Skocz do zawartości
Dares

Telewizory PANASONIC i nie tylko...

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie przymierzam sie do zakupu sprzetu rtv i sklaniam sie do wyboru sprzetu Panasonic'a. Zbierajac materialy w sieci natknalem sie na stronke www.maximedia.pl . Oferuja na niej naprawde tani sprzet, do tego gwarancja. Wszystko wyglada miodzio (lacznie z cenami :D )

Wpisujac w wyszukiwarce google'a "panasonic" wyskakuje kilka sklepow internetowych, o roznych aliasach, ale wiekszosc prowadzi do jednej firmy.

Firma miesci sie w Gostyninie (mazowieckie). W zwiazku z tym chcialbym sie dowiedziec, czy ktos z Was mial stycznosc z tym sklepem (firma)? Moze jest ktos z tej miejscowosci i moze cos powiedziec blizej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz jak z cenami w euro rtv agd , btw kupujac telewizor wolalbym go najpierw obejrzec i zobacyzc jaki daje obraz itd a przez net hmm... :[ ( amoze philips/thomson 100Hz?) heh najlepiej hitachi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz jak z cenami w euro rtv agd , btw kupujac telewizor wolalbym go najpierw obejrzec i zobacyzc jaki daje obraz itd a przez net hmm... :[ ( amoze philips/thomson 100Hz?) heh  najlepiej hitachi ;)

Ceny porownywalem z Avansem i tymi na stronie producenta. Badz spkojny ja tez wybierajac tv, wole go najpierw zobaczyc :D

Co do Thomsona... Moi rodzice maj taki 29" 100 Hz i...obraz super crystal, naprawde mozna super ogladac, ale juz 2 raz nawalil. Niestety gwarancja juz mu sie skonczyla :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też go oglądałem, ale w jakości obrazu w sklepie nie zauważyłem różnicy. Ma trochę dodatkowych funkcji, ale w sumie nic poza kontrolą gamma (szczerze mówiąc w sklepie nie dowiedziałem się co to daje w praktyce, ale myślę, że jest to odpowiednik ustawień gamma w komputerze? - napisz, jeśli widziałeś) nie jest warte uwagi. Najlepiej sam porównaj oba telewizory i zastanów się, czy nie warto zaoszczędzić 1200 zł (chyba, że trafiłeś ten model PX20 tańszy? bo cena w sklepie tego tv który ja kupiłem, od ceny na stronie panasonica różni się o 300 zł). Chyba, że potrzebne Ci dodatkowe wejścia video, to wtedy ten nowszy będzie lepszym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam w domu Panasonica 29PS11 ( http://www.panasonic.pl/pd.php?id=1223&site_part= ) za 2400 zł - ładna jakość obrazu, za tą cenę polecam.

przymierzam sie do modelu TX-29PX20 :D

Polecam raczej : Dołączona grafika

Na tym da sie juz ogladac w miare OK :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam raczej : Dołączona grafika

Na tym da sie juz ogladac w miare OK  :P

Qrde wiem, ze ten tv to wypasior. W sobote juz bylem za tym, zeby go ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>, ale cena sprowadziala mnie na ziemie :D

Zastanawiam sie tez nad modelem TX-29PX10 w sumie roznia sie tylko PAT, POP, PIP i czyms jeszcze, a cena nizasza chyba 400 zeta. Ktos wie moze do czego sluza wejscia wizyjne Progresive oraz Component ? Qrde nie chcialbym placic za wodotryski, ktorych nie bede uzywal :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co 100hz jak sygnał jest tylko na 50hz

oj zapewniam Cie ze jest wielka roznica w obrazie. Wystarczy ze podepniesz np. Cyfre+ pod zwykle tv i pod 100 Hz. Nie mow ze nie widzisz roznicy bo mam to teraz u rodzicow i nie ma tematu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi