Skocz do zawartości
fuxmen

seagate i wydajność

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko nie wiem dlaczego moja baraka ma takąsłąbą wydajność film międzsy parycjami przenosi się z 5 minut albo więcej

a jak nagrywam płytę tojuż nic więcej nie mogę robić bo tak winda chodzijak koszmar mam xp czy trzeba jekieś stery dlapoprawienia wydajności??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jakie masz mobo, ale do platforymy i nvidi i via instaluje się łate do płyty która dodatkowo włącza Ci dma dla dysku.

Kolejna sprawa to troche mało ramu do XP, u mnie dzieje się podobnie, jak nagrywam to mi zaczyna korzystac z pliku wymiany i rzęzi niesamowicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim sprawdz DMA. Z tym nagywaniem plyt tez mialem zwale... Po prostu po pewnym czasie nagrywarka przelaczyla sie w tryb Tylko PIO i za Chiny nie moglem wrocic do DMA. Pomoglo dopiero przeinstalowanie XPeka... Kumpel ma ten sam problem : niby nagrywarka UDMA, a nie mozna przelaczyc na DMA w windzie, dostepne jest Tylko PIO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale gdzie to saie wszystko ustawia??

dma dla dysku mam chyba bo w xp sam siuę mi właczał

co do rw to nei eiwm gdzie to uustawić zapomniałem

aha i mi chodzi o szybkość logowania dawniej trwało to dosłownie koło 5-6s a teraz to z 35 s trwa wqurwia mnie to czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz tobie tak ale ja pamiętam jak na tym samym sprzęci można byłonagrywać płytę i grać w coś więc cos jest nie tak a pozatym logowanie trwało kilka sekund anie poł minuty więc napewno coś jest źle ustawione

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...