Skocz do zawartości
siwmad

co radiator na pamieci

Rekomendowane odpowiedzi

Mam karte radeon 9200

i podkrecilem ja do 300/436 i dziala stabilnie

Podkrecenie pamieci nie spelnilo moich oczekiwan

wiec kupilem radiatory na kosci coolmaster miedziane i pozainstalowaniu efekt mizerny :(

z 436MHz na 440 Mhz troche malo :((

Moze zle zainstalowalem te radiatory ale chyba inaczej sie nieda

a pamieci mam hynixa 4ns podobno ktos wyliczyl matematycznie , ze powinny dzialac na 500 Mhz ?!

Zdrugiej strony wydajnosc jak na moj komputer jest ok

PIII 866@1.1 FSb163 Mhz

w 3Dmark 2001 6005 he he specjalnie walczylem o chociaz +1 MHz w kazdym przypadku zeby wyszlo 6000 w 3dmarku.

W tej calej zabawie najlepszy rezultat dala zmiana procesora z celerona 733@960 gdzie wynik mialem tylko 4450 w 3dmark 2001

Najwazniejsze ze pozmianie procka i dobraniu odpowiednich sterownikow NFS undergroun teraz mi smiga jak szalony w High detal he he

a wczesniej nie dalo sie grac

Jednak troche nocy sie nie przespalo i na gieldzie pobiegalo jednego dnia bylem 4 razy (brodno-giedla) poniewaz najpierw chcialem wlozyc celerona tulipana 1.2 kupilem go za 170 pln jednak okazalo sie ze na mojej plycie nie dzialal a ja usilnie wymienialem go nastepny egzeplarz z podjrzeniem ze jest padniety procesor

Jednak z 4 razem jak bylem na gieldzie znalazlem PIII 866 za 200 PLN i chyba to sie okazalo lepsza inwestycja

ogolnie plan mialem taki zeby zrobic z tego co mialem jakis w miare wydajny komputer po onanizszej lini oporu (wygralem go hipermarkecie wiec za darmo jednak konfiguracja z przed 3 lat he he cel 733 128 MB GF 2 mx200)

Jednak w maju kupuje i tak nowy komputerek a tego sprzedaje dla kupla (musi dac prezent na komunie he he)

ale sie rozpisalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...