ade Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Wlasnie sobie zalczylem pare godzin temu prime 95 i okazalo sie mam 54/55 stopni na porcku!! podczas grania max 44/45! Najpierw chcialem zalozyc po bokach mojego titana 2 dodtakowe male wiatraczki, ale raczej nie wejda. Ogfladalem tego collerka i zauwzylem, ze ma pieroncko gruby spod;) Moze by tak zrobic w nim ze 3 kanaly i doprowadzic do nich wode??? robil ktos cos takiego i czy to ma sens?? Pompke mozna kupic w sklepach z rybkami;), zbiornik w markecie, mam tylko rpblem skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> cienkie rurki, zlacza i chlodiczke jakas mala;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 ni widze sensu bawic sie w robienie bloku z Titan D5TB.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 :lol: do odwaznych swiat nalezy :-) ale radze bloczek jak by juz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ade Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 A nie daloby to lepszego efektu?? Nad tym niby blokiem zostaje caly radiator i wiatrak, a jak czytam tutak o waszych wc to jak bedzie cienki blok i srednio dopracowana sprawa to wcale lepiej niz zwykle nie dziala;) Jaki bylby koszt zrobienia takie wmiare taniego zestawiku??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Jak to mowi moj tatko : "Kombinujesz jak kon pod gore". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 "bloku ciecie nie zajecie ;)" blok zamiast qnia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 A jest sens kombinowac cokolwiek przy takich temperaturach ? Jakbys mial powiedzmy 60*<x to bym sie zastanawial, ale teraz ? Moim zdaniem, to tylko dla satysfakcji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ade Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 no ale wiesz troche malo mi ten xpek chodzi;) najpierw zasilke zmienie i moze wtedy jak bede chcial napiecie dac z 1,7 to mi ten titan nie styknie;)) Wiec sobie tu mysle co by wykombinowac, a kupowanie jakiegos markowego wiatraczka za 100zl to dla mnie bez sens. Czyli rozumie, ze nikt takiego myka jeszcze nie zrobil?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 bo taki myk jest nieoplacalny. Przeciez titan kosztuje ~30zl... za 30zl to mozesz kupic nagrzewnice ktora lepiej odbierze cieplo. To bedzie dobre wspomaganie. Co do coolera na blok'u to po pierwsze ... temp. nie spadlaby ci w ogole, ... Po za tym... wc ludziska robia nie tylko dla wydajnosci ale tez do ciszy... po kij wsadzac jeszcze raz tego titana ( ktory dla mnie jest cholernie glosny... )... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 ja bede robil cos takiego ,ale nie wiem czy zdaze w swieta tylko nie bede wiercil spodu (to pogrubienie jest przeciete po srodku) tylko przy podsrawie przewierce dwie duze dzioru -kazda po jednej stronie - i wloze do nich rurki miedziane lub aluminiowe(jakie bede mial) robie to dla idei wlasciwie a nie zeby osiagnac jakies nizsze temp. a przy okazji przetestuje ile to daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 ade po co sobie komplikować życie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ter Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Jestem szczesliwym posiadaczem bloku wodnego.Dzieki niemu udalo mi sie sprowadzic temperature mojego zmeczonego procka do ok 34-35stC z 50stC.A moja konfoguracja to D700@940.Caly obieg ma zdolnosc do odprowadzenia 180W ciepla i jest wykonana w 99% z czystej miedzi polerowanej na lustro + pasta z dodatkiem Ag.W obieg mam rowniez wlaczony blok na chpiset a w niedalekiej przyszlosci takze bedzie tu blok na HD,grafike oraz zasilacz...Pozdrawiam.Jesli kogo to interesuje to moge poslac jakie foto(jesli bede mial oczywiscie dostep do netu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 boxowy coolerek od p4 ma spod ponad 0,5cm (tak na oko to blizej 1cm niz 0,5 niechce mi sie teraz po cimku linijek szukac jutro dokladnie powiem ) mozna otwozyc skup takich coolerkow i konkurecje dla cpc robic jakis aquaszut taki radiatorek z wentylkiem na 5-7V i jakas chlodniczka mala albo wcholere wezykow konwekcyjnych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 zmiezylem ten coolerek ma 10mm podstawe 8O a w najcienszy miejscu 8mm spokojnie bloczek wiercony mogl by byc w najgrubszym miejscu dwa rzedy kanalow 3,5mm i cpc by rozwalal 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Pomysl niezly... Czekam na fotki... i testy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 narazie nie mam jak to zrealizowac potrzebny mi by byl stojak do wiertarki a niemam na niego kasy (jeszcze zalmanka 7000cu musze kupic to joz wogule) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...