się ślizgać? nie ma to jak pro na blacie biurka :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Gdyby ten kałach miał chociaż jeden przycisk boczny, to byłaby to myszka idealna. Żaden gryzoń nie leżał mi tak dobrze w dłoni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henek45 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 (edytowane) ... dla mnie AK 47 odpada bo nie ma bocznych przycisków, ma 800 dpi i nie jest programowalna. o czym ty mówisz, ak-47 ma 2000 dpi. LOL - równie dobrze mogę napisać że nooby nie korzystają z bocznych przycisków albo że używają przycisku zmiany czułości ale nie będę się bawił w dziecinadę. Swoją drogą zmiana DPI dla mnie jest zbędna ... (wiem wiem ... to już dla ciebie jestem noobem) icon_lol.gif Po prostu irytuje mnie takie podejście , te przyciski boczne to tak jak wybór pomiędzy profilowaną a symetryczną, jedni wolą taką drudzy taką, to kwestia gustu, a nie jakaś wada myszki. Jestem old-gamerem i zawsze używałem klawiatury, miałem myszki z przyciskami bocznymi, które dla mnie kompletnie nie przydatne były i ciężko się ich używało. A co do noobów, to prawda jest taka, że najczęściej nooby kupują wypasione sprzęty, może nooby to przesadziłem ale średni lub słabi gracze. Podam tutaj za przykład najlepszych graczy w starcrafta na świecie prawdziwych progamerów z Korei, większość z nich używa prostej myszki logitech optical mini mouse. Ligi fps'ów nie znam, więc się nie wypowiadam. nie ma to jak pro na blacie biurka :F a czy to źle, od dawien dawna odkąd korzystałem z myszek optycznych zdecydowanie wygodniej mi się pracowało na blacie biurka niż na podkładkach, nawet tych lepszych, może i ślizgacze się szybciej na blacie ścierają, ale je można wymienić, za to jest wygodniej. Nadal aktualne pytanie do posiadaczy myszki ak-47, jakiekolwiek info o niej! Edytowane 3 Grudnia 2009 przez henek45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 (edytowane) o czym ty mówisz, ak-47 ma 2000 dpi. http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3413325 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3413408 ... nie ma 2000 dpi ... tak samo jak X738 nie ma 3600 dpi (w X738 jest realne nieinterpolowane 1600 dpi a w wyższych trybach jest interpolacja ... a AK-47 jak widać ma 800dpi + co najwyżej interpolacja) Edytowane 3 Grudnia 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henek45 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3413325 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3413408 ... nie ma 2000 dpi ... tak samo jak X738 nie ma 3600 dpi (w X738 jest realne nieinterpolowane 1600 dpi a w wyższych trybach jest interpolacja ... a AK-47 jak widać ma 800dpi + co najwyżej interpolacja) ile w takim razie wg tego programu dpi mają myszki takie jak razer deathadder czy mx518? A tak czytam o testach interpolacji użytkowników na bazie tego programu, to nawet w mx518 może występować, i podobno programowo można wyłączyć te błędy, więc radzę najpierw solidnie potestować. Czytałem też, że sam autor mówi o błędach w pomiarze interpolacji myszek tym programem, że ta wersja jest jeszcze niedorobiona i niedokończona, w takim razie jaki jest sens testować betą programu myszki? Edytowane 3 Grudnia 2009 przez henek45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 (edytowane) o czym ty mówisz, ak-47 ma 2000 dpi. Po prostu irytuje mnie takie podejście , te przyciski boczne to tak jak wybór pomiędzy profilowaną a symetryczną, jedni wolą taką drudzy taką, to kwestia gustu, a nie jakaś wada myszki. Jestem old-gamerem i zawsze używałem klawiatury, miałem myszki z przyciskami bocznymi, które dla mnie kompletnie nie przydatne były i ciężko się ich używało. A co do noobów, to prawda jest taka, że najczęściej nooby kupują wypasione sprzęty, może nooby to przesadziłem ale średni lub słabi gracze. Podam tutaj za przykład najlepszych graczy w starcrafta na świecie prawdziwych progamerów z Korei, większość z nich używa prostej myszki logitech optical mini mouse. Ligi fps'ów nie znam, więc się nie wypowiadam. a czy to źle, od dawien dawna odkąd korzystałem z myszek optycznych zdecydowanie wygodniej mi się pracowało na blacie biurka niż na podkładkach, nawet tych lepszych, może i ślizgacze się szybciej na blacie ścierają, ale je można wymienić, za to jest wygodniej. 1. AK47 ma 800DPI - czytaj dyskusję wyżej. - sprawdzone NIE programem 2. Co do mych w starcrafcie, to sorry, ale to zupełnie inna zabawa - ta gra nie jest za bardzo wymagająca, jeśli chodzi o mychę. Ma być mała, mieć >=800DPI i nie sprawiać większych problemów :D 3. BLAT ZAWSZE JEST ZŁY, naprawdę! ile w takim razie wg tego programu dpi mają myszki takie jak razer deathadder czy mx518, bo nie mając takiego porównania mogę równie dobrze powiedzieć, że ten program nie działa prawidłowo, zwłaszcza, że robił go jeden z forumowiczów.. A tak czytam o testach interpolacji użytkowników na bazie tego programu, to nawet w mx518 może występować, i podobno programowo można wyłączyć te błędy, więc radzę najpierw solidnie potestować. ' dyskusja wyżej. X710BK/X710MK wydaje się być ciekawą propozycją - 800DPI, 1000Hz, programowalna, zmiana czasu reakcji przycisków. X710FS i AK47 mają ten sam sensor co BK i MK, ale nie można potraktować ich 1000Hz, programować i zmieniać czasu rekacji przycisków. Ogólnie te mychy nadają się do low-sens w FPS. P.S. Vmouse w wersji 0.0.7 na XP działał bezbłędnie. Edytowane 3 Grudnia 2009 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henek45 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 (edytowane) 3. BLAT ZAWSZE JEST ZŁY, naprawdę! co ty gadasz głupoty, optyczne myszki super chodzą na blacie w porównaniu do laserowych, a blatów jest też wiele rodzajów, ja mam akurat bardzo dobre twarde, gładkie drewno, jedyny minus to taki, że psują się na nim ślizgacze. To w takim razie jak to się ma w praktyce w czym przeszkadza interpolacja w przypadku gier rts i fps? Z akceleracja wsteczna to jest gubienie się kursora w czasie szybkich ruchów? Które w takim razie są jeszcze dobre myszki do rtsów i fpsów ale w takim kształcie do obsługi palcami, tak jak np. ta Ak-47, takich myszek szukam, ale niestety na rynku jest ich niewiele, jedynie c o widziałem to logitech g1,g3, razer krait i a4tech ak-47, z tym że te pierwsze są już niedostępne do kupienia, a refurbished czy używanych nie chce. Aha i te testy w vmouse bench to wygląda trochę tak jak testowanie karty graficznej w 3dmarku, czyli wyniki na papierze a w praktyce(grach) całkowicie inaczej... Wolałbym usłyszeć opinię od kogoś kto grał tą myszką (a4tech ak-47), te rozdzielczości to faktycznie a4tech ma zawyżone , ale jak to wygląda w praktyce? Zastanawiam się teraz , którą myszkę lepiej wybrać, czy A4tech Ak-47 czy może używaną Logitech mx310, czy one mają taki sam kształt? Edytowane 4 Grudnia 2009 przez henek45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 (edytowane) W praktyce wygląda to tak że na myszy z mniejszą rozdzielczością bardziej musisz zwiększyć czułość w menu gry by tak "szybko" chodziła jak mysz z większym DPI. A im wyższa czułość ustawiona w grze tym więcej pikseli ma pojedynczy skok np. celownika w jakimś FPS czyli tym mniejsza precyzja. Tak więc pośrednio rozdzielczość myszy wpływa na precyzję (poprzez to co ustawiasz w grze w zależności od DPI myszy). A jeszcze bardziej praktycznie to jest tak że w BF2 przy czułości dla piechoty 1.6 (muszę tyle dać na myszy 400 dpi by było odpowiednio dla mnie "czule") przy celowaniu na duże odległości ciężko czasem w ogóle najechać na przeciwnika celownikiem bo "przeskakuje". Przy 0.8 nadal widać że "skacze" celownik co ~3 piksele ale już da się znośnie grać (tutaj mysz na 800 dpi). Przy czułości 0.4 (czyli dla mnie 1600 dpi wymagane) jest już dokładnie ale nie idealnie. Edytowane 4 Grudnia 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Jak to w końcu jest z ustawieniem szybkości kursora w panelu sterowania? Musi zostać na 6 oczku? Załadowałem kilka profili graczy CS-a do myszy SteelSeries Xai i każdy jeden gra na 4-tym oO Może głupota, ale jest jakby płynniej. A w CS-ie, to już całkiem. Bo jaki jest sens ładowania sensora o czułości 5000CPI, skoro nie da się z tego realnie skorzystać? Tym bardziej, że w CS-ie można ustawić sensa 1 i na tym koniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 (edytowane) Jak to w końcu jest z ustawieniem szybkości kursora w panelu sterowania? Musi zostać na 6 oczku?To 6-ste oczko czyli środek (brak interpolacji i brak "dzielników" ... czyli 1:1) jest konieczne tylko w pomiarach w paint. W grach sprawa jest nieco skomplikowana. Na np. Battlefield 2 ten suwak nie ma wpływu - i tak powinno w każdej grze być bo zawsze mamy pewność że wykorzystujemy max dpi myszy. Inaczej jest w Quake 3 Arena bo wpływ jest (choć nie wiadomo czy nie da się tego obejść - mi się nie udało). Oczywiście najlepiej jest, kiedy ten suwak wpływu nie ma na grę, bo jeśli ma i np. "spowolnimy" sobie mysz dla pulpitu to "obcinamy" dpi dostępne dla takich gier co w konsekwencji nie pozwala na wyciśnięcie max precyzji czyli ustawienie niższej czułości (bo z myszy np. 5000 dpi wycięliśmy do 2500 dpi ... czyli musimy podnieść czułość w grze do wyższej niż ta którą wybralibyśmy do 5000dpi). Czyli w Quake faktycznie by wyciskać max trzebaby dawać suwak na środek. Załadowałem kilka profili graczy CS-a do myszy SteelSeries Xai i każdy jeden gra na 4-tym oO Może głupota, ale jest jakby płynniej. Wszystko można sprawdzić ... czyli robisz w grze FPS ruch o najmniejszą odległość myszą i printscreen. Później porównujesz na printscreenach o ile pikseli jest przeskok celownika wzgl. jakiegoś obiektu w grze. Następnie zmieniasz profil i znowu badasz czy odległość na innych ustawieniach się zmieniła. Oczywiście im mniejsza minimalna odległość tym lepiej = dokładniej. A w CS-ie, to już całkiem. Bo jaki jest sens ładowania sensora o czułości 5000CPI, skoro nie da się z tego realnie skorzystać? Tym bardziej, że w CS-ie można ustawić sensa 1 i na tym koniec.W CS są ograniczenia ... i są to głupie ograniczenia jeśli nie można zejść z czułością do odpowiednio niskiego poziomu. W tym przypadku faktycznie nie skorzystasz z pełnego potencjału myszy np. 5000 dpi (którą musisz przełączyć na np. 2500 dpi by nie było za szybko przy minimalnej czułości 1) z powodu .... gry (nie da się grzebać w pliku konfiguracyjnym i dać np. 0.5 itd. ?) ps. w BF2 wpływ suwaka windows jest tylko na menu gry ... na rozgrywkę już wpływu nie ma Edytowane 5 Grudnia 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 (edytowane) Udało się komuś zmienić Hz na W7 x64 ? No więc sprawa wygląda tak mam Windows 7 x64 a więc def. 125Hz i gryzonia z podpisu, no i nie mogę w nic trafić ... kurde ciężko sytuacje opisać ale na A4Tech'u za kilka marnych złotych nie mam takiego problemu ... do tego kursor potrafi się zgubić podczas zwykłego biegania po www, to to już mnie przerosło ... Edytowane 9 Grudnia 2009 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 ps. w BF2 wpływ suwaka windows jest tylko na menu gry ... na rozgrywkę już wpływu nie ma W CSie jest tak że wpływ suwaka w windows ma wpływ na grę po wgraniu mouse fixa i dodaniu komend -noforce tak niestety jest w ten sposób grają wszyscy których znam i być musi przynajmniej taka jest ogólnie opinia. Minimalny sens jest 1 nawet jak sie ustawi mniej i tak jest 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 (edytowane) ponieważ mój Logitech MX610 powoli zaczyna odmawiać posłuszeństwa, a konkretniej lewy przycisk ma paskudny dwu lub wielo-klik, oraz często przerywa (do tego stopnia, że nie mogę zaznaczyć bez przerwania kilku elementów w katalogu, fragmentu tekstu, lub przeciągnąć pliku np. do audio playera) powoli zaczynam się rozglądać za czymś na zmianę. Chciałbym, żeby myszka: - była bezprzewodowa (już przyzwyczaiłem się do braku kabla) - miała wygodną rolkę do przewijania (wystarczy góra-dół, ważne, żeby rolka miała dobrą kulturę pracy bo o ile z góry na dół z obecnym Logitechu jest ok to w odwrotną stronę rolka wydaje odgłosy jakby była zrobiona za 10 gr...) - posiadała na boku, w pobliżu kciuka przyciska "Back" i "Forward" - do użytku w przeglądarce lub systemie (przyzwyczajenie robi swoje...) - wolałbym, żeby była laserowa niż optyczna (nie lubię czerwonego światełka diody), ale jak będzie optyczna to się nic nie stanie o ile reszta zrekompensuje mi tą małą "wadę" Cenowo im mniej tym lepiej, wiadomo, maksymalnie ok. 200 zł ale jeżeli będzie coś godnego polecenia w niższej cenie, to super. Mysz będzie używana do zadań biurowych i www, raczej żadnych gier (chociaż może kiedyś w coś sobie zagram - ale póki co się na to nie zapowiada). Czy ktoś ma jakieś typy ;) ? Edytowane 17 Grudnia 2009 przez E57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 VX Revolution jest przyjemna w miarę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciacho1982 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Słuchajcie, potrzebuję pomocy. Obecnie mam A4techa X-718F, jednak on już kończy swój żywot (głównie chodzi o rolkę). Jestem w miarę zdecydowany na 738K lub 748K, z uwgi na optyczny sensor w porównaniu do lasera w 730/740. No i tutaj mam pytanie: która z tych dwóch jest najbardziej zbliżona kształtem i rozłożeniem bocznych przycisków do mojej 718F (prawie idealna dla mnie)? Dzięki serdeczne za wszelką pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 może jednak X-718BK, jeżeli koniecznie chcesz miec taki kształt? Ogólnie nie polecam tych myszy. Ze względu na silną predykcję i ogólnie dziwną pracę sensora - polecam natomiast tego posta i resztę dyskusji :) http://forum.purepc.pl/Klawiatury-myszki-j...95#entry3418895 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...