Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Podkładki nie mam żadnej-gołe drewno [; To laser jest aż tak tragiczny czy co?? MX518 jest w sumie podobny do G5, dużo sie chyba nie różnią. Mylę sie bardzo czy nie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Nie, kształt mają taki sam, tylko... MX518 jest gorzej wykonany. Do lasera trzeba mieć specjalną podkładkę i tylko na pewnych podkładkach lasery działają poprawnie... Na razie jest taka chyba tylko jedna.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AxL Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Nie, kształt mają taki sam, tylko... MX518 jest gorzej wykonany. Do lasera trzeba mieć specjalną podkładkę i tylko na pewnych podkładkach lasery działają poprawnie... Na razie jest taka chyba tylko jedna.... Z ciekawości- co masz na myśli? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 steelpada QCk? każda myszka na nim chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 steelpada QCk? każda myszka na nim chodziNo chyba nie [; Na QcK to akurat każdy laser świruje :] ... to już było wałkowane parę razy. Na razie się nie wypowiadam oficjalnie - w niedługim czasie będę dysponował taką podkładką i wtedy okaże się na 100% jak to wygląda. Póki co, dowiedziałęm się od mojego znajomego z pewnej firmy, zajmującej się produkcją sprzętu do grania, że na chwilę obecną podkładki firmy NOVA (te chyba 8000DPI) są na tyle różnorodne, iż lasery działaja na niej po prostu bezbłędnie. Póki co są drogie i mają dzikie kształty. I osobiście się nimi nie bawiłem, ale niedługo dostanę na test coś w ten deseń, tyle tylko, że spod znaku innego producenta - wtedy napiszę jak jest dokładnie, ale zdaje się, że jest to powierzchnia wręcz idealna dla laserów i nie będą sprawiać na niej takich kłopotów, jak na np. QcK... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 A na biurku po prostu nie można jej używać?? Moja optyczna jakoś działa bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Przeczytaj jeszcze raz co napisałem -.- i zastanów się kilka razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Przeczytaj jeszcze raz co napisałem -.- i zastanów się kilka razy.Jakoś nie rozumiem. Kumpel ma laserową i używa normalnie na biurku więc nie wiem co jest nie tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 kumpel ma laserka i kucyka i łazi porządnie... O.o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Myślę,ze jakbyście śledzili ten wątek, to znaleźlibyście niejednego użytkowanika skarżącego się na dziwny ruch lasera na QcK. Dobra, powtórzę się i wiem, że nikt nie lubi mojego przemądrzania się, ale dla leniuchów zrobię ten wyjątek. Każdy laser przy powlonym poruszaniu na QcK szarpie kursorem - cofia się o 1, czy nawet dwa piskele. Przetestowałem naprawdę sporo myszy i niejedną laserówkę - każda zachowywała się tak samo - działała niepoprawnie. Jeżeli Wy tego nie widzicie - tym lepiej dla was, niektórzy jednak są bardziej wymagający i chcą absolutnego posłuszeństwa gryzonia. Lasery świrują na większości podkładek i taka jest prawda - nie tylko ja o tym wspominam. Jak dla mnie tyle na temat. A tak na marginesie to większość twierdzących, że lasery mają super elo precyzję, mają włączoną aklcelerację... :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ja używam Razer Mantis Control i to jest najlepsze co do tej pory miałem. Kursor się nigdy nie cofa. Zdarza się że przeskakuje o dwa piksele ale i tak nie ma takiej siły żebym miał używac jakiejś optycznej zamiast lasera. Laser działa na każdej powierzchni więc można mychy używac jak pilota leżąc w łóżku i oglądając filmy :P. @pwlj - albo przesadzasz albo masz wyjątkowe wymagania :) Ja gram często w Bf2 i precyzja lasera jest super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eVok Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 (edytowane) niedawno zdechł mi x-710 tzn.wyrobił się LPM ale podgiąłem go i niby jest OK.w każdym bądź razie chcę zmienić myszkę i kupiłem na allegro Hama Slide S1.kształt jak na moją rękę jest idealny,działanie przycisków takie jak bym sobie życzył.niestety po włączeniu kompa nie działa rolka.muszę wyjąć wtyczkę z usb i włożyć żeby zadziałała.poza tym precyzja wydaję się w porządku ale ja nie jestem nałogowym graczem i pogrywam od czasu do czasu.chciałem kupić mx400 ale no właśnie laser....i chyba podjadę dziś do MM i zakupię jakiegoś diamondbacka edit. no i pojechałem do Media Markt,nie było Razera żadnego a sprzedawca powiedział mi że Microsoft wykupił Razera i teraz jest tylko Habu a inne modele już nie są produkowane?zostały ponoć stany magazynowe tylko? no to pojechałem do Saturna i dostałem Diamondbacka Salamander Red za jedyne 179zł :) jest ok tylko te boczne przyciski są trochę niewygodne ale będę musiał się przyzwyczaić Edytowane 22 Kwietnia 2007 przez eVok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) Z tego co wiem to Razer wydał tylko jedno urządzenie z sygnaturą Microsoftu. Ale czy to oznacza że go całkiem wykupił :o Chyba nie... PS. Mnie na QcK dobrze z laserem... Nie narzekam... Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez [RONIN] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) Ja się chyba przestanę tutaj udzielać :] Nie moja wina, że mam wysokie wymagania i chcę, żeby mysz działała w 100% poprawnie [; Nawet nasz niegdysiejszy bojownik o A4Tech X-750 przyznał, że kursor drży przy powolnych ruchach, prawda Orgiusz? Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooby Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 (edytowane) Hej, Mam do was wielką prośbę, chciałbym abyście doradzili mi w zakupie myszki komputerowej,(wiem że na ten temat był cały ten topic, ale im więcej czytam tym większy mam mętlik w głowie) ma ona być do kwoty 160 zł, chciałbym żeby nie męczyła przy długim graniu, była wygodna, z dobrych materiałów i oczywiście miała sensowne parametry;) myszka będzie wykorzystywana głównie do grania w takie tytuły jak CS:S, AA, tribes venegance, CDP phase one, mam nadzieję że można znaleźć myszkę która spełnia te wymagania :) Z góry dziękuję za pomoc laikowi takiemu jak ja ;) Edytowane 27 Kwietnia 2007 przez Jooby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Tak jak pisałem wyżej zakupiłem sobie Logitecha G5 w cenie 190zł i działa tak jak trzeba :P Jooby może MX518?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Cóż, musiałbym Ci sam to pokazać grzechu ;] <--- sporo ludzi nie widzi tego na pierwszy rzut oka... Masz wyłączoną akcelerację? Jooby MX518, Krait... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Masz wyłączoną akcelerację?Nie instalowałem oprogramowania bo jestem przed formatem który będzie podczas długiego weekendu. Potem zainstaluje i zobaczy sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooby Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 A czy krait jest dużo lepszy od razera diamondback plasma? bo szczerze mówiąc nad nim na rć" ie się najbardziej zastanawiałem... btw czy wiecie gdzie jest sklep komputerowy w Warszawie gdzie mógłbym "przymierzyć" myszkę? bo zwykle gdy się o to pytam w sklepach to sprzedawcy patrzą na mnie jak na idiotę.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Grzechu... To jak Ty możesz wypowiadać się w ogóle o działaniu myszy, kiedy masz włączone przyspieszenie kursora......................... Jooby, Krait to technicznie to samo co DB Plasma - jest tylko wygodniejszy i ma mniej przycisków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooby Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Wygodniejszy? Naprawdę? Bo jak się przyglądam zdjęciom to w budowie te myszki są identyczne, w tym że plasma ma takie małe guziczki z boku ;) czy one aż tak wpływają na wygodę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Plasma ma zupełnie inny kształt i wymiary, ma te okropne ścięte boki i jest wieksza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooby Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Akurat mam duże ręce więc specjalnie mi to nie przeszkadza ;) pwlj, czy znasz jakiś sklep z sprzętem komputerowym w którym mógłbym się do tych myszek przymierzyć? bo swoją aktualną zmieniam właśnie przez to że jest za mała, przez co niewygodna, jest bardzo podobna do tej http://www.logitech.pl/local/produkt/5766 z góry dzięki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 To kup MX518 i będzie ok... Popatrz w MM - tam powinni mieć przynajmniej MX-a do pomacania. [ btw pytasz się o sklep, a nie wiem gdzie mieszkasz :) ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooby Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 W pierwszym swoim pytaniu pisałem, Warszawa, a jak będzie jeszcze Ursynów to już w ogóle będę wniebowzięty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AxL Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 (edytowane) W pierwszym swoim pytaniu pisałem, Warszawa, a jak będzie jeszcze Ursynów to już w ogóle będę wniebowzięty ;)W CH Arkadia w Saturnie masz MX 518, Kraita, DB (i resztę- Copper, G5 itp.). Wszystko możesz sobie macać ile chcesz :wink: Co do DB, to dla wielu osób (w tym dla mnie) przyciski boczne są praktycznie bezużyteczne bo strasznie niewygodne/nieintuicyjne. A obudowa Kraita (taka sama jak w Viperze) różni się znacznie od DB. Edytowane 28 Kwietnia 2007 przez AxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Kwestia potrzeb - dla mnie boczne przyciski są bardzo przydatne i intuicyjne - cofanie strony internetowej albo np leżenie grając w bf2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Nie w przypadku DB Plasmy - te przyciski są prakycznie bezużyteczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Nie w przypadku DB Plasmy - te przyciski są prakycznie bezużyteczne.Ale są programowalne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 No są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...