maciej Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Panowie w powyższą płytę wsadziłem powyzszego procka i kiszka. Co chwilę ale w nieregularnych odstępach czasu wyskakują błędy pamięci których NIGDY nie było! Dochodzi do krytycznych zatrzymań systemu nawet do wyłączeń. I pytanie. Procek i pamięci nie kręcone, płyta prawidłowo widzi procka, startuje i wogóle. Przyrost wydajności w stosunku do 1GHz TB jest niesamowity ale ciągle coś nie tak. Rev. 1.05 i najnowszy BIOS nie powinny stanowić problemu a tu nic... I jeszcze jedno czy win XP przy wymianie procka wymaga reinstalacji bo nie mogłem po zmianie procka wrócić do starej konfiguracji??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Mysle, ze jesli pamieci sa PC133 i chodzily wczesniej na 133 MHz to nie one są przyczyną problemu (chyba, że jest inaczej). Przeinstaluj windoze i powiedz czy dalej są takie problemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Po zmianie proca nie trzeba reinstalować XP jeżeli masz możliwość to zmień pamięci i spr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Oj, Panowie słabo :))) To jest objaw nieobsługiwania proca przez płytę.Sprawa załatwiona. A7V133 rev. 1.05 nie obsługuje do końca prawidłowo. Prawidłowo obsługuje XP rev 1.05.(kropka na końcu) a ja takiej nie posiadam :( Dzieki za reakcje. P.S. System reinstalowałem 3 razy i ta sama kiszka. Błędy że az strach. Wróciem na starego TB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Sciagnij i zainstaluj najnowszy bios 1.09, znajdziesz go na stronie Asus'a. Juz wczesniej pisalem, ze AMD XP nie chodzi najlepiej na tej plycie, zwlaszcza jezeli masz na dodatek SbLive. Co sugeruje, to zainstalowac caly system od nowa. Cheers. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 AMD XP chodzi całkiem spoko na tej płycie, ale tak jak wspomniał właściciel. tylko na nowszej wersji płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpatkows Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Jezu ja chyba mam to samo. Wczesniej pisalem na ten temat http://tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=5148 Juz nie wiedzialem co dalej z tym fantem robic i napisalem do suppotru epoxa. Szczerze mowiac nie spodziewalem sie zadnej odpowiedzi a tu pisze mi pan Michael Jakistam ze owszem moja plyta powinna bez problemow pociagnac Athlona XP (pomimo ze oficjalnie Epox tego nie poleca) ale musi byc ona revision 1.0 albo wyzej. W te pedy otworzylem komputer a tu co? REV: 0.3 !! Chyba sie powiesze... :) I co ja teraz z prockiem zrobie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Tak, Live!-a to ja mam :) i najnowszy BIOS także :) Niestety ta [.] kropeczka na końcu zdecydowała o wszystkim :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Tak, Live!-a to ja mam :) i najnowszy BIOS także :) Niestety ta [.] kropeczka na końcu zdecydowała o wszystkim :))) mnie sie wydaje, ze o tak waznej rzeczy nie powinna decydowac KROPKA... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Prawidłowo obsługuje XP rev 1.05.(kropka na końcu) a ja takiej nie posiadam :(Gdzie żeś to znalazł?? Bo troche sie zestresowałem :) Jest gdzieś na płycie revision napisany :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...