M79 Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 http://www.overclockers.com/tips1120/ art traktuje o tym, jakie bajery mozna zainstalowac w wc, kontrolujac temperatury, przeplyw, cisnienie, przecieki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Tylko gdzie kupic taki miernik water-flow'a :) Cena tez nie jest student-friendly :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 tego nie wiem, ale zwykle metrona kosztuja 70 zeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Ale pokazuje l/h czy tylko takie jak do wodomierza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Masz moze link, bo tych metronow w Polsce jest sporo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 tzn chodzilo mi o zwykly wodomierz.... a takie elektroniczne sa zbyt rozbudowane i drogie, natomiast sam wodomierz, ktory by mozna podpiac do elektroniki to nie wiem gdzie kupic i ile kosztuje. Ale czy to jest sens? Ogranicza przeplyw i jak sam mowisz troche pewnie kosztuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 A gdzie można kupić taką wypas pompę z ciśnieniomierzem jak w tym artykule ? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 łatwiej byloby kuoic sam cisnieniomierz, ale też nie wiem gdzie można w naszym kraju cuś takiego nabyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przygod Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Artykuł i układ ciekawy. Jednak z inteligencji to tam nawet nie ma 1%. Ten problem z nazwenictwem jest czesto spotykany w automatyce. Układ ten jest jedynie automatycznie sterowany wedle zadanego programu. Sam nic nie wymyśli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 W conradzie sa przeplywomierze impulsowe, ale do WC raczej sie nie nadaja. Wodomierz to dobra sprawa, ale jakby mial l/h albo l/m, a takiego jeszcze nie widzialem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 ja obejzalem sobie przedchwileczka wodomiez i tam sa wskazowki ze skala 0-9 i nagoze napis 0,1 0,01 0,001 i 0,0001 czy to nie sa czasem czesci 1m3?? np 1 wskazowka jak sie obroci o 360* to przeplynol 1m3?? mozna by wtedy zapodac jakis obrotomiez i przebrazowac go na przeplywomierz :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Da sie, ale jak juz kupowac cos za 70 PLN do WC to lepiej jakby podawalo gotowy wynik, a tak musialbys bawic sie jeszcze ze stoperem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 dokladnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Jakby ktos wiedzial gdzie mozna kupic jakis przeplywomierz (najlepiej elektroniczny, bo taki da sie podlaczyc do jakiegos wyswietlacza) to bardzo prosze o kontakt. Strasznie zalezy mi na takim urzadzeniu, bo obliczanie water-flow'a za pomoca roznicy cisnien tez mi sie nie widzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 moznaby zrobic w ten sposob: - smigielko takie jak w dystrybutorach paliwowych ktore by sie krecilo proporcjonalnie do przeplywu cieczy - po obu stronach smigielka dioda LED i fotodioda albo fotorezystor - uklad obrazujacy ilosc impulsow: smigielka krecac sie przyslanialyby i odslanialy cyklicznie droge swiatla w ukladzie dioda-fotoelement; wystarczyloby zrobic prosty uklad calkujacy z kondensatora i mierzyc napiecie na jego wyjsciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 w moim układzie jest zainstalowany termostat pilnuje zeby temperatura wody nie zeszla ponizej 14C Jakby ktos wiedzial gdzie mozna kupic jakis przeplywomierz (najlepiej elektroniczny, bo taki da sie podlaczyc do jakiegos wyswietlacza) to bardzo prosze o kontakt.. ja tez taki chce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 ten jest ladny: ale niestety, ta turbinka pomiarowa kosztuje 75 euro (plus przesylka z Holandii): troche kosztowna sprawa :( arthx PS kliknij zdjecia zeby przeczytac opisy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 ten spadek przeplywu o 20% wyglada, jak na moje oko, zbyt groznie, zeby interesowac sie tematem miernikow przeplywu. choc z drugiej strony "dystrybutorowe" smigielko moznaby jakos ladnie wmodowac w bude ... przygod - z inteligencja 100% racji. zaplanowana z gory reakcja na bodziec to jeszcze nie inteligencja; to dokladnie jak z "inteligentnymi" budynkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Fajna sprawa. EZ_lo > dla Twojej wiadomosci to kolanko 90 stopi podlaczone do eheime 1250 powoduje spadek przeplywu o ok. 180-200 l/h (oczywiscie przy braku innych oporow). Niestety do WC nic innego niz przeplywomierze mechaniczne zastosowac sie nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...