michu1982 Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 mam R9000 produkcji HIS pamięci entrotech 4 ns. Powinny więc bez problemu osiągać 250 MHz, tymczasem już przy 220 zaczynają sypac artefaktami. Chyba HIS ustawił im za mało volt, chce to zmienić :) W związku z tym prosze żeby ktoś mnie skierował na jakąś stronkę gdzie jest opisane gdzie i jaki rezystor przylutować, mogą być v-mody innych niż HIS kart, jak bedzie PCB takie samo jak w mojej i wzory do wylicznia napięcia to się połapie. Samemu udało mi sie znaleść tylko: http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...erclocking.html ale to jest o R9000pro i to w dodatku na PCB zupełnie innym niż mój HIS michu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Nie znalazłem w sieci opisu do takiego moda. Sam chciałem go zrobić :twisted: i nikt tu chyba takiego nie zrobił. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 a moze tu poszukacie ewewn sie podepniecie ?! http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=25411 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu1982 Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Nie znalazłem w sieci opisu do takiego moda. Sam chciałem go zrobić :twisted: i nikt tu chyba takiego nie zrobił. :wink: :(( tego sie obawiałem po przeczytaniu przyklejonego topicu o kręceniu r9000 trudno sie mówi, niestety sam nie znam sie na elektronice w stopniu umożliwiającym samodzielne rozpracowanie budowy karty i wyczajenie v-moda, pozostaje męczyć sie na nedznym 210 Mhz i zbierać siano na jakiegoś 9600... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwmad Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Znaczy sie ze nie da rady zrobic ? ja Tez szukam i w dodatku do 9200 a to owiele mniej popularna karta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu1982 Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Znaczy sie ze nie da rady zrobic ? ja Tez szukam i w dodatku do 9200 a to owiele mniej popularna karta dać to sie napewno da, trzeba tylko by ktoś znający sie na elektronice i dysponujący shematem karty wykrył gdzie jest rezystor sterujący napięciem i nam to powiedział Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...