Polar Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 Gra ktoś na MX Anywhere 2 ? jak tak to mógłby się podzielić wrażeniami ? Zakupiłem i muszę powiedzieć że całkiem fajna mysz. Co prawda tylko 1600 dpi maksymalnie ale za to bez żadnych interpolacji jak dla mnie 1400 pasuje najlepiej. Świetne ślizgacze sunie jak po maśle. Sensor precyzyjny nie gubi się nawet przy bardzo szybkich przesunięciach. Jakoś ~2 metry/s wytrzyma bez wariowania Brak predykcji choć czasami można spotkać opinie że jest. Proste linie w paincie wychodzą podobnie do Bloody V4 które nie ma wspomagania. Bateria trzyma 3 tygodnie , nie tak jak piszą że dwa miesiące. Obawiałem się ze to będzie coś jak Logitechy z serii M525 albo niższe szybszy ruch nadgarstkiem i kursor wariuje ale tutaj trudno go zgubić. Brak jakichkolwiek opóźnień po umieszczeniu odbiornika blisko myszy w przedłużaczu USB od radiowego Bloody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tociak Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2016 Witam mam zamiar kupna jednej z tych myszy: RAZER MAMBA TE VS RAZER DEATHADDER ELITE rozmiar obu oraz ich cena nie robi różnicy.Chodzi mi bardziej o sensor oraz o tworzywa użyte w obu myszkach i o te mechaniczne przełączniki w deathadder elite jak myślicie co wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2017 Po prawie 6-ciu latach w mojej M705 zaczął się robić dwuklik na PPM. Złożyłem więc w firmie zapotrzebowanie na dokładnie ten sam model - do teraz twierdzę, że nie ma lepszej myszki do laptopa. Nowa sztuka przeszła niewielki lifting, głównie związany ze zmianą loga producenta, ale jest też kilka różnic technicznych: -przełączniki są minimalnie głośniejsze w porównaniu do starej wersji -zmienił się kształt odbiornika Unifying (poprzedni miał rowki o obudowie i łatwiej go się wyciągało z portu USB) -przycisk ukryty w podstawie pod kciuk ma wyraźniejszy skok i jest bezgłośny i są to spore zalety Reszta praktycznie bez zmian - wciąż ta sama, wysoka jakość obudowy, porządne ślizgacze, a do kompletu dają 2 paluszki AA duracella, a nie żadne najtańsze chińczyki. PS: stara myszka była moja prywatna, więc zamierzam kupić na Ali przełączniki do niej i ją naprawić. Co 2 myszki to nie jedna. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2017 Reszta praktycznie bez zmian - wciąż ta sama, wysoka jakość obudowy, porządne ślizgacze, a do kompletu dają 2 paluszki AA duracella, a nie żadne najtańsze chińczyki. Duracell są podobno nie takie rewelacyjne (były przypadki wylania po zużyciu). ps. chodzi ta myszka na NiMh? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2017 A dlaczego miałaby nie pójść? A co do zajączkowych, to gorzej niż energizery się sprawować raczej nie będą, a na tych ten Log wytrzymał ok 3-ech lat, będąc cały czas włączonym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 Szukam myszki uniwersalnej do przeglądania internetu i grania w różne gry. Musi mieć dobrą rolkę coś jak m325 (wygodna ,cicha , bez wyraźnego skoku ) , jednak większa rozmiarowo 125mm dł. , 40mm. wys.. Jak jest z tą rolką w Dream Machines ? Cena to ok.150 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 nasówa się pytanie- "Która lepsza?" Ludzie. A autor nade wszystko niech powie DO CZEGO ta mysz będzie używana, bo te co widzę to dla gamerów nie są. Z drugiej strony, popatrz głównie na ergonomię i dopasowanie do dłoni, a potem na funkcjonalność i technikalia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 Nostra, masz zamiar tak więcej postów sprzed ponad 13 lat odkopywać? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 Nostra, masz zamiar tak więcej postów sprzed ponad 13 lat odkopywać? Padłem, rozjechałeś mnie. Wskoczył mi pierwszy post. , ale nie, nie zamierzam, możesz spać spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 (edytowane) Mam mały problem z moją myszką. Mam Logitech G403, działa idealnie, tylko po dłuższym czasie przeszkadzają mi w niej dwie subiektywne "wady": - zbyt lekki klik klawiszy - kształt taki nie do końca (dużawa - a czytałem opinie, że jest maława, więc jak widzicie wady zdecydowanie subiektywne, wolałbym niższą mysz) Już miałem zamawiać Logitech G Pro, ale przeczytałem, że ma jeszcze lżejszy klik od G403 ... !? No to Logitech G Pro w takim razie też odpada. Zawsze lubiłem kształt Razerów (miałem dawno temu Razer , chyba diamond-back - kształt taki jak lubię, podobnie jak A4Tech X-738 - też "razerowaty" kształt) Teraz co moglibyście mi doradzić, co by miało "razerowaty" kształt i nie tak lekki klik jak Logitech G403? - Razer DiamondBack 2015? ... jak tam z tym sensorem, bo czytałem że dziwnie się zachowuje? - poprawili to? ... czy ma ta mysz cięższy klik od G403? - jeszcze myślę nad jakimś Ozone Argon - kształt wygląda na wygodny Edytowane 30 Marca 2017 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deamian_pl Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 Drodzy, Na codzien korzystam z Logitech G5 (max 510, mx518, g500). Szukam czegos o mozliwie podobnym (albo i identycznym) ksztalcie i kliku, natomiast z lepszym sensonrem- G5 przy dlugich przeciagnieciach potrafi sie pogubic. Nie potrzebuje tlumu przyciskow, 3-4 wystarcza w zupelnosci ;-) Waga myszy + jej ksztalty sa dla mnie idealne, niestety sensor daje sie we znaki. Cos poradzicie ? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 Jeśli budżet nieograniczony to daleko szukać nie musisz - g502, taniej g402. Tapatapatap Xperia X 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deamian_pl Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 Jeśli budżet nieograniczony to daleko szukać nie musisz - g502, taniej g402. Tapatapatap Xperia X Szukajac w necie znalazlem taki post (g502 do G5) "The shape is quite a bit different than the G5/MX518/G400/G500 style mice though, so the grips it takes might be very different." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 Ale nie wiem czego się spodziewasz, przecież to inna myszka. Jak chcesz identyczna jak miałeś to kup taka sama tylko nową. Albo pogodzić się musisz ze zmianami w g402/502 które ewidentnie są rozwinięciem g5. Tapatapatap Xperia X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 Czy ktoś posiada nową mysz Logitech Mx Anywhere 2S ? Jest to ulepszona wersja Anywhere 2 - zwiększyli dpi do 4000 i ulepszyli baterię. Pytanie czy nowa wersja posiada interpolację ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) Bo Anywhere 2 nie ma interpolacji na żadnej czułości. O kurde nie dopisało się do poprzedniego posta , sorry. :wisielec: Edytowane 18 Czerwca 2017 przez Polar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2017 (edytowane) Czy jest sens kupować mysz bezprzewodową Logitech G403, która ma być podłączona do laptopa? Chciałbym uniknąć tego kabla z odbiornikiem, ale z tego co czytam poniżej to nie ma innego sposobu? http://support.logitech.com/pl_pl/article/Connect-the-G403-wireless-gaming-mouse-to-a-computer?product=a0q3100000AQ5I0AAL Inaczej, czy praca bezprzewodowa z samym adapterem (tym mini usb podpiętym do lapka) i myszy działa bezproblemowo? edit. chyba już wiem o co chodzi. do lapka wystarczy ten mały wtyk usb, a adapter podłącza się po kablu do PC, aby była lepsza łączność. Edytowane 8 Lipca 2017 przez deserted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2017 Nie będzie problemu z pracą myszy, gdy wrzucisz odbiornik bezpośrednio w USB laptopa. A co do kabla do ładowania, to byle microUSB będzie dobry. Sam tak ładuję moją G700s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 Kupiłem wczoraj G403 i stało się tak jak myślałem. Trafiłem na wadliwą sztukę, gdzie są problemy z rolką. Była ona lekko przesunięta w bok i klikała kiedy się ją przesunie w jedną stronę (taki klik rolką z góry, tyle że w bok). Całe szczęście wiedziałem o problemie z luźną rolką (z youtube) i sprawdziłem mysz zaraz po zakupie w mediamarkt w NL. Zwróciłem ją bez problemu w punkcie serwisowym pokazując tylko tą wadę. Lekko wkurzony (bo taki badziew dzisiaj produkują - razer deathadder problemy z dwuklikiem, logitech jak nie rolka to kabel) wróciłem do sklepu. Tym razem wybrałem G900. Na półce sklepowej mysz była przyklejona na stałe (bo bezprzewodowa) i w dłoni leżała lepiej niż G403, jednak w domu, na luzie, okazało się że mysz po prostu ucieka w przód. Ten model myszy w miejscu loga "nabrała" masy, względem wysłużonej MX518 i teraz ciężko mi się przyzwyczaić. Zastanawiam się czy ją zwrócić, czy ręka się przyzwyczai. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 czy ktoś może mi pomóc w temacie http://forum.purepc.pl/topic/376312-rival-100-zbyt-głośna-przy-klikaniu-mysz-z-cichymmiękkim-kliknięciem/#entry4054176 jak chodzą przyciski na myszach logitecha ? np. g403,g502 czy g900 ? Czy są jakieś lepsze alternatywy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) G502 jest głośna, sporo egzemplarzy ma problem "Sticky button" więc trzeba sprawdzić i oddać. Tapatapatap Xperia X Edytowane 9 Lipca 2017 przez Gemtin1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) A to szkoda bo bardzo podoba mi się kształ,waga,wygląd,sensor,cena i jeszcze ten infinite scroll. A jak z G900 ? Bo widzę że ceny zleciał z ponad 700zł do 500zł i za tyle może kupię. Już dwie osoby piszą mi o deathadderze, wydaje mi się że jest fajna i ładnie by się komponowała do mojej nowej klawiatury deatstalker ale w recenzji na yt mówią że ta nowa wersja (elite) chyba klika dosc głośno. Edytowane 9 Lipca 2017 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 Porównałem przed chwilą 3 modele G402, MX518, G900. Pierwszy i drugi jest identyczny. Ich dźwięk jest lekko przytłumiony. Niestety G900 klika głośniej, może to dlatego że to nówka. Do tego jego dźwięk jest wyostrzony. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2017 Jak kupiłem G900 w sobotę, tak w niedzielę ją spakowałem, a dzisiaj bezproblemowy zwrot do sklepu.Mysz jest jak dla mnie za duża. Rolka jest zbyt daleko wysunięta do przodu (do tego odstaje w górę), co za tym idzie - słaba jej kontrola, a do tego już przyzwyczaić się nie da. No, chyba że ktoś ma długie szpony. Jeśli ktoś ma zamiar ją kupić, radzę dobrze ją testować w sklepie. Póki co, zostaję przy MX518. Czekam tylko na kabel do niej (link), bo to jedyna część która się psuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2017 Poleci ktoś dobrą dużą myszkę, najlepiej profilowaną na prawą rękę? Nie do hardkorowego grania, nie musi mieć najzajebistszego sensora, tylko żeby wygodnie się jej używało. Obecnie mam Razer Deathadder, umiera już ze starości, myślałem albo o takiej samej, albo z dopiskiem Respawn. i czy jest jakieś ryzyko podróbki myszy? Dużo ofert na Allegro jest bez pudełek/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2017 (edytowane) Poleci ktoś dobrą dużą myszkę, najlepiej profilowaną na prawą rękę? Nie do hardkorowego grania, nie musi mieć najzajebistszego sensora, tylko żeby wygodnie się jej używało. Obecnie mam Razer Deathadder, umiera już ze starości, myślałem albo o takiej samej, albo z dopiskiem Respawn. i czy jest jakieś ryzyko podróbki myszy? Dużo ofert na Allegro jest bez pudełek/ Bardzo podobny do Deathaddera jest SS Rival (troszke mniejszy), mozesz obczaic. Konkretnie SS Rival lub SS Rival 300, 100 unikaj bo to budzetowka. Edytowane 26 Lipca 2017 przez kelcior 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1sz Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2017 (edytowane) Poleci ktoś dobrą dużą myszkę, najlepiej profilowaną na prawą rękę? Nie do hardkorowego grania, nie musi mieć najzajebistszego sensora, tylko żeby wygodnie się jej używało. Obecnie mam Razer Deathadder, umiera już ze starości, myślałem albo o takiej samej, albo z dopiskiem Respawn. i czy jest jakieś ryzyko podróbki myszy? Dużo ofert na Allegro jest bez pudełek/ Jest ryzyko trafienia na podróbki, właśnie szczególnie wersja respawn 3500 DPI i coraz częściej wersja Chroma. Bez pudełek na bank podróby, chić zdarzają się takie z pudełkami. Podróbka respawn'a ma krótszy kabel od oryginału i chyba nie jest pozłacany, spód myszy jest "pofałdowany" (jest jak skóra cytryny) i jakość spasowania jest tragiczna - jednak chińczyki mogły to dopracować. Napis 3.5G Infrared sensor na naklejce wokół sensora bywa krzywo nadrukowany (nie wycentrowany) - w wersji Chroma jest podobnie (dodatkowo w niej była za mała przerwa pomiędzy napisem 10000, a DPI). Myszy mogą nie być wykrywane w Synapse, choć bardziej dopracowane wersje mają poprawny VID i PID i pojawiają się w sterownikach. Najlepiej kupować w znanych sklepach, chyba, że pokusisz się na wersję nową wersję DA Elite :) Edytowane 26 Lipca 2017 przez f1sz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akovalsky Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Macie jakieś doświadczenia z Razer Mamba albo Asus Spatha? Od 1,5 roku mam Dm pro, ale zastanawiam się teraz nad czymś z wyższej półki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1sz Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Macie jakieś doświadczenia z Razer Mamba albo Asus Spatha? Od 1,5 roku mam Dm pro, ale zastanawiam się teraz nad czymś z wyższej półkiW jakie gry grasz? Sensory laserowe średnio nadają się do gier FPS. Mamba to bardzo wygodna mysz, nieźle leży w dłoni - ale to jest indywidualna kwestia, najlepiej "pomacać" przed zakupem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akovalsky Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) Głównie FPS-y właśnie, Battlefield, CoD itp. Jak dotąd miałem same optyczne, więc myślałem, że jak mają podobne DPI to nie powinno być różnicy Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez akovalsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...