siwmad Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Mam karte radeon 9200 i podkrecilem ja do 300/436 i dziala stabilnie Podkrecenie pamieci nie spelnilo moich oczekiwan wiec kupilem radiatory na kosci coolmaster miedziane i pozainstalowaniu efekt mizerny :( z 436MHz na 440 Mhz troche malo :(( Moze zle zainstalowalem te radiatory ale chyba inaczej sie nieda a pamieci mam hynixa 4ns podobno ktos wyliczyl matematycznie , ze powinny dzialac na 500 Mhz ?! Zdrugiej strony wydajnosc jak na moj komputer jest ok PIII 866@1.1 FSb163 Mhz w 3Dmark 2001 6005 he he specjalnie walczylem o chociaz +1 MHz w kazdym przypadku zeby wyszlo 6000 w 3dmarku. W tej calej zabawie najlepszy rezultat dala zmiana procesora z celerona 733@960 gdzie wynik mialem tylko 4450 w 3dmark 2001 Najwazniejsze ze pozmianie procka i dobraniu odpowiednich sterownikow NFS undergroun teraz mi smiga jak szalony w High detal he he a wczesniej nie dalo sie grac Jednak troche nocy sie nie przespalo i na gieldzie pobiegalo jednego dnia bylem 4 razy (brodno-giedla) poniewaz najpierw chcialem wlozyc celerona tulipana 1.2 kupilem go za 170 pln jednak okazalo sie ze na mojej plycie nie dzialal a ja usilnie wymienialem go nastepny egzeplarz z podjrzeniem ze jest padniety procesor Jednak z 4 razem jak bylem na gieldzie znalazlem PIII 866 za 200 PLN i chyba to sie okazalo lepsza inwestycja ogolnie plan mialem taki zeby zrobic z tego co mialem jakis w miare wydajny komputer po onanizszej lini oporu (wygralem go hipermarkecie wiec za darmo jednak konfiguracja z przed 3 lat he he cel 733 128 MB GF 2 mx200) Jednak w maju kupuje i tak nowy komputerek a tego sprzedaje dla kupla (musi dac prezent na komunie he he) ale sie rozpisalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 dziekujemy ze sie z nami tym podzieliłeś :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 gdzie tu jest jakies pytanie ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwmad Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 O ile mozna podniesc (teoretycznie0 czestotliwosc pamieci po zainstalowaniu radiatorow lub o ile wam sie udalo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 O ile mozna podniesc (teoretycznie0 czestotliwosc pamieci po zainstalowaniu radiatorow lub o ile wam sie udalo? Na mojej zmarłej 8500LE pamiatki hynixa 4ns kręciy się na blisko 600MHz ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prondas Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 moje na 8500le gigabyte dawały rade na około 590 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Moj 8500le (pamięci samsunga 4ns) idzie na 580 bez zadnych radiatorów (narazie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 duzo zalezy jakie napiecie jest na pamiecaich, niektorzy producenci zanizaja i to znacznie, tak jak np u mnie... pamiec moge max o 5 mhz podkrecic, masraka masakra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...