siwmad Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Witam, wiec zaczynajac od poczatku chodzi o podkrecanie radeona 9200 i utrwalenie OC przy grach w WIN XP juz dawno opanowalem problem OMEGA 3.9C i po problemie jednal w 98 mialem problemy. Zwiazku z tym ze omega zaniedbala 98 i nie ma 3.9 to zainstalowalem omega 3.7 i programik do OC (wszystkie testowalem) i Hogera Wiec po przetaktowaniu i utrwaleniu hogerem 3 dmark sie uruchamial i wszystko bylo cacy OC sie nie kasowalo jednak przy probie uruchomienia NFS Und pojawial sie blad i [gluteus maximus]. Blad byl zawsze jak uzylem hogera Cisnienie mialem straszne poniewaz po przetaktowaniu karty (radeon 9200) NFS dostawal niezlego kopa a ja sie uparlem zeby grac w 98 (w XP nie bylo problemu) jednak sila sugesti kaze mi grac pod 98 SE sam nie wiem czemu poniewaz dochodze do wniosku ze XP tomi chyba szybciejk dziala ale zwiazku z tym ze mam 256 RAMu a nie 512 to katuje jeszcze 98 do gier pozatym niechce zasmiecac Xp poniewaz uzywam go do pracy i chce zeby nie bylo tam zadnych smieci. Fakt faktem ze w tej 98 instalowalem wszystkie steroniki jakie sie dalo do testow ATi i omogi ale zawsze czyscielm to Driver cleanerem jednak hja zajrzalem w rejstr to sie przerazilem czego ja tam nie znalazlem hehe i zaczolem czysci najpierw jakis program z netu"mitla nie nie pomogl pozniej jakies inne i wkoncu recznie tak skutecznie ze sytem sie rozsypal hehe wiec nie innego nie zostalo jak nowa instalacja. Tym razem zdecydowalem sie na instalacje catalystow 3.7 (zastanawialem sie nad omega 3.7 chybaz 30 min myslalem ktore he he) a do tych sterow doinstalowalem najnowszego radclockera tego co jest w omegach 3.9c dla XP. Efekt przerazajacy niedosc ze nie musze uzywac Hogera do utrwalenia ustawien przypominam 98SE cat 3.7 to NFS und dziala jak dziki Czary czy co ??! nieche teraz sprawdzac czy stery omegi oparte na 3.7 z doinstalowanym radclockerem tez by trzymaly na stale ustawienia. I na koniec pytanie. Jak to wkoncu jest czy na kompie PIII866@1.1 256 RAM radeon 9200 jest sens (wydajnosc w grach) miec system 98 czy moze XP tak prawde mowiac to w 98 czy w Xp wynik w 3dmark jest taki sam 6000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 po kiego złozyłes 2 topic http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=54016&highlight= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwmad Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Dlatego ze tuataj pisze na temat sterownikow tylko dodalem opis przebiegu calej sytuacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Raczej bym sie sklanial na XP. Wbrew temu, co piszesz, na XP mialem troche lepsze wyniki niz na 98. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 tak, ale jezeli chodzi o ram to faktycznei na 98 jest lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...