lopik_ Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 cze kupiłem ten wentylator http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18690617 kupiłem go z tym że go zamienie z moim oryginalnym wentylem co mam teraz w zasilaczu ale kolega mi powiedział że ten wentyl nie pasuje do zasilacza i wogule gdybym go założył to by mi się zasiłka spaliła bo jest on za słaby prosze pomużcie mi co mam zrobić HELP !!!! PS. a czy jest możliwość sprawdzeniatemperatury zasilacza (programowa lub w biosie) a jeśli jest to jekie temp. są bespeczne do zasilacza z góry bardzo bardzo wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Powinien pasowac do zasilacza, lecz jesli rzeczywiscie nie pasuje, to pozostalo zamontowac go w obudowie. Mysle, ze kolega przesadzil troche, mowiac, ze zasilacz splonie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 1. Pisz w Wordzie, bo walisz takie byki, ze az WSTYD! 2. Sprawdz jaki masz wentyl w zasilaczu (jego parametry + air flow) i porownaj o ile slabszy jest ten Arctic. 3. Mozesz wsadzic ten nowy i probowac testowac czy nic zlego sie nie dzieje, ale to juz tylko na wlasne ryzyko. Zasilacz wcale nie musi sie spalic. Niektorzy zakladaja sam rezystor i im dziala. 4. Temperatury raczej nie sprawdzisz, bo w zasilaczu jest wiele elementow wydzielajacych cieplo, wiec nie wiem, co Ty chcesz wogole mierzyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Te arctici są badziewne :( - sam kupiłem sobie takie 2 do budy ale jak zamieniłem starego ( jakiś firmy "krzak" dośc głośny ,i średnio wydajny) na tego arctica i jeszcze dołożyłem takiego samego na przód budy to mi temp skoczył o 3 stopnie 8O - widząc że słabiutko się kręci ( ma termisor i dopiero przy 55* skci się na maxa) to ja mu ciach ten <span style="color:red;">[ciach!]</span>lnik :). Zaczął wyć jak suszarka ale ciąg to ma jak odrzutowiec :D Postanowiłem włożyć stary i kupić sobie panel do sterowania prędkością :D A jeśli chodzi o zasiłki powinien wejść. Temperatura będzie dość wyskoka jeżeli zaufasz termisorowi. Ja bym kupił potencjometr( chyba tak to się nazywa) i podłączył zamiast tego czujnika Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 http://www.aab.com.pl hhe nie tyoklo na allegro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 a ma ktoś ten http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18690617 wentylator w zasilaczu ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engus Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Kumpel ma tego arctica w zasiłce...jakimś codegenie zwykłym...jak na razie działa i jest cicho 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...